20 Ekim 2012, Cumartesi 13:36:10

BUGÜN ONLAR İÇİN ÇOK ÖZEL

TATCA, Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı...
  • Bu ozel gunumuz hepimize kutlu olsun.. Dunyanin en stress li isini yapan bizlere 365 de bir gun cok az.. Surekli takdir gorup kutlanmaliyiz bu ozverili calismalarimizla... Bir dahaki 20 ekimlere tum alt yapi sorunlarimizin cozumlenmis olarak ulasmak dilegiyle...avrupa standartlarinda frekanslarda bulusmak umuduyla!!!
  • Antalya kuleye kablosuz kulaklık alınsada ödünsüz emniyet maksimum verimlilik sağlansa. Gürültüden pilotları duyamıyorum. Hoparlör ile günde 1000 trafik nasıl idare edilir. Ben pilotları duyamıyorum onlar geri plan sesinden bizi duyamıyor. Milyonlarca liralık havalimanı yatırımı var üç kuruşluk kulaklığımız yok maalesef. Sisteme uyumlu olsa kendi param ile alacağım ancak olmuyor. Kime söylediysek olmadı. Sorunların daha etkin ve hızlı çözülmesi için DHMİ bünyesinde sayın bakanımız ve sayın genel müdürümüz umarım bir düzenleme yapar. İyi ki varlar bize umut oluyorlar sorunların çözümü için gerçekten özveri ile çalışıyorlar, kulaklarının üzerine yatmıyor bu kurumu bu devleti daha ileri taşımak için çalışıyorlar. Umarım bu yazım dikkate alınır. Sorunların çözümü için aksaklıkların iletildiği idari bir mekanizma oluşturulmalı.
  • başka çalışan yok dimi hava limanında. yer hizmetleri, apron çalışanları hava limanı çalışanları. birtek pilot ve kontrolör kutlamalarını görüyoruz.
  • HAVADAKİ EN YAKIN DOSTLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN..

20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü’nü bu yıl, Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği’ nin  20. Kuruluş Yıldönümü ile birlikte kutluyor olmanın ayrı bir gururunu taşımaktayız. Onurlu bir mesleğin üyeleri olarak gelecek yıllarda, global gelişmeleri takip etmeye devam ederek, yol haritamızda belirlenen ilerleme ve düzenlemelere ulaşmayı hedeflerken, her yerde ve her şart altında en iyi hizmeti sağlamaya devam edeceğiz.

Avrupa’ da her gün 30 binden fazla uçak gökyüzünde uçmakta ve milyonlarca yolcu taşımaktadır. Ve bu binlerce uçak gökyüzünde emniyetli bir şekilde birbirleri ile çarpışmadan hava trafik kontrolörleri tarafından yönetilmektedirler. Hepsi hava trafik kontrolörlerinin profesyonelliklerine emanettir. Başa çıkılması giderek zorlaşan ve her gün artan bu trafiği emniyetli ve hızlı bir şekilde yönetirken, giderleri azaltmak, havaya salınan karbonu azaltmak için olağanüstü fedakarlık ve özen gösteren hava trafik kontrolörleri bu devasa yapının geri plandaki mimarlarıdır. Havacılık pek çok insanın hayatının bir parçası haline gelmekle birlikte, hava trafik kontrol mesleği hala yeteri kadar bilinmemekte, yanlış tanınmakta ve bazen kazalarla veya gecikmelerle basının gündemine gelmektedir. Oysa ki bu mesleği icra ederken adeta zamanla yarışılmaktadır.  Hava trafik kontrolörleri için birinci öncelik ayırma standartlarına göre uçuş emniyetinin muhafaza edilebilmesi ve sistemden yararlanan uçakların mümkün olan en yüksek hızda ilerlemelerinin sağlanması hedefidir. İkinci öncelik ise mümkün olduğu takdirde istenilen irtifa ve yolun tahsis edilmesi, yakıt ve zaman tasarrufunun sağlanmasıdır.

Kontrolörlük kültürü, şartlar ne olursa olsun, işin en iyi şekilde yapılmasını gerektirir.  Parolamız daima, ÖDÜNSÜZ EMNİYET! MAKSİMUM  VERİMLİLİK! olmaya devam edecektir. Türkiye ve dünyadaki tüm hava trafik kontrolörlerinin bu özel gününü kutlar, emniyetli çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla TATCA

 

BUGÜN ONLAR İÇİN ÇOK ÖZEL

Yorumlar

Ltac ~ 11 yıl önce
Bu ozel gunumuz hepimize kutlu olsun.. Dunyanin en stress li isini yapan bizlere 365 de bir gun cok az.. Surekli takdir gorup kutlanmaliyiz bu ozverili calismalarimizla... Bir dahaki 20 ekimlere tum alt yapi sorunlarimizin cozumlenmis olarak ulasmak dilegiyle...avrupa standartlarinda frekanslarda bulusmak umuduyla!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ödünsüz emniyet ~ 11 yıl önce
Antalya kuleye kablosuz kulaklık alınsada ödünsüz emniyet maksimum verimlilik sağlansa. Gürültüden pilotları duyamıyorum. Hoparlör ile günde 1000 trafik nasıl idare edilir. Ben pilotları duyamıyorum onlar geri plan sesinden bizi duyamıyor. Milyonlarca liralık havalimanı yatırımı var üç kuruşluk kulaklığımız yok maalesef. Sisteme uyumlu olsa kendi param ile alacağım ancak olmuyor. Kime söylediysek olmadı. Sorunların daha etkin ve hızlı çözülmesi için DHMİ bünyesinde sayın bakanımız ve sayın genel müdürümüz umarım bir düzenleme yapar. İyi ki varlar bize umut oluyorlar sorunların çözümü için gerçekten özveri ile çalışıyorlar, kulaklarının üzerine yatmıyor bu kurumu bu devleti daha ileri taşımak için çalışıyorlar. Umarım bu yazım dikkate alınır. Sorunların çözümü için aksaklıkların iletildiği idari bir mekanizma oluşturulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başka ~ 11 yıl önce
başka çalışan yok dimi hava limanında. yer hizmetleri, apron çalışanları hava limanı çalışanları. birtek pilot ve kontrolör kutlamalarını görüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 11 yıl önce
HAVADAKİ EN YAKIN DOSTLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000