27 Kasım 2011, Pazar 08:58:27

"BU UÇAK NASIL DÜŞTÜ?"

Radikal gazetesi köşe yazarlarından Cüneyt Özdemir bu hafta köşe yazısında Eşref Bitlis'in uçağının düşmesinin ardında yapılması gerekenlerin ancak yapıldığına dikkat çekti. İşte Özdemir'in köşe yazısı...
  • Hala bu kazalar kurcalanıyor.Bu 3 kaza da Sabbotaj değil,hakiki birer kazadır.Eşref Bitlisin B-200 uçagında hem Anti-Ice denilen motor buzlanma önleyici hemde Kanat hücum kenarı buz kırıcıları ve ilaveten diğerleri vardır.Buradak en büyük Plotaj hatası Kalkış öncesi Anti-Ice ların açılmayışıdır.Esas ben bunları daha net ve radar kayıtlarıyla anlatırım.Tali sebepler de unutulmamalıdır.Şehitleri rahat bırakın Lütfen.
  • BU UÇAĞIN NASIL DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ SORANLAR ÇOK İYİ BİLİYOR!! NEDEN HALEN SAÇMA SAPAN SORULAR,HABERLER PEŞİNDE KOŞUP RAHMETLİ PAŞANIN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORLAR BİLMİYORUM!! AKP ERGENEKONU NASIL ORTAYA ATTIYSA EŞEREF PAŞANIN CİNAYETİNİDE, ÖZALIN CİNAYİYETİNİDE VE DAHA BAŞKA BİRÇOK FAİLİ MEÇHULLERİN FAİLLERİNİDE ADI GİBİ ÇOK İYİ BİLİYOR!!! BIRAKSINLAR ARTIK BU İŞLERİ!!! BOŞU BOŞUNA MİLLETİ OYALAMASINLAR HALKA AÇIKLASINLAR ARTIK!!!
  • Eğer bilinçli ve kasden yapılıyorsa bu çok büyük hainliktir.her iki olayda kaza olup,bugün Şanlı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ YIPRATMAK İÇİN BU OLAYLAR KULLANILMAKTADIR. Aksini düşünen ve iddia eden varsa burada yer belirtsin gelip kaza olduğunu kanıtlayayım.TSK 'ya iftira etmek enbüyük hainliktir.
  • o gün 6000-15000 feet ler arasında çok şiddetli buzlanma vardı.Meteorolojik kayıtlar da bunu doğruluyor.Bu uçak o günkü hava şartlarında uçamazdı.Çünkü ENGINE ANTI-ICE ve WING ANTI-ICE sistemine sahip değildir.Sadece basit bir DI-ICE s,istemi vardır.Kaza raporunda da zaten buzlanmadan düştüğü belirtilmektedir.
  • Belki de bir tesadüf eseri EŞREF BİTLİS 'İN uçağının düşme sebebini de Muhsin YAZICIOĞLU nun kazasını da çok iyi biliyorum.Eşref BİTLİS paşanın uçağı düştüğü sırada ben 737-400 uçağı ile Ankara ESB ye yaklaşma yapıyorsdum.Yaklaşma kontrol uçak ile telsiz temesının kesildiğini söyleyerek, bizden bu uçağa çağrı yapmamızı istedi.Malesef uçak çağrılarımıza cevap vermedi.ESB yaklaşma kontrol.EYVAH RADARDAN KAYBOLDU HERHALDE KÖTÜ BİRŞEY OLDU:dedi.
  • Bir Türk olarak çok üzgünüm.Bir zamanlar komünistler TU-KAKA idi Daha sonra İRTİCACI Diye inanmçlılar TU-KAKA oldu.Şimdi de ASKERLER TU-KAKA.Zavallı ben bir zamanlarİRTİCACILAR sınıfında sayılıyordum.Şimdilerde ise TU-KAKA olan Askerler sınıfındayım.Ben kesinlikle eminimki.Tüm bu yaşadıklarımız.DÜNYA'nın merkezinde olan güzel vatanımızda gözü olan dış düşmanların yerli işbirlikçi hainler ile birlikte yaptıkları operasyonların bir parçasıdır.
  • Gündem yaratmak için servisler yapılıyor gine
  • John f. Kennedy neden öldü? -Aradaki bircok ortak noktayı görün ve artık bu olaya kaza demeyi bırakın.
  • BUGÜN İNTERNET SAYFANIZDA İKİ TANE SUİKAST HABERİ VAR BU HABERLERİ SERVİS EDENLER ACABA TÜRK MİLLETİNİ BİR ŞEYE Mİ HAZIRLIYORLAR AYRICA TRT KENEDİ SUİKASTINI İŞLİYOR YARIM ASIRLIK BİR OLAY AYRINTILARA GİRMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ ÇOK KISA BİR SÜREDE BİR OLAYMI YAŞAYACAĞIZ ENDİŞESİNDEYİM SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHTAPOT
Eşref Bitlis’in uçağı Ankara’da düştüğünde ben mesleğe yeni başlamış bir kameramandım. Bugün o uçak kazası ile ilgili yayımlanan pek çok görüntüyü ben çektim.

Ardından oturdum Eşref Bitlis soruşturmasının kitabını yazdım. 1996 yılında kitabı yayımladığımda açık söyleyeyim başıma nelerin gelebileceğini tahmin ediyor ve korkuyordum. Doksanlı yılların karanlığında askeriyemizi ilgilendiren bu tür alengirli konuları bırakın haber yapmayı kitaplaştırmak ölümcül olabilirdi. Şans eseri başımıza bir şey gelmedi. Bugün Eşref Bitlis dosyası yeniden açılıyor. Askere yağ çekmekten başını kaldıramayan ‘genç Ertürk Yöntemler’ bir dönemin üst düzey komutanlarının ifade vermeye gideceklerini müjdeliyorlar.

Neyin ifadesini verecekler merak ediyorum. Zira Bitlis’in uçağınını düşmesi sonrasında iki ayrı soruşturma açılması gerekiyordu. İlk soruşturmada ‘bu uçak nasıl düştü?’ sorusuna cevap aranmalıydı. İkincisinde ise ‘bu dosya nasıl oldu da böyle alelacele kapatıldı?’ sorusunun cevabına bakılmalıydı. Eşref Bitlis kitabını yazarken beni kazanın nasıl olduğundan çok, bu ‘kaza’ dosyasının nasıl kapatıldığının hikâyesi dehşete düşürmüştü. Verilen demeçler, yazılan raporlar, uzatılan davalar ile komutanların ‘bir komutanın şüpheli ölümü’ karşısındaki aymazlığı sadece kazada yakınlarını kaybeden subayların yakınlarının değil her Türkiye vatandaşının kalbini kıracak kadar hoyrattı. Bir uçağı düşürmek kadar o uçağı düşürenleri korumak da suç olmalı. Olmalı değil mi? Olmalı olmalı...

(Radikal)
"BU UÇAK NASIL DÜŞTÜ?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hala bu kazalar kurcalanıyor.Bu 3 kaza da Sabbotaj değil,hakiki birer kazadır.Eşref Bitlisin B-200 uçagında hem Anti-Ice denilen motor buzlanma önleyici hemde Kanat hücum kenarı buz kırıcıları ve ilaveten diğerleri vardır.Buradak en büyük Plotaj hatası Kalkış öncesi Anti-Ice ların açılmayışıdır.Esas ben bunları daha net ve radar kayıtlarıyla anlatırım.Tali sebepler de unutulmamalıdır.Şehitleri rahat bırakın Lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BU UÇAĞIN NASIL DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ SORANLAR ÇOK İYİ BİLİYOR!! NEDEN HALEN SAÇMA SAPAN SORULAR,HABERLER PEŞİNDE KOŞUP RAHMETLİ PAŞANIN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORLAR BİLMİYORUM!! AKP ERGENEKONU NASIL ORTAYA ATTIYSA EŞEREF PAŞANIN CİNAYETİNİDE, ÖZALIN CİNAYİYETİNİDE VE DAHA BAŞKA BİRÇOK FAİLİ MEÇHULLERİN FAİLLERİNİDE ADI GİBİ ÇOK İYİ BİLİYOR!!! BIRAKSINLAR ARTIK BU İŞLERİ!!! BOŞU BOŞUNA MİLLETİ OYALAMASINLAR HALKA AÇIKLASINLAR ARTIK!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer bilinçli ve kasden yapılıyorsa bu çok büyük hainliktir.her iki olayda kaza olup,bugün Şanlı TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ YIPRATMAK İÇİN BU OLAYLAR KULLANILMAKTADIR. Aksini düşünen ve iddia eden varsa burada yer belirtsin gelip kaza olduğunu kanıtlayayım.TSK 'ya iftira etmek enbüyük hainliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o gün 6000-15000 feet ler arasında çok şiddetli buzlanma vardı.Meteorolojik kayıtlar da bunu doğruluyor.Bu uçak o günkü hava şartlarında uçamazdı.Çünkü ENGINE ANTI-ICE ve WING ANTI-ICE sistemine sahip değildir.Sadece basit bir DI-ICE s,istemi vardır.Kaza raporunda da zaten buzlanmadan düştüğü belirtilmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Belki de bir tesadüf eseri EŞREF BİTLİS 'İN uçağının düşme sebebini de Muhsin YAZICIOĞLU nun kazasını da çok iyi biliyorum.Eşref BİTLİS paşanın uçağı düştüğü sırada ben 737-400 uçağı ile Ankara ESB ye yaklaşma yapıyorsdum.Yaklaşma kontrol uçak ile telsiz temesının kesildiğini söyleyerek, bizden bu uçağa çağrı yapmamızı istedi.Malesef uçak çağrılarımıza cevap vermedi.ESB yaklaşma kontrol.EYVAH RADARDAN KAYBOLDU HERHALDE KÖTÜ BİRŞEY OLDU:dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir Türk olarak çok üzgünüm.Bir zamanlar komünistler TU-KAKA idi Daha sonra İRTİCACI Diye inanmçlılar TU-KAKA oldu.Şimdi de ASKERLER TU-KAKA.Zavallı ben bir zamanlarİRTİCACILAR sınıfında sayılıyordum.Şimdilerde ise TU-KAKA olan Askerler sınıfındayım.Ben kesinlikle eminimki.Tüm bu yaşadıklarımız.DÜNYA'nın merkezinde olan güzel vatanımızda gözü olan dış düşmanların yerli işbirlikçi hainler ile birlikte yaptıkları operasyonların bir parçasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gündem yaratmak için servisler yapılıyor gine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
John f. Kennedy neden öldü? -Aradaki bircok ortak noktayı görün ve artık bu olaya kaza demeyi bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BUGÜN İNTERNET SAYFANIZDA İKİ TANE SUİKAST HABERİ VAR BU HABERLERİ SERVİS EDENLER ACABA TÜRK MİLLETİNİ BİR ŞEYE Mİ HAZIRLIYORLAR AYRICA TRT KENEDİ SUİKASTINI İŞLİYOR YARIM ASIRLIK BİR OLAY AYRINTILARA GİRMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ ÇOK KISA BİR SÜREDE BİR OLAYMI YAŞAYACAĞIZ ENDİŞESİNDEYİM SAYGILARIMLA ŞARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000