16 Ağustos 2010, Pazartesi 12:05:37

"Bu uçak hız bakımından iPhone'a benziyor"

F-35 koltuğuna oturan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri personeli Harrier Pilotu, F-35 ile uçtuktan sonra: “Bu uçak hız bakımından iPhone’a benziyor” diyerek, uçağın aviyonik ve aerodinamiğinin efektifliğine hayran olduğunu ifade etti.
  • Fazla elektronik + insan hatası=fazla problem. Aşırı bilgi bombardımanına tutulmuş bir pilot, savaş stresi ile birlikte ne kadar başarılı olabilir bunu da kestirmek güç..
  • IPhone den artık yüklü bir Reklam parası alır
  • F35 e haksızlık olmuş ,sanki iphone da çağın ötesinde bir yenilik varmış gibi, yada diyecek bişey bulamamış personel aklına ilk gelen iphone olmuş galiba....
  • Başlığı görünce i-phone gibi anten problemleri olan marazlı doğmuş bir uçak zanettim. -Volvo-

Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) programı kapsamında 18 ay boyunca eğitime tabi tutulan Harrier pilotu, Uluslararası Farnborough Hava Sovu’nda F-35‘in kısa kalkış/dikey iniş versiyonu (STOVL) F-35B‘nin prototip/test uçağını kullandı.

F-35B Lightning II uçağını kullanan RAF pilotu Bnb. Steve Long, “Bu uçak hız bakımından iPhone gibi. Teknoloji ve Aerodinamik açısından büyük bir atılım” dedi.

360 derece kızılötesi tarama ve izleme sistemine olan beğenisini özellikle ifade eden Binbası Long, “Uçağın etrafında ve arkasında ne olduğunu kaskınızdan görebiliyorsunuz. Bu tam görüş kabiliyeti hayret verici” dedi.

F-35B‘nin prototipini kullanan yedinci pilot olma ünvanına da kavuşan Long, aynı zamanda dikey iniş senaryolarına ait testleri de bu sene sonunda gerçekleştirecek.

Şu an itibariyle dört adet B tipi F-35 uçuşa hazır durumda ve bu yıl sonunda elektronik, radar ve harp sistemlerinin tamamını içeren bir beşincisi de üretim hattından çıkacak. Long’un kullandığı uçağın da aralarında bulunduğu şu anki dört STOVL tipi uçak, sadece aerodinamik ve yapısal izleme, yük ve görev sistemlerini içeriyor.(Savunmasanayi.net)

"Bu uçak hız bakımından iPhone'a benziyor"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Fazla elektronik + insan hatası=fazla problem. Aşırı bilgi bombardımanına tutulmuş bir pilot, savaş stresi ile birlikte ne kadar başarılı olabilir bunu da kestirmek güç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
IPhone den artık yüklü bir Reklam parası alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
F35 e haksızlık olmuş ,sanki iphone da çağın ötesinde bir yenilik varmış gibi, yada diyecek bişey bulamamış personel aklına ilk gelen iphone olmuş galiba....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başlığı görünce i-phone gibi anten problemleri olan marazlı doğmuş bir uçak zanettim. -Volvo-

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000