20 Nisan 2009, Pazartesi 17:43:15

Bu uçak Güneş enerjisi ile uçuyor

Bu uçak güneşin gücünü kullanarak Mars'ta bile uçabilir.
  • Marsa gönderilen robotlar enerjisini zaten güneşten alıyor. Eğer uçurmak isteselerdi uçakta yaparlardı. Bence önemli olan marsa gidebilmek. O uçağın üzerindeki güneş panelleri elektronikçilerde satılıyor. Uygun güç devreleri uygun motor ve uygun kanat tasarımıyla kendinizde bitane yapabilirsiniz. Bu arada marsta robotlar daha çok toprağın altıyla ilgileniyorlar havayla değil.
  • Mars'a gitmesin Erzurum'a gitsin
  • Ay yüzeyinden bahsetmiyorlar. Mars'ta hava var canım. Sadece insan yaşamı için yeterli oksijenden mahrum ve basıncı düşük. Sorman gereken akıllıca soru şu olmalıydı: "Dünya atmosferindeki performansını Mars atmosferinde de gösterecekmi?"
  • Haberde bir yanlislik var. Bu ucak atmosfer disinda ucamaz,
  • Sevgili lions; Mars'ta hava yok değildir, %95'i karbondioksit, %3'ü azot, %0,4'ü oksijen ve kalan kısmı argon başta olmak üzere diğer eser miktardaki gazlar Mars'ın atmosferini oluşturur. Dünya'dan daha ince bir atmosfere sahip olduğu doğrudur, ancak Dünya'dan daha az yer çekimi vardır (0,35g civarında). Dolayısıyla o uçak Mars'ta UÇAR. Atmosfer daha ince olduğundan uçağın hizmet irtifası düşük olur o kadar. Teşekkürler. (T.U.)
  • Eğer ki günümüz teknolojisiyle üretilmiş bir motorsa, ve günümüz havacılığı prensiplerine göre uçacaksa, Mars'ta U-ÇA-MAZ. Enerjisini güneşten alabilir, ama kanatların ihtiyacı olan hava nerde? Hava yok ki kanatlara kaldırma etkisi yaratsın.
  • ya şimdi farkettimde düzgün seviyeli biraz zeka gerektiren bir haber çıktığında ne olursa olsun 1 tane bile yorum yapılmıyor. insanları zorluyormudur bu haberler nedir :) burak

Zürih İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nde geliştirilen Sky Sailor adlı uçak, kanatlarında bulunan güneş panelleri sayesinde enerjisini gün ışığından sağlıyor.

Gün ışığında sürekli uçabilen ve bu esnada enerji depolayan uçak, gece uçuşlarında da başarılı bir çizgi sergiledi. Proje lideri ve araştırmacı Roland Seigwart, tasarladıkları uçağın, Mars yüzeyinin 1,5 km üzerinde, kızıl gezegeni inceleyeceğini söyledi.

Atmosferin 800 metre yukarısında 27 saat boyunca uçurulan Sky Sailor, olumlu sonuçlar gösterdi. Araştırmacılar maddi destek için Avrupa Uzay Ajansına başvuracak.

Bu uçak Güneş enerjisi ile uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Marsa gönderilen robotlar enerjisini zaten güneşten alıyor. Eğer uçurmak isteselerdi uçakta yaparlardı. Bence önemli olan marsa gidebilmek. O uçağın üzerindeki güneş panelleri elektronikçilerde satılıyor. Uygun güç devreleri uygun motor ve uygun kanat tasarımıyla kendinizde bitane yapabilirsiniz. Bu arada marsta robotlar daha çok toprağın altıyla ilgileniyorlar havayla değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Mars'a gitmesin Erzurum'a gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ay yüzeyinden bahsetmiyorlar. Mars'ta hava var canım. Sadece insan yaşamı için yeterli oksijenden mahrum ve basıncı düşük. Sorman gereken akıllıca soru şu olmalıydı: "Dünya atmosferindeki performansını Mars atmosferinde de gösterecekmi?"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Haberde bir yanlislik var. Bu ucak atmosfer disinda ucamaz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sevgili lions; Mars'ta hava yok değildir, %95'i karbondioksit, %3'ü azot, %0,4'ü oksijen ve kalan kısmı argon başta olmak üzere diğer eser miktardaki gazlar Mars'ın atmosferini oluşturur. Dünya'dan daha ince bir atmosfere sahip olduğu doğrudur, ancak Dünya'dan daha az yer çekimi vardır (0,35g civarında). Dolayısıyla o uçak Mars'ta UÇAR. Atmosfer daha ince olduğundan uçağın hizmet irtifası düşük olur o kadar. Teşekkürler. (T.U.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer ki günümüz teknolojisiyle üretilmiş bir motorsa, ve günümüz havacılığı prensiplerine göre uçacaksa, Mars'ta U-ÇA-MAZ. Enerjisini güneşten alabilir, ama kanatların ihtiyacı olan hava nerde? Hava yok ki kanatlara kaldırma etkisi yaratsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya şimdi farkettimde düzgün seviyeli biraz zeka gerektiren bir haber çıktığında ne olursa olsun 1 tane bile yorum yapılmıyor. insanları zorluyormudur bu haberler nedir :) burak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000