02 Eylül 2016, Cuma 11:31:36

Bu uçağı görenler şaşkına uğradı!

Türk özel havayolu şirketlerinden Tailwind’in Lübnanlı bir şirkete kiraladığı uçak Lübnan tescilli uçakların inmesi yasak olan Tel Aviv’e inince şaşkınlık yaşandı.
  • Bende görmüşem urfada
  • Bugün sabah düsseldorf daydı
  • Reklamın iyisi kötüsü olmaz
  • Tabiki de hayir!!!
  • Beyrutta gördüm 2 gün önce

Türk özel havayolu şirketlerinden Tailwind’in Lübnanlı bir şirkete kiraladığı uçak Lübnan tescilli uçakların inmesi yasak olan Tel Aviv’e inince şaşkınlık yaşandı. Uçağın üzerinde Lübnanlı şirketin adı yazılsa da uçak Türk tescilli olduğu için kriz büyümeden aşıldı.

Lübnanlı Wings of Lebanon şirketinin Tailwind havayolu şirketinden kiraladığı uçak Ben Gurion Havalimanı’nda günün konusu oldu.
Lübnan tescilli uçakların İsrail’e inmesi yasak olduğu için bir fotoğrafçı tarafından çekilen uçak, Lübnanlı şirketin İsrail’de ne işi var şeklinde yorumlandı. Ancak işin aslı kısa süre sonra ortaya çıktı.

Tailwind Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçak üzerinde Lübnanlı şirketin adı yazılsa da o günkü seferi Tailwin için yapmıştı.

Airporthaber’e olayın detaylarını anlatan Tailwind Havayolları Genel Müdürü Safi Ergin, yazıldığı gibi kriz yaşanmadığını ve bir uçağın fotoğrafının yanlış yorumlandığını belirtti.

Ergin şöyle konuştu:

“ Lübnanlı şirkete filomuzdaki uçaklardan birini 6 aylığına kiraladık. Uçağın bakım süresine iki gün kala hem A bakımının yapılması hem de konfügrasyon değişikliği için uçağı bize erken yolladılar. Onun yerine yedek uçağı onlara gönderdik. Uçağın bakıma girmesine bir buçuk gün kaldığı için o süre içerisinde uçağı kendi seferlerimizde kullandık. Üzerinde Lübnanlı şirketin ismi yazılı olduğu için bir fotoğrafçı uçağı Tel Aviv’de görüntülemiş ve İsrail basınına yansımış. Uçak Türk tescilinde ve bizim uçuşumuzu yapıyordu. Kriz sözkonusu değil. Zaten  hiçbir yetkili bu konuyla ilgili bizden bilgi talep etmedi. Küçük bir yanlış anlaşılmadan ibaret”

Bu uçağı görenler şaşkına uğradı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

keskin ~ 8 yıl önce
Bende görmüşem urfada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 8 yıl önce
Bugün sabah düsseldorf daydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 8 yıl önce
Reklamın iyisi kötüsü olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sasirdik mi? ~ 8 yıl önce
Tabiki de hayir!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bey ~ 8 yıl önce
Beyrutta gördüm 2 gün önce

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000