13 Ocak 2013, Pazar 08:54:40

BU SEFER TARİH VERMEDİ!

Almanya'nın başkenti Berlin'e hükümet eden Belediye Başanı Klaus Wowereit, havalimanı skandalı sebebiyle eyalet meclisinde hakkında verilen gensorudan güvenoyu alarak çıkmayı başardı...

Klaus Wowereit hakkında verilen güvensizlik önergesi hükümette bulunan Sosyal Demokrat Parti ile Hristiyan Demokrat Birlik Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Berlin Eyalet Meclisi'ndeki özel oturumda yapılan oylamada, Wowereit hakkında verilen güvensizlik önergesi hükümette bulunan Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Muhalefet partilerine mensup 62 milletvekili önergeden yana oy kullanırken, 85 milletvekili ise önergeye karşı çıktı. Wowereit, siyasi geleceğini belirleyen oylamada 149 sandalyeli meclisin en az 75 oyuna ihtiyaç duyuyordu.

"SONUNA KADAR GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

Meclis'ten güven oyu alan Başkan Wowereit oylamadan sonra yaptığı açıklamada, kendisinin gelecek seçimlere kadar eyalete hükümet edecek belediye başkanı olarak seçildiğini ve görevini sürdüreceğini söyledi. Yeni havalimanındaki sorunların inşaattan ve teknik sıkıntılardan kaynaklandığını ifade eden Wowereit, havalimanının ne zaman açılacağı konusunda yeni bir tarih vermekten ise kaçındı.

MUHALEFET PARTİLERİ, "DÜNYAYA REZİL OLDUK" DİYOR

Muhalefetteki Yeşiller Partisi, Sol Parti ve Korsanlar Partisi havalanının açılış tarihinin sürekli ertelenmesinden dolayı Berlin'in dünyada gülünç duruma düştüğünü savunarak Wowereit'ın görevden ayrılmasını istemişlerdi. Berlin'in güneyinde açılacak "Willy Brandt Havalimanı" olarak da bilinen Uluslararası Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın 27 Ekim 2013 tarihinde faaliyete geçmesi planlanmış, ancak açılışın bu tarihe de yetişemeyeceği açıklanmıştı.

Açılışı son iki yılda dördüncü kez ertelenen havaalanında planlama hatalarının yanı sıra yangın koruma sistemlerinde de sorunlar ortaya çıkmıştı. Klaus Wowereit, havaalanının erteleneceğinin açıklanmasından sonra gelen baskılardan bunalarak havaalanı icra kurulu başkanlığından ayrılmıştı. (Akşam)

BU SEFER TARİH VERMEDİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000