07 Nisan 2009, Salı 14:27:46

BU SAATTEN OLSAYDI... (VİDEO)

Yaydığı sinyal ile helikopterin bulunduğu yerin belirlenmesine yardım eden ELT cihazının bir benzeri de ünlü saat markası Breitling’in Emergency modelinde bulunuyor.
  • her kuşu hallettik bir leylek kaldı,alicim sen tüm pilotlarına bu saatten al cnm ...
  • Foster'în uçağının 8 ay sonra da olsa bulunduğunu hatırlıyorum. Ne ELT cihazı ne de kolundaki saat adamı bulduramadı. Bazı kazalar olur ki, çarptığı yeri bulursunuz ama içindekileri asla. Her tedbir emniyet için. ancak her tedbir her zaman çalışmaz. Bu olayda faal cep telefonu dahi işe yaramadı. Allah rahmet etsin.
  • Aynı saatten geçtiğimiz senelerde uçağı Nevada Çölü'nda kaybolan maceracı işadamı Foster'da da vardı. Bunca yıl oldu, hala adamın cesedini bulamadılar. Hatta haberini o zaman gene Airport Haber'den okumuştum. Yani o kadar matah bi şey değil. Ama hakkaten şekli güzel yani. Hakkını vermek lazım... --Volvo---
  • bundan belki 8-10 yıl kadar önce tek motorlu bir uçak alplerde kaybolmuştu ve aynen rahmetli yazıcıoğlu gibi uçak ve içindekiler bulanamıyordu, takii uçak yolcularından biri bu saatindeki sistemi çalıştırıncaya kadar kanada dan özel bir ekip aynı günün sabahında bizim oturduğumuz kasabaya gelmişti ve aynı günde kazazedeler dağdan kurtarılmıştı yalnız ozaman hatırladığım saatin o sistemini kullanıldığında saatin kullanılmaz hale geldiği yönünde gazetelerde çıkan yazılardı. Tabii zaten reklam için Breitling konuyu bayağı malzeme yaptı saat sahibine zurih de yeni saat armağan etmişlerdi.
  • zaten tüm dünya bunları takıp ucuyor tek eksiğimiz bu kaldı.Zaten bizim sorunumuzda bu. Hiçbişi yapmayalım kol saati takalım kişisel gps tasıyalım herkes uçusa gideceğinde yanına hayatı idame kiti alsın dingi alsın.sizde reklamını yapın süper olur bee.
  • ve o saat içinde bir anten var. onu çekip sinyal vermesini sağlamanız gerekiyor. çarpma anında hayatınından olan anteni pek çekecek durumda değil. "olsaydı" gibi varsayımlar ile yola çıkarsak, çok "olsaydı" sayabiliriz...

Airport TV'de yer alan habere göre; BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasında, enkaza uzun süre ulaşılamaması tartışma yaratmış, düşen helikopterde sinyal verici ELT cihazının bulunmadığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Oysa helikopterde olup olmadığı tartışılan sinyal verici, yıllardır bir saatte bile mevcut. Dünyaca ünlü saat markası Breitling’in Emergency model saatlerinde bulunan sinyal verici, acil durumlarda adeta bir cankurtaran görevi yapıyor ve pilotlar genellikle bu marka saati kullanıyor.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının enkazına uzun süre ulaşılamaması tartışmalara neden olmuş, helikopterde ELT cihazının bulunmadığı iddia edilmişti. Yaydığı sinyal ile helikopterin bulunduğu yerin belirlenmesine yardım eden ELT cihazının bir benzeri de ünlü saat markası Breitling’in Emergency modelinde bulunuyor.

Breitling Emergency model saatleri satın alabilmek için 10 bin TL ödemeniz yeterli olmuyor. Çünkü saati alırken sadece havacılık kazalarında kullanacağınıza dair bir anlaşma imzalamanız gerekiyor. Aksi halde gereksiz yere ilk yardım ekiplerini alarma geçirmiş oluyorsunuz ki bunun da hukuksal bir yaptırımı oluyor.

Eksi 10 derece ile 85 derece arası sıcaklıkta çalışabilme özelliğine sahip Breitling Emergency model saat, her 2 yılda bir fabrika tarafından da kontrol ediliyor. Yüksek kalitede ve el değmeden üretilen bu saatler, Dassault tarafından Breitling için özel üretildiğinden 90’lı yıllardan bu yana dünyada tek olma özelliğini koruyor.

BU SAATTEN OLSAYDI... (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
her kuşu hallettik bir leylek kaldı,alicim sen tüm pilotlarına bu saatten al cnm ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Foster'în uçağının 8 ay sonra da olsa bulunduğunu hatırlıyorum. Ne ELT cihazı ne de kolundaki saat adamı bulduramadı. Bazı kazalar olur ki, çarptığı yeri bulursunuz ama içindekileri asla. Her tedbir emniyet için. ancak her tedbir her zaman çalışmaz. Bu olayda faal cep telefonu dahi işe yaramadı. Allah rahmet etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aynı saatten geçtiğimiz senelerde uçağı Nevada Çölü'nda kaybolan maceracı işadamı Foster'da da vardı. Bunca yıl oldu, hala adamın cesedini bulamadılar. Hatta haberini o zaman gene Airport Haber'den okumuştum. Yani o kadar matah bi şey değil. Ama hakkaten şekli güzel yani. Hakkını vermek lazım... --Volvo---

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bundan belki 8-10 yıl kadar önce tek motorlu bir uçak alplerde kaybolmuştu ve aynen rahmetli yazıcıoğlu gibi uçak ve içindekiler bulanamıyordu, takii uçak yolcularından biri bu saatindeki sistemi çalıştırıncaya kadar kanada dan özel bir ekip aynı günün sabahında bizim oturduğumuz kasabaya gelmişti ve aynı günde kazazedeler dağdan kurtarılmıştı yalnız ozaman hatırladığım saatin o sistemini kullanıldığında saatin kullanılmaz hale geldiği yönünde gazetelerde çıkan yazılardı. Tabii zaten reklam için Breitling konuyu bayağı malzeme yaptı saat sahibine zurih de yeni saat armağan etmişlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
zaten tüm dünya bunları takıp ucuyor tek eksiğimiz bu kaldı.Zaten bizim sorunumuzda bu. Hiçbişi yapmayalım kol saati takalım kişisel gps tasıyalım herkes uçusa gideceğinde yanına hayatı idame kiti alsın dingi alsın.sizde reklamını yapın süper olur bee.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ve o saat içinde bir anten var. onu çekip sinyal vermesini sağlamanız gerekiyor. çarpma anında hayatınından olan anteni pek çekecek durumda değil. "olsaydı" gibi varsayımlar ile yola çıkarsak, çok "olsaydı" sayabiliriz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000