01 Ocak 2010, Cuma 08:20:28

"Bu rapor vicdanları tatmin etmiyor"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporun yasaksavar cinsinden birşey olduğunu belirterek, "Bu rapor ne milleti, ne vicdanları tatmin ediyor. Raporda gerçekler yer almıyor" dedi...
  • Herhalde böyle yazılıyordur. "Zaman Aşımı" tam karşılığı mı, bilmiyorum. Bir kaç yıl daha oyalayın, sonunda rahmetliler öldükleri ile kalacaklar. Bir kaza raporunu bile doğru dürüst sonuçlandıramıyoruz. Ne hallere getirdiler bizi.
  • İleri toplumlar icraat geri kalmış toplumlar komplo teorisi üretirler
  • Haklilar....Olenin arkasindan konusmak ve onlari suclamak kolay.... Hakikatten Turk semalari bosmu? Ucusa kim izin verdi?

BBP Genel Başkanı Topçu, eski Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu için kabri başında düzenlenen anma töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Topçu, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun 10 Ocak'ta Meclis Başkanı'na sunacağı nihai rapordan beklentilerinin sorulması üzerine, kaza karım raporunu hazırlayan heyete uluslararası kriterde olmadığı için itiraz ettiklerini ve mahkemeye başvurduklarını hatırlattı. "Bizim burada aradığımız çürümüş bu sistemin Yazıcıoğlu'nun hukuku üzerinden yenilenmesi" diye konuşan Topçu, bugüne kadar Türkiye'de bir çok helikopter ve uçak kazası olduğunu ama bu hadiselerin sorumlusu olarak hiç kimsenin görülmediğini ifade etti. Kazaların hep pilota bağlandığını, canı yanan canının yandığıyla kaldığını dile getiren Topçu, "İleri ülkelerde bu böyle değil. Sivil Havacılık kurumu içinde çalışan, özlük hakları Genel Müdüre bağlı bir kırım heyeti dünyanın hiçbir yerinde oluşmuyor. Oradaki kırım heyetleri tamamen bağımsız kurum, kuruluş ve kişilerden oluşuyor. Onun için bu kırım heyetleri objektif bir karar verdiği için sezarın hakkı sezara, Allah'ın hakkı Allah'a oluyor. Bizimkiler bu hakkı tamamen sezara veriyor" şeklinde konuştu.

Raporda pilotun telefonla konuştuğuna yer verildiğini hatırlatan Topçu, "İnsan Allah'tan korkar. Devlet bu kadar küçülür mü, insanlarla böyle alay edilir mi? Şurada karayolunda telefonla konuşun bakalım başınıza neler geliyor. Karayolunu bu kadar sahiplenen devlet havayolunu bu kadar başıboş mu bırakıyor. Pilot havalanacakken hava raporunu almamış. Böyle bir eblehlik var mı? Sen ne işe yarıyorsun o zaman? Bu uçuşları yönlendirmekle görevli genel müdürlük ne işe yarıyor? Pilot hava raporunu almadan havalandıysa sahipsiz mi bu semalar? Anlaşılıyor ki bizim hava sahamız, hava sahamızı yönlendiren kuruluş Allah'a emanet" şeklinde konuştu.

Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporu gördüğünü, bu raporun 600 sayfalık bir rapor olduğunu kaydeden Topçu, bu raporun ne milleti, ne vicdanları tatmin etmediğini, raporda gerçeklerin yer almadığını söyledi. Topçu, "Sanki yasaksavar cinsinden birşey. Büyük bir çabayla kurumlar kurtarılmaya çalışılmış. Helikopter firmasının sahibi kurtarılmaya çalışılmış" dedi.

Raporda, herkesin göklere çıkardığı pilot Kaya İstektepe'nin birden bire ölmek istediğinin anlaşıldığını ifade eden Topçu, "Rahmetli kendisini ve yanındakileri öldürmek için adeta akla karayı seçmiş. Elinden gelen herşeyi yapmış. Burada piri pak olan da bu helikopterin uçuşunu kontrol edecek kurum, uçuş öncesi ruhsatlandırmasını yapacak kurum ve tabi ki firma. Bu üçlü tamamen piri pak. Kaya İstektepe o gün niyeyse birdenbire ölmek için can atmış. Kuralları, kaideleri herşeyi delmiş. Rapor bunu diyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu rapor vicdanları tatmin etmiyor"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Herhalde böyle yazılıyordur. "Zaman Aşımı" tam karşılığı mı, bilmiyorum. Bir kaç yıl daha oyalayın, sonunda rahmetliler öldükleri ile kalacaklar. Bir kaza raporunu bile doğru dürüst sonuçlandıramıyoruz. Ne hallere getirdiler bizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İleri toplumlar icraat geri kalmış toplumlar komplo teorisi üretirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haklilar....Olenin arkasindan konusmak ve onlari suclamak kolay.... Hakikatten Turk semalari bosmu? Ucusa kim izin verdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000