14 Temmuz 2009, Salı 11:46:12

BU RAKAMLARA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ!

Türkiye’deki havayolu şirketlerinin filolarında bulunan uçakların kaç tanesi şirketin kendi malı diye hiç merak ettiniz mi? Airport TV’nin derlediği rakamları öğrenince çok şaşıracaksınız.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • KTHY'ye nerede????
  • sunexpress yeni siparişini verdiği 6 uçağın 6 sını da satın almıştır.Böylece kendi öz malı olan 6 uçağı olucaktır
  • Ayrıca konunun başlığı yanlış. bunda şaşılacak hiçbirsey yok... Tabii ki en düşük maliyetli temin şekli leasingdir. Ozellikle de söz konusu mal uçak olduğunda diğer leasinglerden bile daha düşük maliyetli olduğu dikkate alındığında bu rakamlarda şaşılacak hiç bir şey yok. SHGM minimum uçak kriteri koyarken mülkiyet aramıyor diye biliyorum. kiralık veya sahip olunan uçakların hepsi sayılıyor...
  • Lease suresi doldugunda iade edilen ucaklar THY FILO 2 baslıgında belirttiğim üzere operasyonel kiralık olan uçaklardır. Finansal kiralama olarak teminine karar verilen uçaklar birer birer THY mülkiyetine geçeceklerdir. 737-400'ler 20 yıl boyunca kiralama yapıldı ve gerçekten en son yıllarda kiraları artık sudan ucuz durumuna geldi. olayın bir çok boyutu var, filo planlaması, esnekligi, hurda değer riski, operasyonel kiralamaların maliyetinin finansal kialarınkinden daha yuksek olması gibi... bu nedenle temin esnasında bircok konu dikkate alınır finansal veya operasyonel kiralanacagı belirlenir. operasyonel ise donem sonunda iade edilir, finansal ise THY'nin olur. kolay gelsin.
  • Basliktaki yazinda olan TURK sirketlerine'yi burda aydinlatabilmek amaciyla buyuk yaziyorum.......... Cunki............: Atlasjet (a/c' siz) doguya bakar....Sunexpress ve Freebird batiya bakar...... bunu da anlayan anlar........sende debelen dur........Asker
  • Cok guzel aciklamissiniz, tesekkurler. Benim anlamadigim ise bu lease sureleri doldugunda THY genelde bu ucaklari geri gonderiyor, veya lease suresini uzatiyor. Kisaca bu ucaklarin mulkiyetini ustune gecirmiyor. Baska yorumcularin dedigi gibi THY 5-10 sene kira odeyip ev sahibi olmuyor. Devamli kiraci olarak kaliyor. Bakiniz 737-400 lere 20 sene icinde ne kadar kira verildi. 20 sene once alinsalar idi daha mi ucuz olurlardi bilmiyorum ama hic olmazsa 340/310 lar gibi THY nin olurlardi. Veya THY onlari satabilirdi. Tabii bunlar hep muhasebe isleri, kagidin uzerinde hangisi daha suslu gozukuyorsa oyle karar veriliyor.
  • Şu anda havacılık sektöründe olan sadece 7 şirketmi? Niye diğerlerinin adı yok.Araştırma eksikliğimi ,bilgi eksikliğimi?Uçakların LEASİNG olup olmamaları önemli değil.Önemli olan bunları kullanan zihniyet.Sözüm özel şirketlere.Bu güne kadar batan veya batırılan şirketler bu olayın hangi aşamasındaydılar.Hangi şirket bu işe başını koydu,hangi şirketler vur kaç yaptılar? Ve bundan sonra da hangi şirketler güvenli, hangisi bu leasing sistemi sonunda şirketlerini kapatacaklar.Çünkü birçok özel şirket bu konuda bir yatırım yapmamakta ve her an kapanabilecek pozisyonda olup çalışanlarını tedirgin etmektedirler.Hiçbir özel şirket önüne bir hedef koyamamaktadır.Yani yarını meçhuldur.bu şirket çalışanları nasıl kendilerini işlerine vereceklerdir.
  • YETKİ VERİRKEN 3 UÇAK KENDİ MALI OLCAK DİYORDU.BU YÜZDEN 2 VEYA1 UÇAĞI OLAN FİRMALARI KAPATTI ..ADALET BUNUN NERSİNDE YE BABAM YE SANKİ İŞ ORTAKLARI GİBİ KIBRISTA EĞLENCELİ TOPLANTIYI HAK ETTİLER..ÜLKENDE 2 TANE UÇAĞIN KAL OLMUŞ İİSİZİN ANLAYIŞINIZ BUMU.KALAN SAĞLAR BİZMDİR..HAYIRLI OLSUN
  • nasil ucak alinabilir ki baska? airbus in hesabina yatir 150-200 milyon bize 4 tane a320 gonder abi diyerek mi olacakti bu isler? 24 ay taksitle mi alinacakti ucaklar? alacak ucagi leasing ile, 5-10 sene odeyecek, bu surenin sonunda ucak oz mali olacak. bu kadar basit. wet lease/dry lease le karistirmayin.

İşte Airport TV tarafından derlenen o haber:



Uçaklar

BU RAKAMLARA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY'ye nerede????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sunexpress yeni siparişini verdiği 6 uçağın 6 sını da satın almıştır.Böylece kendi öz malı olan 6 uçağı olucaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ayrıca konunun başlığı yanlış. bunda şaşılacak hiçbirsey yok... Tabii ki en düşük maliyetli temin şekli leasingdir. Ozellikle de söz konusu mal uçak olduğunda diğer leasinglerden bile daha düşük maliyetli olduğu dikkate alındığında bu rakamlarda şaşılacak hiç bir şey yok. SHGM minimum uçak kriteri koyarken mülkiyet aramıyor diye biliyorum. kiralık veya sahip olunan uçakların hepsi sayılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Lease suresi doldugunda iade edilen ucaklar THY FILO 2 baslıgında belirttiğim üzere operasyonel kiralık olan uçaklardır. Finansal kiralama olarak teminine karar verilen uçaklar birer birer THY mülkiyetine geçeceklerdir. 737-400'ler 20 yıl boyunca kiralama yapıldı ve gerçekten en son yıllarda kiraları artık sudan ucuz durumuna geldi. olayın bir çok boyutu var, filo planlaması, esnekligi, hurda değer riski, operasyonel kiralamaların maliyetinin finansal kialarınkinden daha yuksek olması gibi... bu nedenle temin esnasında bircok konu dikkate alınır finansal veya operasyonel kiralanacagı belirlenir. operasyonel ise donem sonunda iade edilir, finansal ise THY'nin olur. kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Basliktaki yazinda olan TURK sirketlerine'yi burda aydinlatabilmek amaciyla buyuk yaziyorum.......... Cunki............: Atlasjet (a/c' siz) doguya bakar....Sunexpress ve Freebird batiya bakar...... bunu da anlayan anlar........sende debelen dur........Asker

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cok guzel aciklamissiniz, tesekkurler. Benim anlamadigim ise bu lease sureleri doldugunda THY genelde bu ucaklari geri gonderiyor, veya lease suresini uzatiyor. Kisaca bu ucaklarin mulkiyetini ustune gecirmiyor. Baska yorumcularin dedigi gibi THY 5-10 sene kira odeyip ev sahibi olmuyor. Devamli kiraci olarak kaliyor. Bakiniz 737-400 lere 20 sene icinde ne kadar kira verildi. 20 sene once alinsalar idi daha mi ucuz olurlardi bilmiyorum ama hic olmazsa 340/310 lar gibi THY nin olurlardi. Veya THY onlari satabilirdi. Tabii bunlar hep muhasebe isleri, kagidin uzerinde hangisi daha suslu gozukuyorsa oyle karar veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şu anda havacılık sektöründe olan sadece 7 şirketmi? Niye diğerlerinin adı yok.Araştırma eksikliğimi ,bilgi eksikliğimi?Uçakların LEASİNG olup olmamaları önemli değil.Önemli olan bunları kullanan zihniyet.Sözüm özel şirketlere.Bu güne kadar batan veya batırılan şirketler bu olayın hangi aşamasındaydılar.Hangi şirket bu işe başını koydu,hangi şirketler vur kaç yaptılar? Ve bundan sonra da hangi şirketler güvenli, hangisi bu leasing sistemi sonunda şirketlerini kapatacaklar.Çünkü birçok özel şirket bu konuda bir yatırım yapmamakta ve her an kapanabilecek pozisyonda olup çalışanlarını tedirgin etmektedirler.Hiçbir özel şirket önüne bir hedef koyamamaktadır.Yani yarını meçhuldur.bu şirket çalışanları nasıl kendilerini işlerine vereceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YETKİ VERİRKEN 3 UÇAK KENDİ MALI OLCAK DİYORDU.BU YÜZDEN 2 VEYA1 UÇAĞI OLAN FİRMALARI KAPATTI ..ADALET BUNUN NERSİNDE YE BABAM YE SANKİ İŞ ORTAKLARI GİBİ KIBRISTA EĞLENCELİ TOPLANTIYI HAK ETTİLER..ÜLKENDE 2 TANE UÇAĞIN KAL OLMUŞ İİSİZİN ANLAYIŞINIZ BUMU.KALAN SAĞLAR BİZMDİR..HAYIRLI OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nasil ucak alinabilir ki baska? airbus in hesabina yatir 150-200 milyon bize 4 tane a320 gonder abi diyerek mi olacakti bu isler? 24 ay taksitle mi alinacakti ucaklar? alacak ucagi leasing ile, 5-10 sene odeyecek, bu surenin sonunda ucak oz mali olacak. bu kadar basit. wet lease/dry lease le karistirmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000