06 Eylül 2013, Cuma 16:22:40

BU MEYDAN 3 ÜLKEYE HİTAP EDECEK!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki havaalanının yapım çalışmaları sürüyor.
  • birincisi colemerik değil colemerg. ikincisi havaalanı yüksekova'ya kuruluyor hakkari'ye değil. yüksekovanın ismini merak ediyorsan onu da buyurayım. Gever...
  • hava kuvvetlerinin dışında oraya inecek uçak bulabilecek misiniz bakalım? hangi havayolu oraya uçabilir?
  • hatay havaalanı gibi sel basacak yere koymasalardı bari
  • Gunde 5000 yolcu gelse :) zengin olur Colemerik

Yüksekova Havaalanı yapım çalışmalarında üst yapı şantiyesinde çalışmalar aralıksız sürerken, çeşitli nedenlerle yaklaşık iki ay boyunca çalışmaları duran alt yapı şantiyesinde de çalışmalar başladı. AK Parti Hakkari eski Hakkari Milletvekili ve Hakkari İl Başkanı Abdulmutalip Özbek, taziye ziyaretleri ve Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ile yapacağı görüşme için geldiği ilçede Yüksekova Havaalanı çalışmalarını yerinde izledi ve yetkililerden bilgi aldı. Havaalanı üst yapı şantiyesi yetkilileri, işlerini bu yıl içinde bitirmek için gayret sarf ettiklerini belirttiler. Yüksekova Havaalanı üst yapı binaları için Hatay Havaalanı projesinden örnek alındığını ve binaların izolasyonu konusunda mevsimsel sıkıntıların doğabileceğini belirten yetkililer, bu konuda proje kontrollerine durumu bildirdiklerini, bu yıl bitmezse bile gelecek yıla az işlerinin kalacağını ifade ettiler.
Çeşitli nedenlerle çalışmaları yaklaşık 2 ay boyunca duran alt yapı şantiyesinde bugünlerde çalışmalar yeniden başladı. Sıkıntılarını aştıklarını belirten şantiye yetkilileri, çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiklerini belirttiler.

“YÜKSEKOVA HAVAALANI 3 ÜLKEYE HİTAP EDECEK”

Yüksekova Havaalanı şantiyesini ziyaret eden AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, havaalanının Hakkari için hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi. Türkiye-İran-Irak üçgeninde yaşayan tüm insanların bu havaalanından faydalanabileceği için çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Özbek, “Dolayısıyla üç ülkenin sınırında bulunan Yüksekova Havaalanı, bu 3 ülkeye hitap edecek ve Van Havaalanı’ndan daha büyük bir öneme sahip olacak. Derecik ve Çukurca gümrük kapılarının da faaliyete geçmesi ile beraber bu havaalanı çok önemli bir işlev kazanacak. Hakkari’nin sınır ilçeleri olan Çukurca ve Şemdinli ilçelerindeki vatandaşlarımız da rahat bir nefes alacak, Türkiye ve dünyanın hangi ülkesi olursa olsun aynı gün uçabilecekler” dedi.

“VAN’A İLÇE OLMAKTAN KURTULACAĞIZ”

Yapılacak olan havaalanı ile Van’a ilçe olmaktan bir nebze de olsa kurtulmuş olunacağını belirten Özbek, “Bölge müdürlükleri, hastaneler, fabrikalar hep Van’da. Van’ın gelişmesinde en büyük rol havaalanının olmasıdır. Hakkari havaalanına kavuşursa Hakkari’de her alanda olduğu gibi sanayileşme de büyük hız kazanacaktır. İnsanlar için en büyük değer zamandır. Hakkari-Van arasında geliş ve gidişleri hesaplarsak zamanın çoğu yollarda geçiyor. Hakkari’de havaalanıyla beraber bir profesör aynı gün ameliyatını yapar döner, profesör aynı gün üniversitedeki dersini anlatır ve döner” dedi.

“HAKKARİLİLER KENDİ HAVAALANINDAN UÇMAYI HAYAL EDİYOR”

Özbek, Hakkari’nin en büyük hizmeti olan Yüksekova Havalanı’nın Hakkari’nin kaderini değiştireceğini, bir Hakkarili olarak havalanın bir an önce bitirilmesi için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek, “Hakkarili vatandaşların da elinden gelen desteği esirgememesi gerekiyor. Ben de tüm Hakkarililer gibi kendi ilimin havaalanından uçmayı hayal ediyorum” dedi.

BU MEYDAN 3 ÜLKEYE HİTAP EDECEK!

Yorumlar

5000'e gelsin ~ 11 yıl önce
birincisi colemerik değil colemerg. ikincisi havaalanı yüksekova'ya kuruluyor hakkari'ye değil. yüksekovanın ismini merak ediyorsan onu da buyurayım. Gever...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator_ltba ~ 11 yıl önce
hava kuvvetlerinin dışında oraya inecek uçak bulabilecek misiniz bakalım? hangi havayolu oraya uçabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sel ~ 11 yıl önce
hatay havaalanı gibi sel basacak yere koymasalardı bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5000 ~ 11 yıl önce
Gunde 5000 yolcu gelse :) zengin olur Colemerik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000