11 Aralık 2016, Pazar 13:45:33

'Bu kaza bir cinayet'

Bolivya Savunma Bakanı, Kolombiya'da geçen ay sonunda meydana gelen uçak kazasını "cinayet" olarak nitelendirdi.
  • Bu olayda asıl suçlu ilgili yer ATC ünitesidir. Eğerki onlar bu uçuş planını dikkatlice kontrol etseydiler bu uçuşa asla müsade etmemeleri gerekirdi

Bolivya Savunma Bakanı, Kolombiya'da geçen ay sonunda meydana gelen uçak kazasını "cinayet" olarak nitelendirdi.

Bolivya Savunma Bakanı Reymi Ferreira, konuyla ilgili açıklamasında, düşen uçakta ucu ucuna yetecek yakıt bulunduğunun ortaya çıktığını, bu durumun uluslararası sivil havacılık kurallarının ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Medellin kentinde meydana gelen kazanın, "açıkça bir cinayet" olduğunu ifade eden Ferreira, "İçinde 70'den fazla yolcu bulunan uçağın, yalnızca uçuş boyunca yetecek kadar yakıtla havalanması, açıkça sivil havacılığın en temel kurallarından birinin ihlalidir." dedi.

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu yolcu uçağı, 29 Kasım'da Medellin yakınında dağlık araziye düşmüş, kazada 71 kişi hayatını kaybetmişti.

'Bu kaza bir cinayet'

Yorumlar

Yorumsuz ~ 7 yıl önce
Bu olayda asıl suçlu ilgili yer ATC ünitesidir. Eğerki onlar bu uçuş planını dikkatlice kontrol etseydiler bu uçuşa asla müsade etmemeleri gerekirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC? ~ 7 yıl önce
Atc nin yakıtla ne alakası var allah aşkına boş boş konuşmayın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000