04 Haziran 2012, Pazartesi 09:32:25

BU KARELER SAVAŞTAN DEĞİL!

Nijerya'nın nufüsu en yoğun şehirlerinden Lagos'ta yaşanan uçak kazası ülkeyi adeta felç etti. 147 yolcu ve 6 mürettebatın bulunduğu uçak yerleşim birimine düştü. Nufüsun en yoğun olduğu mahallede kaza sonrası en az 10 kişi daha hayatını kaybettiği ve 50'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.
  • Arkadaşlar sapla samanı karıştırmayalım.Uçak C Bakımdan çıkalı 9 a olmuş, günde iki seferden 500 seferin üzerinde bir uçuş yapmıştır tahminen.Bu arada A Bakımlarıdı olmuştur.Kimlerin nasıl bakım yaptığı hangi kompenet ve parçaları değiştirdiği belli değil.Nasıl peşin hükümle 9 a önce yapılan bir C bakımla bu olayı bağdaştırabiliyorsun hayret.Çalışanların maaşlarını zamanında alamadıkları da ayrı bir konu.Ama çalışan bir insan maaşını zamanında alamıyor diye eksik bir bakım yapmaz.Her çalışan yaptığı işin nelere mal olacağını çok iyi bilir, o yüzden de ne bir eksik iş yapar nede kasıtlı bir hata.Bu kazada hayatlarını kaybedenlere allahtan rahmet, yalınlarınada baş sağlığı diliyorum....
  • bu uçak c checkten dussun dusmesin farketmez, a dan z ye sorunlu bir şirket, sivil havacılığın bu şirketi sadece ülke sivil havacılığı zarar görmesin diye kapatmadığı ortada fakat büyük yanlış yapıyor. bilinçsiz bir sahip ve etrafında ceplerini doldurmaya çalışan yönetici kadro. o kadar sorumsuz bir şirket yönetimi var ki yediği bulguları düzeltme çalışmalarını bile insanın yuzunu kızartacak cınsten sorumsuzluk abidesi. güzel insanlar, işini hakkıyla yapmak isteyenler bu şirkette bu yönetim kadrosu altında harcanıyorlar.
  • Şirkette elbetteki sıkıntılar var ama bu olayı maaşlarla ne bağdaştırdın anlamadım. Bakımdan çıkalı 9 ay olmuş. Öyle yada böyle düşmüş ama bu uçağın çıkması için ter döken arkadaşlara ayıp ediyorsun. Umarım son olur. Allah rahmet eylesin...
  • Arkadaşım bu olayı sen nasıl bu şekilde ilişkilendirirsin. Yapılan bakımla ne alakası var 9 ay önce c check i yapılmış uçak herhangi bir nedenden dolayı düşüyor bununla ne gibi bir bağlantı kurdun bu zamana kadar kimler ne işlemler yaptı kim bilir havacılık bilginin ne kadar ileri seviyede olduğu gayet açık.
  • milletin maaşını ödemezsen işte yaptığın bakım da böyle çürük çarık olur. Yazık günah değil mi şimdi bu ölenlere. Senin gibiler cebini doldursun diye birileri kefen giyiyor.
  • Allah ne bize ne de başkalarına bu tip acıları yaşatmasın. Ölenlere rahmet kalanlara sabır dilerim. U.E.

Nijerya'nın Lagos şehrinde Dana Air şirketine ait MD83 tipi yolcu uçağı dün akşam saatlerinde düşmüş, yaklaşık 153 kişinin bulunduğu uçaktan kurtulan olmamıştı.

Bölgede hala enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, yerleşim yerine düşen uçak, yerde bulunan son belirlemelere göre yerde bulunan 10 kişinin hayatını söndürdü.

Evlerin bulunduğu alana düşen uçaktan kurtulan olmazken, uçağın düştüğü bölgede ölenlerin yanı sıra yaralıların da bulunduğu öğrenildi.

Kazanın ardından güvenlik güçleri ölen kişilerin eşyalarının çalınmaya başlanması nedeniyle ciddi güvenlik tedbirleri alırken, askerlerin yer yer ateş açtığı da gelen bilgiler arasında...

Kazanın neden yaşandığı henüz açıklanmazken, Dana Air internet sayfasında yolcu yakınlarının 7/24 ulaşabilecekleri bir telefon numarası yayınladı ve yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı dilediği görüldü.

 

BU KARELER SAVAŞTAN DEĞİL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

AYIP, ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar sapla samanı karıştırmayalım.Uçak C Bakımdan çıkalı 9 a olmuş, günde iki seferden 500 seferin üzerinde bir uçuş yapmıştır tahminen.Bu arada A Bakımlarıdı olmuştur.Kimlerin nasıl bakım yaptığı hangi kompenet ve parçaları değiştirdiği belli değil.Nasıl peşin hükümle 9 a önce yapılan bir C bakımla bu olayı bağdaştırabiliyorsun hayret.Çalışanların maaşlarını zamanında alamadıkları da ayrı bir konu.Ama çalışan bir insan maaşını zamanında alamıyor diye eksik bir bakım yapmaz.Her çalışan yaptığı işin nelere mal olacağını çok iyi bilir, o yüzden de ne bir eksik iş yapar nede kasıtlı bir hata.Bu kazada hayatlarını kaybedenlere allahtan rahmet, yalınlarınada baş sağlığı diliyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu uçak c checkten dussun dusmesin farketmez, a dan z ye sorunlu bir şirket, sivil havacılığın bu şirketi sadece ülke sivil havacılığı zarar görmesin diye kapatmadığı ortada fakat büyük yanlış yapıyor. bilinçsiz bir sahip ve etrafında ceplerini doldurmaya çalışan yönetici kadro. o kadar sorumsuz bir şirket yönetimi var ki yediği bulguları düzeltme çalışmalarını bile insanın yuzunu kızartacak cınsten sorumsuzluk abidesi. güzel insanlar, işini hakkıyla yapmak isteyenler bu şirkette bu yönetim kadrosu altında harcanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 12 yıl önce
Şirkette elbetteki sıkıntılar var ama bu olayı maaşlarla ne bağdaştırdın anlamadım. Bakımdan çıkalı 9 ay olmuş. Öyle yada böyle düşmüş ama bu uçağın çıkması için ter döken arkadaşlara ayıp ediyorsun. Umarım son olur. Allah rahmet eylesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuza Gelsin yazan bilgisize ~ 12 yıl önce
Arkadaşım bu olayı sen nasıl bu şekilde ilişkilendirirsin. Yapılan bakımla ne alakası var 9 ay önce c check i yapılmış uçak herhangi bir nedenden dolayı düşüyor bununla ne gibi bir bağlantı kurdun bu zamana kadar kimler ne işlemler yaptı kim bilir havacılık bilginin ne kadar ileri seviyede olduğu gayet açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuza gelsin ~ 12 yıl önce
milletin maaşını ödemezsen işte yaptığın bakım da böyle çürük çarık olur. Yazık günah değil mi şimdi bu ölenlere. Senin gibiler cebini doldursun diye birileri kefen giyiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok acı bir olay ~ 12 yıl önce
Allah ne bize ne de başkalarına bu tip acıları yaşatmasın. Ölenlere rahmet kalanlara sabır dilerim. U.E.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000