03 Temmuz 2012, Salı 09:18:50

BU KARAR SES GETİRİR!

ABD’li havacılık devi Boeing’in en büyük rakibi olan Avrupalı uçak üreticisi Airbus, ABD’de 600 milyon dolar yatırımla bir uçak fabrikası kurma kararı aldı...
  • alttaki yorum ilginç, düşünen anında kaçıyor kardeşim, senden benden bu ülkeden kaçıyor.
  • sen kimin tarafındasın? herşeyi amerika üretecek amerikamı sahip olacak? iyi yapmışlar canıma değsin...keşke zengin arap şeyhleride tüm amerikan şirketlerini satın alsa...ama zamanı var...önce ingiltereyi bitirsinler sıra orayada gelecek...adamlar bizim gibi ülkelere sosyal medya gibi belaları vererek hem teknoloji hem basın medya hem gıdalarla buna sigarada dahil gençlerimizi bitiriyorlar ahlakımızı bozup bizi aptal yapıp ekrana bağlıyorlar...çizgi fimlerle 80 kuşağını bozdukları gibi.onların yüzünden düşünüp üretemiyoruz.üretenlerede beyin göçü yapıyorlar.kalkmış misilleme yapsın diyorsun
  • Boeing de karşı atak olarak avrupaya kursun, ödeşmiş olurlar.

Airbus’ın ABD’de kuracağı ilk fabrikasında tek koridorlu A320 uçaklarının üretilmesi planlanıyor.  Airbus’ın Boeing’in evinde yapacağı bu yatırımla A320 ile B-737’nin kıyasıya rekabeti başlayacak.

Dünyanın en çok talep gören 150 koltuklu bu uçaklarında Airbus ve Boeing’in küresel pazar payları eşit olsa da, Airbus’un ABD’deki pazar payı yüzde 17’de kalıyordu. Avrupalı şirket bu payı iki katına çıkarmayı hedefliyor. 

Alabama eyaletinin liman kenti Mobile’da kurulacak fabrikada 1000 kişi çalışacak. Fabrikanın 2017 yılı itibariyle ayda 4 uçak üretmesi hedefleniyor. Fabrikanın daha önce Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait olan Brookley Aeroplex’te kurulması kararlaştırıldı. Alabama’da savunma sanayi ve roket operasyonları bulunan Boeing, Airbus’ın yatırım kararını kuşkuyla karşıladı.

Boeing: Yasadışı teşvik var!

Airbus yaptığı açıklamada, Airbus’un üst şirketi EADS’ın geçen yıl da Alabama’ya yatırımı düşündüğüne atıfta bulunarak, “Airbus’ın bir kez daha Avrupa’dan ABD’ye istihdam taşıyacağı sözü vermesi ilginç olsa da, kaç kişiye iş sağlanırsa sağlansın, bu rakam, yasadışı teşviklerle işini kaybeden binlerce Amerikalının yanında hafif kalır” dedi.
Airbus ve Boeing birbirlerini devlet yardımı alarak haksız rekabetle suçluyor. ABD’nin fakir eyaletlerinden olan Alabama’da Airbus’ın yatırım kararı heyecan yarattı.

1993 yılında Mercedes’in ilk ABD fabrikasını Alabama’ya kurduğunu hatırlatan yerel yetkililer ardından Honda, Hyundai ve Toyota’nın benzer yatırımlar yaptığını, aynı gelişmeleri havacılıkta da yaşayacaklarına inandıklarını dile getiriyor. Airbus’un Fransa, Almanya ve Çin’de fabrikaları var. Airubs’ın üst şirketi EADS aynı zamanda Mississippi eyaletinde helikopter üretiyor. (Milliyet)

BU KARAR SES GETİRİR!

Yorumlar

promeyheus ~ 12 yıl önce
alttaki yorum ilginç, düşünen anında kaçıyor kardeşim, senden benden bu ülkeden kaçıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 12 yıl önce
sen kimin tarafındasın? herşeyi amerika üretecek amerikamı sahip olacak? iyi yapmışlar canıma değsin...keşke zengin arap şeyhleride tüm amerikan şirketlerini satın alsa...ama zamanı var...önce ingiltereyi bitirsinler sıra orayada gelecek...adamlar bizim gibi ülkelere sosyal medya gibi belaları vererek hem teknoloji hem basın medya hem gıdalarla buna sigarada dahil gençlerimizi bitiriyorlar ahlakımızı bozup bizi aptal yapıp ekrana bağlıyorlar...çizgi fimlerle 80 kuşağını bozdukları gibi.onların yüzünden düşünüp üretemiyoruz.üretenlerede beyin göçü yapıyorlar.kalkmış misilleme yapsın diyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misilleme ~ 12 yıl önce
Boeing de karşı atak olarak avrupaya kursun, ödeşmiş olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000