02 Mart 2014, Pazar 10:23:23

BU KARAR 3. HAVALİMANINI ETKİLEYEBİLİR!

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin açtığı davada, imar planlarını geçersiz hale getirdiği ve büyük rantlara neden olduğu eleştirisi yapılan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’daki çok önemli düzenlemeleri iptal etti.
  • Hala bu havalimanının doğayı katletmesini isteyen zihniyetin olması hayret verici. Cehalet tavan yapmış. Hiç mi araştırmazsınız ? Neden körü körüne memleketi soyanların peşinde koşuyorsunuz ?
  • Bütün barajlar kurudu deyip yağmur duasına çıkan müslüman kardeşlerim,özellikle İstanbul'a yağmur yapmamasının nedenini hiç düşündünüz mü? Ben söyleyim size ! Başta Toki ve Kiptaş olmak üzere bölgede imar enflasyonu yaratılmasıdır bu kuraklığın nedeni ! Tabi ki bu tüm dünya için geçerlidir o ayrı konu. İstanbul'a göçü durduramamaktır..İstanbul'un nefes alma yağmur ve su yataklarının merkezi olan bu bölgede rant ekonomisine dur demek gerekir. Ayrıca bölge nüfusunun kontrol edilemez noktaya gelmesine neden olacak bu yatırıma bir an önce dur demek gerekir. Bu proje hali hazırdaki havalimanını genişleterek düzenlenmeli ve derhal İstanbul'a göç durdurulmalıdır.
  • 3. havalimanı destekleyenlerden acaba kaçı ÇED raporunu okudu, okuduysa ne kadarını anladı ? Ismarlama yaptırılan raporda bile onlarca olumsuz görüş bildirilmiş, halen yapılsında yapılsın diyorsunuz bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ?
  • inanılır gibi değil chp demek her türlü yatırıma karşı gelen bir siyasi parti oldu. köprü, yol,marmaraya, havaalanları yapılacak hepsine karşı çıkın yokya.. cnn türk kanalını izledimde güldüm yazık yahu 3. havaalanı yapılacak neymiş efendim, bölgede yaşayan, öküzler, mandalar, kuşlar, kaplumbağlar, kurbağlar, börtü böcekler başka yerlere göç edeceklermiş yazık olacakmış, çevreye çok zararı olacakmış. pes dedim tek kelime ile pes doğrusu. memleketinin gelişmesi için havaalanı yapılacak istanbula bu ne olduğu belirsiz zihniyet karşı çıkıyor.. sizler şu an karşı çıkanlar zamanında istanbul beşiktaşta tamamı kaçak olan ritz otelini neden yıkamadınız, büyükşehir belediyesinin kaçak inşaat diye defalarca mühürlediği ancak buna rağmen geceleri harıl harıl çalıştılar ve bitirdiler, hangi dönemde anap döneminde ve sarıgül efendi zamanında..ama hatırlamassınız..ya..
  • Ben lafa değil icraata bakarım :)
  • Alkollü içki düzenlemesine bile karçı çıktılar be ne diyelim daha . Birisi içki içiyor sarhoş oluyor biniyor arabasına sonra kaza yapıyor sonuç şu ; serhoş eleman masum bir ailenin hayatını karartıyor. peki burda kim suçlu ? ne serhoş nede diğer taraf suçlu devlet şu ana kadar bunun önleminin alınmaması suç değil mi ? demek istediğim şu insan hayatına önem verilen bir düzenlemeye itiraz edenler ne anlar doğa sevgisinden ne anlar insan sevgisinden ancak kendilerini kandırır.
  • Anlaşılmamaış daha hayret, herşey alınmış verilmiş, hiçbirşey etkilemez
  • İktidar ülkenin ayarlarını bozdunsimdide hiç utanmadan doganın dengesini bozacak anlasana herkesi düşman etti birbirine ülkeyi kamplara böldü taraf oldu anlasana hırsız oldu caldı katil oldu tahamulsüz oldu vb
  • Bu iktidarlar ne yapacak ? sadece bu iktidar için demiyorum gelecektekiler için de? ne yapacak ? Her yapılan şeye itiraz edilirse iktidar ne işe yarayacak dikili taş mı olacak orda yoksa göstermelik kukla mı ?
  • Olmazsa 4. havalimanını yaparız...!

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yüksek Mahkeme’nin iptal ettiği düzenlemeler arasında kanun uyarınca yapılacak planların İmar Kanunu ve diğer kanunlardaki (Zeytinciliğin Islahı, Orman Kanunu, Turizmi Teşvik Kanunu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanunu, Kıyı Kanunu ....) kısıtlamalara tabi olmayacağı ve kamuya ait taşınmazların bedelsiz olarak ilgili idarelere devredileceğine ilişkin hüküm ile bu kanun kapsamında açılacak davalarda yürütmenin durdurulması kararı verilmeyeceğine ilişkin düzenleme de yer alıyor. AYM’nin iptal ve durdurma kararları kanun kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm uygulamalarını büyük ölçüde etkileyeceği belirtildi. Bu kanun kapsamında yapılan işlemlere karşı açılan binlerce davada artık mahkemeler yürütmenin durdurulması kararı verebilecek.

3. havalimanı bölgesinde dava yolu açıldı

İptal edilen yasadan faydalanılarak İstanbul’da bir çok noktada kentsel dönüşüm için düğmeye basılmıştı. Fikirtepe, Havalimanı ve Zeytinburnu’ndaki dönüşümler ilk akla gelen. AYM’nin gerçekleştirdiği iptallerin en çok 3. havalimanı projesini etkileyeceği tahmin ediliyor. Çünkü havalimanın yapılacağı alan içinde orman arazisi de bulunuyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3 bin 500 hektar alana kurulacak havalimanın büyük bir kısmını 6306 sayılı kanun çerçevesine almıştı. Bazı köyler afet riski altındaki alan olarak ilan edilmişti. Ancak AYM’nin yaptığı bu değişiklik ile başta o bölgede oturan köylüler ve arsa sahipleri olmak üzere birçok kişi projeyi mahkemeye taşıyabilecek.

BU KARAR 3. HAVALİMANINI ETKİLEYEBİLİR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Cehalet ~ 10 yıl önce
Hala bu havalimanının doğayı katletmesini isteyen zihniyetin olması hayret verici. Cehalet tavan yapmış. Hiç mi araştırmazsınız ? Neden körü körüne memleketi soyanların peşinde koşuyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAKAN ~ 10 yıl önce
Bütün barajlar kurudu deyip yağmur duasına çıkan müslüman kardeşlerim,özellikle İstanbul'a yağmur yapmamasının nedenini hiç düşündünüz mü? Ben söyleyim size ! Başta Toki ve Kiptaş olmak üzere bölgede imar enflasyonu yaratılmasıdır bu kuraklığın nedeni ! Tabi ki bu tüm dünya için geçerlidir o ayrı konu. İstanbul'a göçü durduramamaktır..İstanbul'un nefes alma yağmur ve su yataklarının merkezi olan bu bölgede rant ekonomisine dur demek gerekir. Ayrıca bölge nüfusunun kontrol edilemez noktaya gelmesine neden olacak bu yatırıma bir an önce dur demek gerekir. Bu proje hali hazırdaki havalimanını genişleterek düzenlenmeli ve derhal İstanbul'a göç durdurulmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti yandaş ~ 10 yıl önce
3. havalimanı destekleyenlerden acaba kaçı ÇED raporunu okudu, okuduysa ne kadarını anladı ? Ismarlama yaptırılan raporda bile onlarca olumsuz görüş bildirilmiş, halen yapılsında yapılsın diyorsunuz bu nasıl bir akıl tutulmasıdır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
inanılır gibi değil chp demek her türlü yatırıma karşı gelen bir siyasi parti oldu. köprü, yol,marmaraya, havaalanları yapılacak hepsine karşı çıkın yokya.. cnn türk kanalını izledimde güldüm yazık yahu 3. havaalanı yapılacak neymiş efendim, bölgede yaşayan, öküzler, mandalar, kuşlar, kaplumbağlar, kurbağlar, börtü böcekler başka yerlere göç edeceklermiş yazık olacakmış, çevreye çok zararı olacakmış. pes dedim tek kelime ile pes doğrusu. memleketinin gelişmesi için havaalanı yapılacak istanbula bu ne olduğu belirsiz zihniyet karşı çıkıyor.. sizler şu an karşı çıkanlar zamanında istanbul beşiktaşta tamamı kaçak olan ritz otelini neden yıkamadınız, büyükşehir belediyesinin kaçak inşaat diye defalarca mühürlediği ancak buna rağmen geceleri harıl harıl çalıştılar ve bitirdiler, hangi dönemde anap döneminde ve sarıgül efendi zamanında..ama hatırlamassınız..ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ritz oteli ~ 10 yıl önce
Bu otel Muammer Güler'in oğlunun evinin olduğu, para kasalarının bulunduğu, boğaza nazır, aylık kirası 70.000 TL, yıllık kirası 820.000 TL olan otel olmasın?
camaroth efendi. ~ 10 yıl önce
sana şu veya bu diye yazmayacağım, ama doğa kendisiden alınanı geri alır, ama öyle, ama böyle alır. için de en ufak bir ahlak taşıyorsan, ki ben inanıyorum, şu inşaatı devam eden 3.köprü güzergahının havadan çekilmiş fotoğraflarına bir bak, doğanın nasıl katledildiğini anlarsın. bunun siyasetle, politika ile alakası yok, bu insanlık meselesidir. o resimlere bir bak. 20ooo futbol sahası büyüklüğünde bir alanı düşün, 2 milyon ağaç, açılan yol 100 m genişliğinde 50 km bir alan. değer mi buna diye bir düşün, yapılsın elbette ama böyle değil. sen de biliyorsunama kabul etmek istemiyorsun,bu işlerin arkasında dönen dolapları. sadece bu ihaleleri alan müteaahitlere bir bak,anlarsın. hadi esenlikle kal. bir de vicdanınla.
KARŞIYIZ KARŞI ~ 10 yıl önce
Karşı çıkanların çoğu Silivri tuzağına düşmüş, arsa kapatmış olanlardandır.Bize Silivride yapılacak demiştiniz,sözde durmadınız,paracıklar güme gitti diyen muhalif tüccarlardan beklenirdi AYM.
Yeşil,yemyeşil ~ 10 yıl önce
Doğa-moğa diye türlü gerekçeler arz ederken sirkatin söyleyenler;İstanbulun tamamını yıkıp ağaçlandıralım derseniz inanırız,o çevreci ayaklara...!
icraat ~ 10 yıl önce
Ben lafa değil icraata bakarım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 10 yıl önce
Alkollü içki düzenlemesine bile karçı çıktılar be ne diyelim daha . Birisi içki içiyor sarhoş oluyor biniyor arabasına sonra kaza yapıyor sonuç şu ; serhoş eleman masum bir ailenin hayatını karartıyor. peki burda kim suçlu ? ne serhoş nede diğer taraf suçlu devlet şu ana kadar bunun önleminin alınmaması suç değil mi ? demek istediğim şu insan hayatına önem verilen bir düzenlemeye itiraz edenler ne anlar doğa sevgisinden ne anlar insan sevgisinden ancak kendilerini kandırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh he ~ 10 yıl önce
Anlaşılmamaış daha hayret, herşey alınmış verilmiş, hiçbirşey etkilemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman69 ~ 10 yıl önce
arkadaşım Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi sitesine gir kaza nedenlerine bir bak ülkemizdeki trafik kazalarının sadece % 3 ü alkollü sürücüden kaynaklanıyor diğer % 97 nedeni de alkole bağlayıp yasağı haklı çıkarmak bayaca cahilce oluyor önce biraz araştırın körü körüne savunmayın
Rainman a ~ 10 yıl önce
İktidar ülkenin ayarlarını bozdunsimdide hiç utanmadan doganın dengesini bozacak anlasana herkesi düşman etti birbirine ülkeyi kamplara böldü taraf oldu anlasana hırsız oldu caldı katil oldu tahamulsüz oldu vb

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rainman ~ 10 yıl önce
Bu iktidarlar ne yapacak ? sadece bu iktidar için demiyorum gelecektekiler için de? ne yapacak ? Her yapılan şeye itiraz edilirse iktidar ne işe yarayacak dikili taş mı olacak orda yoksa göstermelik kukla mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flash news ~ 10 yıl önce
Olmazsa 4. havalimanını yaparız...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000