29 Ekim 2017, Pazar 15:03:35

Bu İHA 5 gün boyunca havada kaldı

Vanilla Aircraft tarafından hazırlanan insansız hava aracı Vanilla VA001, yapılan son denemede kendi rekorunu kırmayı başardı.
  • Tam bizim ihtiyacımız olan şey. Yap bunlardan 500 tane sal sınıra güneydoğuya havada gezip dursun. Kamerası hareket tespit ettiği anda koordinatı ve görüntüyü kışlaya göndersin. Artık yukarıdan ihayla mı bombalarız yok f16 ile mi patlatırız. Sınırdan izinsiz geçişler için biçilmiş kaftan.
  • İHA'lar için çok iyi gelişme.
  • Çok yakında sivil ulaştırmada kullanılan hava araçları da pilotsuz uçacak. Çalışmalar son gaz devam ediyor.

Vanilla Aircraft firmasının üzerinde NASA desteğiyle uzun zamandır çalıştığı VA001, dizel motora sahip gelişmiş bir insansız hava aracı.

Uzun süre boyunca havada kalması için tasarlanan araç, geçtiğimiz ocak ayında 56 saat havada kalmış ve önemli bir rekor kırmıştı. Kısa süre önce bir denemesi daha yapılan VA001, bu sefer 5 gün 1 saat 24 dakika boyunca havada kalmayı başardı. Bu sonuçla tarihteki en uzun içten yanmalı insansız uçuşa imza atan araç, iniş yaptığında tanklarında 3 günlük daha yakıt taşıyordu.

Hem askeri hem de sivil amaçlar doğrultusunda geliştirilen ve uzun uçuş süresiyle gözlem / gözetleme için harika görünen VA001‘in, denemede 1,524 metre yükseliğe çıktığı ve orada 3 km’lik bir yörünge çizdiği söyleniyor.

Vanilla VA001 uzaktan kontrol ediliyor
4,600 metre yükseklikte 139 km/s hızla 10 gün boyunca uçabilecek kapasitesinin olduğu belirtilen hava aracı, yerdeki merkezden anlık olarak kontrol edilebiliyor. Bünyesinde birçok gelişmiş görüntüleme cihazı taşıyabildiği söylenen VA001, aynı zamanda gelişmiş iletişim donanımlarını da belirlenen bölgelere odaklayabiliyor.

Testlerin olumlu sonuç vermesiyle üretimine devam edileceği söylenen hava aracı, birçok farklı alan için gerçekten büyük önem arz ediyor.

Bu İHA 5 gün boyunca havada kaldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

H ~ 6 yıl önce
Tam bizim ihtiyacımız olan şey. Yap bunlardan 500 tane sal sınıra güneydoğuya havada gezip dursun. Kamerası hareket tespit ettiği anda koordinatı ve görüntüyü kışlaya göndersin. Artık yukarıdan ihayla mı bombalarız yok f16 ile mi patlatırız. Sınırdan izinsiz geçişler için biçilmiş kaftan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
İHA'lar için çok iyi gelişme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NPA- non pilot aircraft ~ 6 yıl önce
Çok yakında sivil ulaştırmada kullanılan hava araçları da pilotsuz uçacak. Çalışmalar son gaz devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ct ~ 6 yıl önce
Sivil ulaştırmada kullanılacak hava araçları pilotsuz uçarsa hiç kimse kullanmaz. Şirketler boşunamı yatırım yapıyor pilotlara :)
ct ~ 6 yıl önce
Sivil ulaştırmada kullanılacak hava araçları pilotsuz olursa (30 yıl içinde tamamen pilotsuz olması mümkün değil) hiç kimse kullanmaz. Şirketler boşunamı yatırım yapıyor pilotlara :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000