16 Nisan 2012, Pazartesi 08:46:40

BU HAVAYOLUNU İSRAF BATIRACAK

Körfez sermayeli en ünlü havayolu şirketlerinden biri olan Gulf Air zor durumda. Köklü havayolu şirketinin kurtulması için doğrudan 3,6 milyar Euro’luk bir finansman desteğine ihtiyacı olduğu ifade edildi.
  • güldürmeyin insanı allah askına.kabin memuru 1300 alıyomus tazmınatla 2700 oluyomus...bizim arkadaslarımız emırates ist base de calısıyo bize thy diyolar heralde..
  • torpilli müdürler 6000 tl ile 8250 tl arası,yurtdışındaki müdürler ortalama 5000 euro,başkanlar 17.000 tl genel müdür yardımcıları 25.000 tl alırken memurlar ortalama 2000 tl almaktadır ki bunların çoğu da üniversite mezunu,dil bilen,çoğu en az 10 yıl iş tecrübesi olanlardır..
  • merkalı bir thy yolcusuna.. ofis de görev alan tüm memurlar 1600 tl civarı maaş alıyor.. kabin memuru maaşı da 1300tl dir. buna uçuş tazminatı eklendiğinde 2700 tl olur.
  • THY'deki maaslar ne kadar bilmek istiyoruz. mesela lojistikten sorumlu bior ofis memuru? benim bildigim maaslar dolgun, bu kadar yuksek olmasa da. aydinlatirsaniz sevinirim
  • thynin is bilmeyen,1 yili bile doldurmamis torpilli ,yonetici ve yurtdisi mudurleri daha fazla maas aliyor,luks arabalar ve evlerde cabasi,bunu neden kimse dile getirmiyor,neden arastirma yapilmiyor.sirea torpilsiz isciye geldimi ,kimse para vermek istemiyor,bu mudur sizin adalet,din,kardeslik anlayisiniz?
  • her zaman söylerim gulf air gibi hesabı kitabı olmayan nasılsa petrol çok gerisi boş harca harcayabildiğin kadarıyla besi çiftliği usülü ver verdikçe ver nasılsa limitsiz para geliyor, gereksiz adamları çalıştır hak edilmeyen maaşlar dağıt nasılsa petrol bol para geliyor bir süre sonra tıkanırsın petrol vanasından akan petrol de yeterli gelmez iflas bayrağını çekersin bu iş böyle.. heabını kitabını bileceksin, abuk sabuk maaşlar vermeyeceksin gereksiz adam çalıştırmayacaksın.. burası vakıf değil ücretsiz hayır yararına yolcu taşımıyorsun ya..
Bahreyn milli havayolu şirketini kurtarmak için Bahreyn parlamentosu da devreye girerken, ödenmesi gereken mali desteğin çok yüksek olduğu belirtildi.

Özel yatırımcıların ve bankaların ilgi göstermemesi üzerine Bahreyn devletinin kurtarma paketini kendisi finanse etmesi gerekiyor. Ancak 1,7 milyar Bahreyn Dirhem’i (3,6 milyar Euro), petrol zengini emirliği bile düşündürüyor. Mart ortasında Bahreyn parlamentosuna verilen raporda, havayolu şirketindeki çarpıklıklara yer verildi.

Sıradan bir sekretere aylık 19.000 dolar maaş

Raporda havayolu şirketinin ‘israflı’ tutumu eleştiriliyor. Aşırı yüksek maaşların yanı sıra yolsuzluklara ve adam kayırmalara dikkat çekilirken, bunların önüne geçilmedikçe her türlü yardım paketinin ancak geçici bir etkisi olabileceğinin altı çiziliyor.

Bunlara örnek olarak büroda çalışan ve özel eğitimi olmayan bir sekreterin bile aylık net 19.000 dolar maaş aldığı gösteriliyor ve “Bu rakamlarla uluslararası şirketlerle rekabet edilmesi mümkün değil” deniyor.

Bahreyn Parlamentosu üyesi Halit Al Maskati, ‘Trade Arabia’ gazetesine verdiği demeçte, “Şirketin yeniden yapılandırılması konusunda herkes hemfikir. Ancak bu finansal desteği vermemiz de zaruridir. Zira Gulf Air, Bahreyn ekonomisinin bel kemiğidir“ diyor.

Aynı zamanda parlamentonun ‘Gulf Air Komisyonu’ üyesi olan Al Maskati, mevcut 1.800 olan çalışan sayısını gerçekçi hesaplamalara yarıya kadar indirmelerinin mümkün olduğunu, kapasite küçültmenin ve güzergahlarda tasarrufa gidilebileceğini belirtti. Gulf Air, daha iki ay önce Şam, Atina ve Kuala Lumpur seferlerini programdan çıkarmıştı. Yeni kesintiler bekleniyor.

Komisyon tarafından Parlamentoya sunulan rapora göre, Gulf Air 2011 yılında 405 milyon Euro net zarar kaydetmiş. Bu önlemler gerçekleşirse, aynı şirketin 2012 zararı önce 200 milyon Euro ve daha sonra sıfıra inmesi öngörülüyor.
BU HAVAYOLUNU İSRAF BATIRACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
güldürmeyin insanı allah askına.kabin memuru 1300 alıyomus tazmınatla 2700 oluyomus...bizim arkadaslarımız emırates ist base de calısıyo bize thy diyolar heralde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
torpilli müdürler 6000 tl ile 8250 tl arası,yurtdışındaki müdürler ortalama 5000 euro,başkanlar 17.000 tl genel müdür yardımcıları 25.000 tl alırken memurlar ortalama 2000 tl almaktadır ki bunların çoğu da üniversite mezunu,dil bilen,çoğu en az 10 yıl iş tecrübesi olanlardır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merkalı bir thy yolcusuna.. ofis de görev alan tüm memurlar 1600 tl civarı maaş alıyor.. kabin memuru maaşı da 1300tl dir. buna uçuş tazminatı eklendiğinde 2700 tl olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY'deki maaslar ne kadar bilmek istiyoruz. mesela lojistikten sorumlu bior ofis memuru? benim bildigim maaslar dolgun, bu kadar yuksek olmasa da. aydinlatirsaniz sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thynin is bilmeyen,1 yili bile doldurmamis torpilli ,yonetici ve yurtdisi mudurleri daha fazla maas aliyor,luks arabalar ve evlerde cabasi,bunu neden kimse dile getirmiyor,neden arastirma yapilmiyor.sirea torpilsiz isciye geldimi ,kimse para vermek istemiyor,bu mudur sizin adalet,din,kardeslik anlayisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her zaman söylerim gulf air gibi hesabı kitabı olmayan nasılsa petrol çok gerisi boş harca harcayabildiğin kadarıyla besi çiftliği usülü ver verdikçe ver nasılsa limitsiz para geliyor, gereksiz adamları çalıştır hak edilmeyen maaşlar dağıt nasılsa petrol bol para geliyor bir süre sonra tıkanırsın petrol vanasından akan petrol de yeterli gelmez iflas bayrağını çekersin bu iş böyle.. heabını kitabını bileceksin, abuk sabuk maaşlar vermeyeceksin gereksiz adam çalıştırmayacaksın.. burası vakıf değil ücretsiz hayır yararına yolcu taşımıyorsun ya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000