15 Eylül 2012, Cumartesi 08:09:48

BU GÖSTERİ NEFESLERİ KESECEK

Balıkesir’in Edremit Ticaret Odası (ETO) tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan, ‘1. Edremit Körfezi Mysia Havacılık Festivali’nde, uçakların gösterileri nefes kesecek.

15 Eylül tarihinde Kocaseyit Havaalanı’nda gençlerin uçurtma şenliği ile başlayacak etkinlik kapsamında, saat 16:00 ile 19:00 arası, pilotların ‘ Air Show’, ''Fly-in'' gösterileri, Akçay kordon ve Ören sahilinden izlenebilecek.

ETO Başkanı Mehmet Ertaş, “Burada bir ilki gerçekleştirerek, bu festivali geleneksel hale getirmek istiyoruz. Paraşüt atlayışları, model uçak ve helikopter gösterileri olacak. Ayrıca seyirciler için uçak simulatörleri var. Bu simulatörlerde skor yapan arkadaşlarımız, gerçek uçaklarında uçma imkanı bulacaklar. Türkiye’de bu tarz düzenlenen havacılık festivali yok. Dünyanın önde gelen havacılık etkinliklerini aratmayacak tarzdaki pilotların uçakla nefes kesen gösterilerini, körfez halkımız canlı olarak izleme fırsatı bulacaklar. Türkiye genelinden de insanlarımız gösterileri seyretmek üzere gelmeye başladılar. Körfez halkımızda bu gösterileri seyretmeye bekliyoruz.”diye konuştu.

14-15-16 Eylül tarihindeki festival kapsamında pilotlar, Bergama ve Cunda gezisine katılacaklar. Pazar günü ise katılmcılar Turban Tatil Köyü’nde, kahvaltılı basın toplantısı düzenledikten sonra, gelmesi beklenen yaklaşık 300’ze yakın pilot bölgemizden ayrılacak.

BU GÖSTERİ NEFESLERİ KESECEK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000