21 Mart 2012, Çarşamba 13:14:43

BU GÖRÜNTÜLER SORUŞTURMA AÇTIRDI!

Bir tatbikatta çekilen görüntüler, izleyenleri korku ve hayretler içinde bırakıyor...
  • AİRLİNE CILAR İÇİN ANORMAL BELKİ BU GÖRÜŞ AMA HAVA KUVVETLERİNDEN GELENLER İÇİN GAYET NORMAL BİR GEÇİŞ.BUNUN DAHA ALÇAĞINI İNTERNETTE BULABİLİRSİNİZ.ONLARI GÖRÜNCE BUNA YÜKSEK DERSİNİZ.BENCE ABARTILI BİRŞEY YOK..
  • c130 u ve neler yapabildiğini bilen insnlar, bu görüntülerin anormal olmadığını , c 130 uçuran pilotların eğitim seviyelerinin nasıl olduğunu bilir.
  • alçalmada sorun yok,zaten aşağıdaki insanlarda da herhangi bir korku yok,öyle olsa kaçar adamlar :)
  • Yanlış bir anlaşılma olmuş, kusura bakmayın. Ben orada bir ironi yapmak istedim. Ancak korkarım yargısızca infaz edilmişim, havacılıktan anlamıyorum diye. Anlatmak istediğim şuydu, bu haberde ki gibi soruşturmalık bir olay olsa bugüne kadar beklenilmezdi. Bu standart bir proseürün uygulanışıdır demek istemiştim. Ama cidden farklı anlaşılabilecek gib hatalı yazmışım o ayrı.
  • ...Kim tutar seni. İsveç Hv.Kuv.leri seninle gurur duyuyor. --Volvo--
  • Nesini soruşturuyorlar ? pilota madalya vermek için adını herhalde. Adam süper bir low drop simüle etmiş...
  • Saat 16:13 te yorum yazan arkadaşa: Sen beni güldürdün akşam akşam, Allahta seni güldürsün :)))
  • Havacılıktan anlamadığı nasılda belli
  • Low Altitude Parachute Extraction System (LAPES) is a tactical military airlift delivery method where a fixed wing cargo aircraft can deposit supplies when landing is not an option in an area that is too small to accurately parachute supplies from a high altitude.
  • iyi de bu şaka amaçlı yapılan bir hareket değil ki..araziye iniş yapmadan taşınan kargonun bırakılması için yapılan prosedürün başarılı bir uygulaması.Asıl soru o aşağıda bekleyenlerin orda ne işi olduğu?Soruşturma o şahısların orda bulunması ile ilgili sanırım,yoksa uçağın manevrası ile ilgili bir sorun yok..
Dev uçak, o kadar alçalıyor ki, sanki askerlerin kafasını uçaracakmış gibi korkutuyor

C-130 Hercules kargo uçağının pilotu, arazideki askerlerin üzerinden sadece 2-3 metre mesafe kalacak şekilde geçiyor.
 
İnternette birkaç gün önce beliren ve 2008 yılına ait olduğu öğrenilen videoda, saatte 350 km hızla ilerleyen İsveç Hava Kuvvetleri'ne ait C-130, ağaçların üzerinden geçtikten sonra arazideki askerlere doğru alçalmaya başlıyor. Askerlerin şaşkın bakışları arasında, yer ile arasında ancak 5-6 metre mesafe kalan dev uçak, askerlerin kafasını uçuracakmış gibi bir his verdiği anda yükseliyor ve uzaklaşıyor.

İsveç ordusunun soruşturma başlattığı görüntülerdeki C-130'u kullanan pilotun, "şaka" amaçlı olarak böyle bir davranış yaptığı düşünülüyor.
 
Soruşturmayı yürüten Johan svetoft, "Uçak askerlerin üzerinden kıl payıyla geçmiş. Ufak bir rüzgar çıksa veya uçakta güç kaybı yaşansa büyük bir felaket yaşanabilirdi" dedi. İsveçli yetkililer, video neredeyse dört yıllık olsa da, başlatılan soruşturmanın devam edeceğini belirtti. (Sabah)

İşte o görüntüler:
 
BU GÖRÜNTÜLER SORUŞTURMA AÇTIRDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
AİRLİNE CILAR İÇİN ANORMAL BELKİ BU GÖRÜŞ AMA HAVA KUVVETLERİNDEN GELENLER İÇİN GAYET NORMAL BİR GEÇİŞ.BUNUN DAHA ALÇAĞINI İNTERNETTE BULABİLİRSİNİZ.ONLARI GÖRÜNCE BUNA YÜKSEK DERSİNİZ.BENCE ABARTILI BİRŞEY YOK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
c130 u ve neler yapabildiğini bilen insnlar, bu görüntülerin anormal olmadığını , c 130 uçuran pilotların eğitim seviyelerinin nasıl olduğunu bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
alçalmada sorun yok,zaten aşağıdaki insanlarda da herhangi bir korku yok,öyle olsa kaçar adamlar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yanlış bir anlaşılma olmuş, kusura bakmayın. Ben orada bir ironi yapmak istedim. Ancak korkarım yargısızca infaz edilmişim, havacılıktan anlamıyorum diye. Anlatmak istediğim şuydu, bu haberde ki gibi soruşturmalık bir olay olsa bugüne kadar beklenilmezdi. Bu standart bir proseürün uygulanışıdır demek istemiştim. Ama cidden farklı anlaşılabilecek gib hatalı yazmışım o ayrı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
...Kim tutar seni. İsveç Hv.Kuv.leri seninle gurur duyuyor. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nesini soruşturuyorlar ? pilota madalya vermek için adını herhalde. Adam süper bir low drop simüle etmiş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Saat 16:13 te yorum yazan arkadaşa: Sen beni güldürdün akşam akşam, Allahta seni güldürsün :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havacılıktan anlamadığı nasılda belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Low Altitude Parachute Extraction System (LAPES) is a tactical military airlift delivery method where a fixed wing cargo aircraft can deposit supplies when landing is not an option in an area that is too small to accurately parachute supplies from a high altitude.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
iyi de bu şaka amaçlı yapılan bir hareket değil ki..araziye iniş yapmadan taşınan kargonun bırakılması için yapılan prosedürün başarılı bir uygulaması.Asıl soru o aşağıda bekleyenlerin orda ne işi olduğu?Soruşturma o şahısların orda bulunması ile ilgili sanırım,yoksa uçağın manevrası ile ilgili bir sorun yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000