06 Ağustos 2011, Cumartesi 09:30:25

BU GÖRÜNTÜLER OLAY YARATACAK (VİDEO)

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin bulgulara bir yenisi daha eklendi...
  • uzun sözün kisasi birileri dügmeye basti ve Helikopter düsürüldü. Burada önemli olan neden düsürüldü? yada neyi örtbas etmek istediler, önemli olan bunu ortaya cikarmaktir. Fakat bu kosullarda zor Faili mechul hangi cinayeti ortaya cikardilarki bunuda cikarsinlar...
  • arkadaşlar herkesin her kurumun içinde pislik vardır önemli olan onları temizlemek hak ededni hak ettiği yere getirmek.biz hak ettiğimizi yere birgün geleceğiz .
  • 156 JANDARMANIN,112 ACİL YARDIMIN TELEFON KAYITLARI DİNLENSİN HERŞEY AÇIĞA ÇIKAR! KİM NE DEMİŞ, KİM OPERASYONU NASIL YÖNLENDİRİLMİŞ ORTAYA ÇIKAR..
  • Öyle oldu yok böyle oldu hiçbirşey gidenleri geri getiremeyecek; ama unutulmaması gereken bunu yapanlarında birgün öleceği ama nasıl öleceğidir; bugunüne değil sonuna bakmak lazım bu insanların...
  • her şey yavaş yavaş ortaya çıkıyor. bazı kişi,kurumlara hiç güvenim kalmadı.
Görüntüler 25 Mart 2009 tarihinde 19.54'te Kızılöz köyü muhtarının evinde çekiliyor. Görüntüde 112 Acil'le kurulan telefon bağlantısı yer alıyor. Görgü tanığı 'Enkazın Kızılöz köyünün karşısındaki dağ ve Sisne tarafına doğru bir bölgede' olduğunu söylüyor. Ancak helikopterin üç gün sonra bulunması söz konusu ihbarın dikkate alınmadığını gösteriyor.
 
Görüntüler, helikopteri düşerken gören Kozcağız köyü sakinlerinden Zülfikar Ünal ve Kızı Edanur Ünal'ın Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) telefonla verdiği bilgilerle örtüşüyor. Baba Zülfikar Ünal'ın DDK'ya verdiği bilgiler şöyle: "Helikopter bizim eve göre neredeyse hizamızdan geçti. Helikopteri izlerken hava açıktı. Karayakup ve Keş Dağı gözüküyordu." Helikopterin Sisne yönünde uçtuğunu belirten Edanur Ünal ise olayı şöyle anlatıyor: "Bir süre izledim sonra ileride gözükmez oldu. 5-10 dakika orada durdum. Sonra helikopteri yeniden gördüm. Orada iki dağın arasından izledim. Üçüncü dağın karlı dağın orada duman çıktı düştü. İçeri koştum babama helikopterin düştüğünü söyledim."
 
Görgü tanıklarının '156 Jandarma İmdat'ı arayıp helikopterin düştüğü yeri tam olarak söyleyerek enkazın yanlış yerde arandığı yönünde uyarıda bulunduğu; ancak bu ihbarların ciddiye alınmadığı da ortaya çıktı. Kozcağız Köyü Muhtarı Hanifi Ünal, DDK'ya 15 Ekim 2010 tarihinde gönderdiği mektubunda 156 Jandarma Merkezi'nden Yarbay Hamza Tiryaki'ye, helikopterin düştüğü yeri defalarca söylediğini ancak azarlandığını belirtiyor. Olay günü 3.15 sıralarında Kahramanmaraş istikametinden helikopter sesi geldiğini belirten Ünal olayı şu şekilde anlattı: "Helikopter Kızılöz'ün karşısındaki Keş Dağı'na doğru yaklaşınca tozlar ve patlama sesi duyulmuş. Bizim köyümüzdeki insanlar anlattı. Aldığımız duyumlara göre düştüğü yeri tahminen çıkardık. Kahramanmaraş'taki arama yapan birlikleri yönlendiren Hamza ismindeki rütbesi yarbay olan kişiye telefonla ulaştım. Helikopterin Kızılöz'ün Balyakası Karayap yaylası mevkiine düştüğünü ilettim. "
 
Helikopter kazası ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporda görgü tanıklarından Ali Söylemez'in 156 Jandarma İmdat hattını üç kez arayarak, aramanın yanlış yerde yapıldığını ihbar ettiği belirtiliyor.
 
Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, Yarbay Hamza Tiryaki'nin tanıkların ifadelerine itibar etmemesini anlayamadığını belirtti. Üç tanığın helikopterin Sisne'den Kızılöz köyüne doğru kuzey istikametinde uçtuğunu söylediğini belirten Yavuz "Arama Sisne'nin batısında yer alan Kurucuova'ya kaydırılmış. Diğer yerlerin aranmasına izin verildiği halde özellikle helikopterin bulunduğu alanda aramalara izin verilmiyor. Karayakup Tepesi'nin aranmadığı halde aranmış gibi kayıtları tutulmuş." dedi.

 


Zaman

BU GÖRÜNTÜLER OLAY YARATACAK (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
uzun sözün kisasi birileri dügmeye basti ve Helikopter düsürüldü. Burada önemli olan neden düsürüldü? yada neyi örtbas etmek istediler, önemli olan bunu ortaya cikarmaktir. Fakat bu kosullarda zor Faili mechul hangi cinayeti ortaya cikardilarki bunuda cikarsinlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar herkesin her kurumun içinde pislik vardır önemli olan onları temizlemek hak ededni hak ettiği yere getirmek.biz hak ettiğimizi yere birgün geleceğiz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
156 JANDARMANIN,112 ACİL YARDIMIN TELEFON KAYITLARI DİNLENSİN HERŞEY AÇIĞA ÇIKAR! KİM NE DEMİŞ, KİM OPERASYONU NASIL YÖNLENDİRİLMİŞ ORTAYA ÇIKAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Öyle oldu yok böyle oldu hiçbirşey gidenleri geri getiremeyecek; ama unutulmaması gereken bunu yapanlarında birgün öleceği ama nasıl öleceğidir; bugunüne değil sonuna bakmak lazım bu insanların...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her şey yavaş yavaş ortaya çıkıyor. bazı kişi,kurumlara hiç güvenim kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000