02 Kasım 2011, Çarşamba 07:51:31

BU DA MULTIKOPTER!

Alman havacılık şirketi 'e-volo', dünyanın ilk elektrikle çalışan ve insan taşıyabilen çok pervaneli hava aracını geliştirdi...
  • güzel yorum: What could have ended in human chop suey, instead resulted in victory for German engineers at e-volo as they successfully completed the first manned flight of an electric multicopter. The human death trap multicopter uses multiple mini helicopters to lift the passenger upwards -- who's snuggled in the center of the carnage, firmly strapped to a squishy exercise ball.
  • Hemen alırım...
Uçlarında motor ile pervane olan ve merkezde birleştirilmiş çubuklardan oluşan 'multikopter' cinsi çevreci hava aracı, geçtiğimiz günlerde Almanya'nın güneybatısındaki bir iniş pistinde ilk kez denendi.
 
e-volo'dan Thomas Senkel'in pilotluğunu yaptığı multikopter, yaklaşık 1 dakika 30 saniye havada kaldı. İnsansız hava araçlarında olduğu gibi uzaktan kumanda ve radyo dalgalarıyla yönlendirilen taşıt, merkezindeki bir kürenin üzerindeki tek kişilik koltuğa oturan pilot tarafından kullanılıyor. Multikopter, şarj edildikten sonra hız ve yükseklik durumuna göre 30 - 60 dakika havada kalabiliyor.
 
Testin ardından açıklamalarda bulunan Thomas Senkel, "Uçuş karakteristiği oldukça kullanıcı dostu. İdare etmesi bir otomobil kullanmak kadar kolay olan bu araç, uçuşun geleceği olacak. Şu ana kadar üretilen en çevreci hava aracı. Geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.
 
e-volo, elektrikli multikopterin ilk ticari versiyonunun önümüzdeki birkaç yıl içinde satışa çıkarılacağını bildirdi. (Zaman)
 
BU DA MULTIKOPTER!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
güzel yorum: What could have ended in human chop suey, instead resulted in victory for German engineers at e-volo as they successfully completed the first manned flight of an electric multicopter. The human death trap multicopter uses multiple mini helicopters to lift the passenger upwards -- who's snuggled in the center of the carnage, firmly strapped to a squishy exercise ball.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hemen alırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000