12 Ocak 2017, Perşembe 14:21:54

Bu da ipli kar temizliği!

Türk Hava Yolları uçağına Şanlıurfa’da damacanayla de icing işlemi yapılmasının yankıları sürerken şok bir görüntü daha ortaya çıktı.
  • Rus uçaklarının yıllardır yaptığı bir uygulamadır bu. Kanat üstü karlar halat yada süpürge ile temizlenir 3 ton deicing alacağına 1 tonla yırtar. Aynı sokakta park halindeki arabanızın üstündeki karları temizler gibi bi uygulama. Bunun urfadaki olayla ne alakası var? Artı urfa daki uygulamada thy nin ne hatası var?
  • hadi bunları da linç edin. ama üzerlerinde kırmızı üniforma yok ya, mantıklı bulursunuz.
  • 10.12 Manual Methods Reducing the amount of deicing fluid used can have a positive impact on both the cost and the environmental. Manual methods of snow removal should be used whenever possible, as long as safety is not compromised. There are a wide variety of devices available to assist in the removal of frozen contaminants from aircraft. Factors such as temperature, amount of contamination, wind conditions, and contaminant location must be taken into account when choosing the method. Under extremely low temperatures, the use of glycol based fluids is limited (refer to the fluid manufacturers' specifications for details). In these circumstances, manual methods may be the only option. Some of the more common devices are: Brooms Brushes Ropes Scrapers NOTE: Extreme care must be taken anytime manual methods are used to protect the highly sensitive and often fragile sensors and navigation antennas. Also very vulnerable to damage are: pitot tubes, static ports, angle of attack sensors,
  • tecrubelerime dayanarak arka fondaki ucak tiplerinden anladigim kadariyla rusya veya benzeri dogu bloku ulkelerinden oldugunu anliyorum..urfadakinden farkli degil ayniyiz yani
  • Şu ilkelligi yok prosedür yok uygundur bilmem ne diye yorumlayanlar herhalde atlıkarinca pilotu. Kaç milyon dolarlık uçak bu? Böyle gereksiz, anlamsız bir uygulama olabilir mi? Cama da CD asın ozaman. O da olur. Zararı yok.
  • Bir islemin basitligi işlevsel oadigu anlamina gelmez.
  • yöntemi yeni mi gördünüz? bu yöntem özellikle özel hava yolu şirketlerinin kaptanları ve teknik ekiplerince yapılırdı. daha az de-icing maisi almak adına. malum mainin litre bazında dolar karşılığı ödeme yapılacağı göz önüne alındığında tasarruf tedbiri diyebiliriz
  • Kabil-Safi air
  • bence başarısız ne tescili ne de havayolu logosu belli, ama pre deicing de olabilir hemen hüküm vermeyin
  • Kendi öz markamız olan THY nı karalamaktan mutluluk duyan bi kitle var malesef bu ülkede. Malum görüntüyü flightradara tweetleyerek sayfasında paylaşarak zevkten dört köşe olan insanlar var. Amaç eleştiri değil çok açık.

Türk Hava Yolları uçağına Şanlıurfa’da damacanayla de icing işlemi yapılmasının yankıları sürerken şok bir görüntü daha ortaya çıktı.

Damacanayla de icing yapıldığı için eleştirilerin hedefi olan Türk Hava Yolları’ndan sonra bir ilginç görüntü de yurtdışından geldi.

Hangi ülkede çekildiği belli olmayan görüntülerde bir uçağın yatay stabilizesi üzerindeki karın iple temizlenmeye çalışıldığı görülüyor.

Bir anda binlerce kişi tarafından paylaşılan görüntülerdeki uçağın ise hangi havayolu şirketine ait olduğu bilinmiyor.

İşte iple kar temizliği:

Bu da ipli kar temizliği!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Yorumlar komedi ~ 7 yıl önce
Rus uçaklarının yıllardır yaptığı bir uygulamadır bu. Kanat üstü karlar halat yada süpürge ile temizlenir 3 ton deicing alacağına 1 tonla yırtar. Aynı sokakta park halindeki arabanızın üstündeki karları temizler gibi bi uygulama. Bunun urfadaki olayla ne alakası var? Artı urfa daki uygulamada thy nin ne hatası var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 7 yıl önce
hadi bunları da linç edin. ama üzerlerinde kırmızı üniforma yok ya, mantıklı bulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isteyene bilgi ~ 7 yıl önce
10.12 Manual Methods Reducing the amount of deicing fluid used can have a positive impact on both the cost and the environmental. Manual methods of snow removal should be used whenever possible, as long as safety is not compromised. There are a wide variety of devices available to assist in the removal of frozen contaminants from aircraft. Factors such as temperature, amount of contamination, wind conditions, and contaminant location must be taken into account when choosing the method. Under extremely low temperatures, the use of glycol based fluids is limited (refer to the fluid manufacturers' specifications for details). In these circumstances, manual methods may be the only option. Some of the more common devices are: Brooms Brushes Ropes Scrapers NOTE: Extreme care must be taken anytime manual methods are used to protect the highly sensitive and often fragile sensors and navigation antennas. Also very vulnerable to damage are: pitot tubes, static ports, angle of attack sensors,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo dostum ~ 7 yıl önce
Harika yorum ingilizcesi olana tabi
ruslan ~ 7 yıl önce
tecrubelerime dayanarak arka fondaki ucak tiplerinden anladigim kadariyla rusya veya benzeri dogu bloku ulkelerinden oldugunu anliyorum..urfadakinden farkli degil ayniyiz yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoruldum ~ 7 yıl önce
Şu ilkelligi yok prosedür yok uygundur bilmem ne diye yorumlayanlar herhalde atlıkarinca pilotu. Kaç milyon dolarlık uçak bu? Böyle gereksiz, anlamsız bir uygulama olabilir mi? Cama da CD asın ozaman. O da olur. Zararı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
optimizasyon ~ 7 yıl önce
Bir islemin basitligi işlevsel oadigu anlamina gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeni mi gördünüz ~ 7 yıl önce
yöntemi yeni mi gördünüz? bu yöntem özellikle özel hava yolu şirketlerinin kaptanları ve teknik ekiplerince yapılırdı. daha az de-icing maisi almak adına. malum mainin litre bazında dolar karşılığı ödeme yapılacağı göz önüne alındığında tasarruf tedbiri diyebiliriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tasarruf ~ 7 yıl önce
tasarruf tedbirini yiyim. Sen tasarruf uğruna kimbilir nasıl uçuruyorsundur uçağı.
Kbl ~ 7 yıl önce
Kabil-Safi air

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ops ~ 7 yıl önce
bence başarısız ne tescili ne de havayolu logosu belli, ama pre deicing de olabilir hemen hüküm vermeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutlu oldunuz mu? ~ 7 yıl önce
Kendi öz markamız olan THY nı karalamaktan mutluluk duyan bi kitle var malesef bu ülkede. Malum görüntüyü flightradara tweetleyerek sayfasında paylaşarak zevkten dört köşe olan insanlar var. Amaç eleştiri değil çok açık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000