07 Ekim 2010, Perşembe 16:33:58

"Bu bizim insanlarımızı öldüren uçaklardan mı?"

İstanbul’da düzenlenen 13. MÜSİAD Fuarına davet edilen ve yeni teknolojiler bölümünde görücüye çıkan ilk insansız hava aracı “Bayraktar” yoğun ilgi gördü. Seri üretime başladığı belirtilen Bayraktar, TSK’nın terörle mücadelesinde etkin rol oynayacak.
  • panasonic bişe olmaz o makinaya darbeye dayanıklı.ama diğer ekipmanları bilmiyorum.
  • Motor ne marka ? Allah bilir rotax filandir.
  • Laptop ne marka? Harici kullanımda çok sıcak oramlarda kitlenmesin sakın.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü ile mücadele ve sınır güvenliğini sağlamada etkin olarak kullanacağı ileri teknoloji ürünü, “Bayraktar” adı verilen mini ‘İnsansız Hava Aracı’ (İHA) görücüye çıktı.

Fuarı gezen birçok turistin meraklı gözlerle incelediği İHA Bayraktar yetkilileri AirportHaber’e yaptıkları açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri ile yapılan anlaşmaların ardından seri üretime başlandığını, geçtiğimiz günlerde yapılan test uçuşlarında TSK’nın koyduğu 200 koşulu da yerine getiren “Bayraktar” dan 24 adet sipariş verildiğini de belirtti.

Baykar Makina tarafından %100 millî olarak tasarlanıp, üretilen İHA Bayraktar, terör örgütüne yönelik operasyona çıkan birliklerin “keşif, gözlem ve terörist hedeflere yönelik istihbarat” ihtiyacının önemli bölümünü karşılayacak.

Amerika’nın son zamanlarda İHA Predator’lerle yaptığı roketli saldırılarda sivil vatandaşlarını kaybeden Pakistan’lı iki fuar ziyaretçisi de “Bayraktar” ile yakından ilgilenirken, “Bizim insanlarımıza saldıran bunlar mı? Bunların roketleri nerede? Pilot nereye oturuyor” sorularını Bayraktar’ı tanıtan görevlilere sordu. Görevlilerin “Bunlara silah takılmıyor. 40 kilonun üzerinde yük taşıyamaz. Bu uçak güvenlik için yapıldı. Ve sadece Türk Silahlı Kuvvetleri kullanacak.” demesiyle fuarda ilginç diyaloglar da yaşandı.





©AirportHaber Özel
"Bu bizim insanlarımızı öldüren uçaklardan mı?"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
panasonic bişe olmaz o makinaya darbeye dayanıklı.ama diğer ekipmanları bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Motor ne marka ? Allah bilir rotax filandir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Laptop ne marka? Harici kullanımda çok sıcak oramlarda kitlenmesin sakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000