02 Nisan 2012, Pazartesi 08:35:50

"BU BİR İHANETTİR"

Mehmet Çakıcı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin özelleştirmeye çalıştığı Ercan Havaalanı’nın kâr eden bir durumda olduğunu belirterek, "Halkın malı olan ve kâr elde etmekte olan bir yapıyı inatla ve ısrarla özelleştirmek istemek, halka karşı yapılan bir ihanettir" dedi...
  • devletin kar elde etmek gibi bir amacı yoktur. devletin görevi eğitim sağlık hukuk ve güvenliktir...
  • Niye ozellestirilsin ya.TC kktc devletine borc versin,ercan buyutulsun ve geliride KKTC devletine kalsin.Ille ozellestirilecekse isletmesi olamaz mi?Yillik geliri bugunku durumu ile 13milyon olan bir sirkete 100-200 milyon avro kredi verilmesi cok kolaydir ama!!!!
  • ben biliyorum onu tanıdım ben oni...:))) BOP başkanı erdoğan bu evet tanıdım...kıbrısta kıbrıs halkını tehdit eden ve ihaleleri sadece gösterdiği şahıslara ve kurumlara vereceksiniz vermezseniz yardımı keserim ve hesabını sorarım dıye tehdit eden acaba erdoğan değilmiydi bizmi yanlış hatırlıyoruz araştırın sizlerde görceksiniz bilen biliyor zaten bilmiyenide boşverin o zaten hiç bilmiyecek yaşamamış olcak....
  • KIBRISTA BAŞKALARININ PLANINI " ONAYLAYIN YOKSA KARIŞMAMMM " DİYEN KİM ? " BUNU BÖYLE ŞUNU ŞÖYLE YAPACAKSINIZ YAPMAZSANIZ YARDIMI KESERİMMMM " DİYEN KİM ? TAMAM HÜKÜMET EL MECBUR ERCAN'I ÖZELLEŞTİRİYOR , BİRAZ GERİYE GİDİN ANNAN PLANINDAKİ İNADI GİBİ ÖZELLİKLE ERCAN KONUSUNDA " MUTLAKA ÖZELLEŞTİRİLMELİ " DİYEN DÜNYALARRR LİDERİ KİM ? Kİ BÜTÜN BUNLAR OLUYOR HEMDE KIBRISTA HİÇKİMSE İSTEMESEDE SAYIN ÇAKICI.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin özelleştirmeye çalıştığı Ercan Havaalanı’nın kar eden bir durumda olduğunu belirterek, “Halkın malı olan ve kar elde etmekte olan bir yapıyı inatla ve ısrarla özelleştirmek istemek, halka karşı yapılan bir ihanettir” dedi.

Çakıcı, hükümetin havaalanındaki Duty Free’lerden gelir elde ettiğini de ifade ederek, Ercan Havaalanının özelleştirilmesiyle bir çok kişinin işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı uyarısında da bulundu.
 
Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Ömer Gökçekuş ve Necdet Ergün tarafından, Aralık 2010 tarihinde, ‘Ercan Havalimanı’nın Özelleştirilmesi ve Duty-Free’lerin Durumu’ başlıklı bir Değerlendirme Raporu hazırlandığını hatırlatan Çakıcı, raporda Ercan Havalimanı’na yönelik çok önemli verilerin ortaya konduğuna dikkat çekti.
 
Yazılı açıklamasında, raporun en önemli tespitlerinden birinin devletin yalnızca Ercan Havalimanı’ndaki Duty Free’lerin kira ve gümrük ödemelerinden yılda ortalama 13 Milyon Euro kar ettiği yönünde olduğunu kaydeden Çakıcı, bu rakamın Ercan Havaalanı’nın modernize edilmesi için gerekli olduğu söylenen 100 Milyon Dolar’ın (75 Milyon Euro) bir tek Duty Free İşletmelerinin yaptığı ödemeler ile on yılda finanse edilebileceği gerçeğini ortaya koyduğunu belirtti.
 
Çakıcı, Duty Free’lerde yapılan satışlardan elde edilen gelirlerin ortalama %26’sının kamuya ‘gümrük’ olarak ödendiğini, devletin bu işletmelerden çeşitli isimler altında vergi aldığını ve kira geliri elde ettiğini de belirtti.
 
Çakıcı, rapora göre 2010 yılında devlet kasasına gidiş bölümündeki her metrekare için ortalama ayda 500 Euro girdiğini, mağazalar toplam 400 metrekare bir alanda faaliyet göstermekte olduğundan, bunun kamuya ayda 200 bin Euro, yılda 2,4 milyon Euro’luk bir kira geliri yaratıldığı anlamına geldiğini ifade etti.
 
Çakıcı, Kıbrıs’ta yakın zamanda bir anlaşma olması veya Ercan’ın direkt uçuşlara açılması durumunun ortaya çıkmasıyla havaalanının değerinde kat ve kat artış olacağını da kaydederek, “Bu gerçekler ortada iken, UBP Hükümetinin Ercan Havalimanını ısrarla 25 yıllığına özelleştirmeye çalışması düşündürücü ve yine birilerine peş keş çekmedir” dedi.
 
Ercan Havalimanı’nın özelleştirilmesi ile birlikte mevcut şirketlerin kapanma tehlikesi olacağını da savunan Çakıcı, şirketlerin kapanmasının ise 200 kişinin işsiz kalmasına neden olacağı uyarısında bulundu.
"BU BİR İHANETTİR"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
devletin kar elde etmek gibi bir amacı yoktur. devletin görevi eğitim sağlık hukuk ve güvenliktir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Niye ozellestirilsin ya.TC kktc devletine borc versin,ercan buyutulsun ve geliride KKTC devletine kalsin.Ille ozellestirilecekse isletmesi olamaz mi?Yillik geliri bugunku durumu ile 13milyon olan bir sirkete 100-200 milyon avro kredi verilmesi cok kolaydir ama!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben biliyorum onu tanıdım ben oni...:))) BOP başkanı erdoğan bu evet tanıdım...kıbrısta kıbrıs halkını tehdit eden ve ihaleleri sadece gösterdiği şahıslara ve kurumlara vereceksiniz vermezseniz yardımı keserim ve hesabını sorarım dıye tehdit eden acaba erdoğan değilmiydi bizmi yanlış hatırlıyoruz araştırın sizlerde görceksiniz bilen biliyor zaten bilmiyenide boşverin o zaten hiç bilmiyecek yaşamamış olcak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
KIBRISTA BAŞKALARININ PLANINI " ONAYLAYIN YOKSA KARIŞMAMMM " DİYEN KİM ? " BUNU BÖYLE ŞUNU ŞÖYLE YAPACAKSINIZ YAPMAZSANIZ YARDIMI KESERİMMMM " DİYEN KİM ? TAMAM HÜKÜMET EL MECBUR ERCAN'I ÖZELLEŞTİRİYOR , BİRAZ GERİYE GİDİN ANNAN PLANINDAKİ İNADI GİBİ ÖZELLİKLE ERCAN KONUSUNDA " MUTLAKA ÖZELLEŞTİRİLMELİ " DİYEN DÜNYALARRR LİDERİ KİM ? Kİ BÜTÜN BUNLAR OLUYOR HEMDE KIBRISTA HİÇKİMSE İSTEMESEDE SAYIN ÇAKICI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000