23 Mart 2016, Çarşamba 13:00:34

BTS'den sert açıklama

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Tokat Havalimanı eski Müdürü Levent Aydoğan'ın bazı havalimanı çalışanlarını kendi soruşturmalarına bağlı sebeplerle sürgün ettiğini ve disiplin cezalarını verdiğini iiddia eden bir açıklama yayınladı.
  • tüm daire başkanları değişmeli. s.yiğit acil görevden alınmalı
  • bu ne ki dönen dolapların yanında
  • HUKUKSUZLUĞUN MERKEZİ İNSAN KAYNAKLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞIDIR. NE DÖNERSE MERKEZİ ORASI.
  • Dhmi genel müdürlüğünde oluşmuş bir kemik yapı var maalesef bütün operasyonlar bu şahıslar tarafından yapılıyor.Suça karışanlar bu isimler tarafından korumaya alınıyor.Olan bu suçsuz personele oluyor maalesef.Yeni Genel Müdür olaylardan bi haber...
  • aıport yetkılılerını bu yorum ve bu ısı takıp ettıklerı ıcın tesekkur ederım ve bırgun tokata gelıp personelle ılgılı roportaJ yapmalarını ıstıyorum kurumu kotulemek degıl hale entrıka cevırmek ısteyen bu duruma dusurenlerı ogrenmek ve herseyın ortaya cıkması acısından bu ısın takıpcılerı olmasını ıstıyoruz TESEKKURLER AIRPORT YAZARLARI
  • NE O ŞAŞIRDINIZMI. DHMİ ÜST KADEMESİNDE ADALET NE GEZER
  • Bitlis'te havalimanı olmadığı halde Bitlis'e gönderildiğini yazmışlar.
  • DHMİ de yine bir adaletsizlik
  • Kafalarında adalet duygusu olmayan insanlarımız. Gücü eline geçiren sadece kendini düşünerek hareket etmekte hiçbir sakınca görmüyor. Kafalarda adalet olmayınca ülkede de olmuyor.
  • bu sefer de şaşırtmadı...

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), Tokat Havalimanı eski Müdürü Levent Aydoğan'ın bazı havalimanı çalışanlarını kendi soruşturmalarına bağlı sebeplerle sürgün ettiğini ve disiplin cezaları verdiğini iddia eden bir açıklama yayınladı.

Konunun DHMİ kanadında çözülemediğini ve mahkeme yoluna gidildiğini açıklayan sendika, 'bu konunun takipçisiyiz'' ifadelerine yer verdi.

İşte BTS tarafından yapılan açıklama:

2015 Şubat ayında basında da yer alan Tokat Havalimanında gerçekleşen mali usulsüzlük soruşturması neticesinde Tokat Havalimanı Müdürü Levent AYDOĞAN Esenboğa Havalimanı Nöbetçi Meydan Müdürlüğüne alınmış ve 2 farklı disiplin cezası almıştır.

Bu yolsuzluk soruşturmasından bağımsız olarak ARFF personeline uygulanan mobing nedeniyle çağrılan müfettiş ile görüşmeyi kendisi hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması ile ilişkilendiren Havalimanı Müdürü Levent AYDOĞAN asılsız soruşturmalar açarak, arkadaşlarımızın sürgün edilmesi yönünde kurum müfettişini etkilemiştir. Henüz soruşturma aşamasında dahi arkadaşlarımız  ‘soruşturmanın selahayeti’ gerekçesiyle üç buçuk ay ‘geçici görev’ adı altında Tokat’tan uzak üç meydana (Diyarbakır, Siirt, Bitlis) gönderilmiştir.

Aynı Müdür Levent AYDOĞAN bu soruşturmada kendisiyle birlikte ceza alan bazı personellerin sicil notlarını tam verirken, ceza almasının müsebbibi olarak gördüğü personellerin sicillerini bozarak bir kez daha cezalandırmıştır.

Söz konusu soruşturma süreci ve sonucunu sendikamız yakından takip etmiş, olayın bir usulsüzlük soruşturması olduğunu, bu soruşturmaya yardımcı olan personelin ödüllendirilmesi gerekirken, sürgünle cezalandırılmalarının hakka ve adalete uygun olmadığını DHMİ yetkililerine her platformda anlatmaya çalışmıştır. Ancak bütün girişimlerimize rağmen arkadaşlarımızın sicil notları düşürülerek disiplin cezasına çarptırılmış, bu da yetmezmiş gibi her birinin ailesi çocukları olan bu arkadaşlarımız KARS, BİNGÖL ve ERZURUM havaalanlarına nakil adı altında sürülmeleri sonucu ciddi mağduriyet yaşamaktadırlar. Sendikamız görüşmelerden sonuç alınmaması üzerine bu haksız sürgün ve disiplin cezalarını yargıya taşımıştır.

Hukuksuzluk ve “ben yaptım siz düzeltmek için uğraşın” mantığıyla yapılan bu işlemlerin kamu idaresinin temel ilkesi olan yerindelik ve kamu yararına uygun olmadığı açıktır.

Bu konuda ısrarcı davranan yetkililer suç işlemişlerdir.

Bu sorunun hukuksal takibi ve idari kararların hukuka uygun olması için sendikamız BTS dün olduğu gibi bugünde ve gelecekte de hukuki ve meşru mücadelesini yürütecektir.

Bu çerçevede konunun yakından takipçisi olduğumuzu, arkadaşlarımızın sürgün ve disiplin cezalarının geri alınması için her türlü girişime devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

BTS'den sert açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

duran ~ 8 yıl önce
tüm daire başkanları değişmeli. s.yiğit acil görevden alınmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ ~ 8 yıl önce
bu ne ki dönen dolapların yanında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mazlum ~ 8 yıl önce
HUKUKSUZLUĞUN MERKEZİ İNSAN KAYNAKLARI DAİRESİ BAŞKANLIĞIDIR. NE DÖNERSE MERKEZİ ORASI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kime adalet ~ 8 yıl önce
Dhmi genel müdürlüğünde oluşmuş bir kemik yapı var maalesef bütün operasyonlar bu şahıslar tarafından yapılıyor.Suça karışanlar bu isimler tarafından korumaya alınıyor.Olan bu suçsuz personele oluyor maalesef.Yeni Genel Müdür olaylardan bi haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRPORT TESEKKUR ~ 8 yıl önce
aıport yetkılılerını bu yorum ve bu ısı takıp ettıklerı ıcın tesekkur ederım ve bırgun tokata gelıp personelle ılgılı roportaJ yapmalarını ıstıyorum kurumu kotulemek degıl hale entrıka cevırmek ısteyen bu duruma dusurenlerı ogrenmek ve herseyın ortaya cıkması acısından bu ısın takıpcılerı olmasını ıstıyoruz TESEKKURLER AIRPORT YAZARLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TANER ~ 8 yıl önce
NE O ŞAŞIRDINIZMI. DHMİ ÜST KADEMESİNDE ADALET NE GEZER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TANER TOKAT ~ 8 yıl önce
TANER KARDES SASIRAN YOK AMA UST KADEMEDE TEMIZ INSANLAR VAR UST KADEME ATAR AMA NE YAPTIGINI BILMEZ ATADIGI KISIYI SADECE YAPTIGI IYILIKLERI UST KADEMEYE YALAKALIK YAPAR AMA PERSONEL CEKER KOKUSU CIKINCA ALINIR BU ISLER HEP BOYLE allah sabır versın herkese
Atsep ~ 8 yıl önce
Bitlis'te havalimanı olmadığı halde Bitlis'e gönderildiğini yazmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atsep ~ 8 yıl önce
Yanlış yazılmış doğrusu bingöl olacaktı
ATSEP ~ 8 yıl önce
HA BINGOL HA BITLIS HER YER BIZIM MILLET NE DERTTE SEN NE DERTTESIN
ÇUVALDIZ ~ 8 yıl önce
DHMİ de yine bir adaletsizlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADALET TOKAT ~ 8 yıl önce
dhmi de adaletsızlık degıl basımıza gelen mudur yardımcıların haksız yere tutanak tutmaları acık aramaları kendını ıyı gosterıp mudure sonra gızlı gızlı personelı karalamaları ne gerek var bu adamları tokata getırıp ezıyet cektırııyorlar personele ama allahın bır tokatı var ama bır gun adalet yerını bulacak herkes sabırla beklıyor herseyın bır sabrı var ve kımse sahıpsız degıl fındık efendı
Adalet. ~ 8 yıl önce
Kafalarında adalet duygusu olmayan insanlarımız. Gücü eline geçiren sadece kendini düşünerek hareket etmekte hiçbir sakınca görmüyor. Kafalarda adalet olmayınca ülkede de olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaşırmadık ~ 8 yıl önce
bu sefer de şaşırtmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000