28 Mart 2011, Pazartesi 08:09:50

BTA'DAN ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

İzmir Üniversitesi (İ.E.) öğrencilerine havaalanında iş hayatı hakkında bilgi veren BTA Catering İnsan Kaynakları Şefi Zeynep Taner, şirket işe almaya karar verse bile 'Genel Bilgi Tarama'sı temiz olmayanların havaalanında iş bulamayacaklarını hatırlattı.
  • BTA nın bo konulard ane kadar hassas olduğuna bende şahit olmuştum, ince eleyip sık dokuyorlar, iyi hizmet iyi personellerle olur, bravo..

İÜ Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine, Öğretim Görevlisi Turgay Bucak tarafından verilen İnsan Kaynakları Yönetimi dersine konuk olan BTA Catering İnsan Kaynakları Şefi Taner, 2 ay sonra mezun olmaya hazırlanan öğrencilere iş hayatı hakkında çok önemli bilgiler verdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir havaalanlarında hizmet verdiğini belirten Taner, 'Havaalanında çalışmanın şartları diğer yerlerden farklıdır. Biz başvuruyu kabul etsek bile havaalanı yönetimi Sivil Havacılık Kuralları’na uygunluk sorgulaması yapar. Bu aşamada GBT’si (Emniyet tarafından yapılan Genel Bilgi Taraması) temiz olmayanlar havaalanında ve haliyle BTA’nın havaalanı işletmelerinde çalışamaz." diye konuştu.

İzmir’de sadece iç hatlarda hizmet vermelerine rağmen, İstanbul ve Ankara’da dış hatlar terminallerinde de hizmet verdiklerini dile getiren Taner, "En az bir yabancı dil, tercihen İngilizce şart. İkinci bir yabancı dil kesinlikle artı puan anlamına gelir. Ancak yabancı dilin aktif olarak kullanılıp kullanılmadığını da testten geçirdiğimiz unutulmamalı." şeklinde konuştu.

Staj döneminde başarı gösteren öğrencilerin, açık pozisyonlara işe alımda tercih sebebi olduğunu ifade eden Taner, yanında getirdiği staj formlarını öğrencilerin doldurmasına yardım etti.
 

BTA'DAN ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
BTA nın bo konulard ane kadar hassas olduğuna bende şahit olmuştum, ince eleyip sık dokuyorlar, iyi hizmet iyi personellerle olur, bravo..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000