04 Mayıs 2016, Çarşamba 10:01:23

Brüksel'de yolculardan 'sıra' tepkisi

Zaventem Havalimanı'nın artırılan güvenlik kontrolleri Brüksel halkında tepkiye neden oldu.
  • Kapıda güvenlik için bu kadar kişiyi biriktirirsen bu sefer orayı vururlar.
  • belçika kadar aptal bir ülke olamaz. bugün pkk destekçisi olursun yarın belayı bulursun. kan ile beslenen hiç bir örgütü barındırmamalılar.
  • şu sıraya 3 büyük boy bavulla git patlat sırada kimse kalmaz, amaç kalabalık yaratmamak olmalı bi taraf çok güvenli bi taraf gel bana bomba at der gibi bağırıyor ,haber yapmaya devam etsinler de karpuz kabuğu düşürsünler teröristlerin akıllarına
  • dışarıda daha toplu bir şekilde ölsünler içeriyi batırmasınlar diye bu şekilde herkesi sıkış tepiş sıraya sokuyorlar tebrikler medeniyet başkenti
  • Güvenlik elbette önemlidir. Bu konuda bir itirazımız olamaz. Ancak habere konu olan sırada uzun süre bekleme durumunu aylardır B kapısında vardiya girişlerinde yaşıyoruz. X-Ray tedbirlerini artıralım derken aşırı kalabalık sıralara sebebiyet verildi. Bu durum sırada bekleyen çalışanları, olası bir terör saldırısına karşı açık hedef haline getirmektedir. Kaş yaparken göz çıkarılmamalı. İllaki istenmeyen bir felaket mi yaşanması lazım düzeltme yapılması için? Her gün kelle koltukta sıra beklemekten sıkıldık. Rica ediyoruz gerekli düzenleme yapılsın. Güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyorum.
  • belçika cihan devleti olsaydı böyle şeyler yaşanmazdı!! eyy belçika azıcık türkiye'yi örnek al!!! lukaku, courtois, kompany, hazard yetiştirmekle olmuyor bu işler!!!

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 22 Mart’ta düzenlenen saldırıların hedeflerinden biri olan Zaventem Havalimanı’nın giden yolcu terminali dün faaliyete başlarken, bir hayli sıkılaştırılan güvenlik önlemleri homurdanmalara yol açtı.

Havalimanının dışında binlerce kişilik uzun kuyrukların oluşması, aralarında Eski Başbakan Yves Leterme’nin de olduğu çoğu yolcunun uçağı kaçırmasına sebep oldu.

Zaventem Havalimanı’nın Instagram hesabından “Bugün ana giden yolcu terminalinde yolcularımı tekrar karşılayacağız. Önemli ve umut verici bir an” paylaşımı yapıldı. Ancak havalimanına girişte güvenlik taraması prosedürü uygulanmaya başlandığı için saatlerce sırada beklemek zorunda kalan yolcular, bu durumdan pek hoşnut kalmadı.

HAVALİMANI YÖNETİMİ: İLK GÜNLER DAİMA ZORDUR

Havalimanı yönetiminden Nathalie Van Impe, “İlk günler hep zor geçer. Gerekli değerlendirmeleri yapacağız” dedi.
La Libre gazetesinde göre 2 buçuk saat kuyruk bekleyen Leterme de uçağına yetişemedi.

'NE AMATÖRLÜK!'

​Diğer taraftan bazı yolcular havalimanındaki bu kargaşaya ilişkin kareleri, sosyal medyada paylaştı. Kullanıcılardan biri “Ne amatörlük ama” diye yazdı.

Bir diğer kullanıcı “Havalimanı hiç bu kadar korunaklı olmamıştı. Peki ya yolcular? 3 saat sırada beklemek güvenli mi?” ifadesini kullandı.

'TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİMİZ BELLİ Kİ…'

Bir diğeri de “Terörle mücadele stratejimiz belli ki yerinden oynamayan kalabalıklar yaratıyor” diye sitem etti.

Saldırılar sonrasında meydana gelen tahribat  ve adli soruşturmalar nedeniyle bir müddet kapalı tutulan havalimanı 3 Nisan’da kısıtlı kapasiteyle, kurulan geçici bölümlerde çalışmaya başlamıştı. Saldırılar, havalimanı giden yolcu terminalindeki güvenlik zafiyetlerini ortaya çıkarmıştı.

Yeni güvenlik önlemleri çerçevesinde havalimanı alanına giren tüm araçlarda aramalar yapılıyor. Ayrıca, havalimanı terminal binası girişinde yolcuların valizleri x-ray cihazlarından geçiriliyor ve üst aramaları yapılıyor. Havalimanında sadece biletli yolcular bilet kontrol, bagaj teslim ve bekleme salonuna alınıyor. Havalimanı yönetimi, çeşitli güvenlik tedbirleri nedeni ile yolcuların havalimanına uçuşlarından en az 3 saat önce gelmeleri tavsiyesinde bulunuyor.
Zaventem Havalimanı ve Molenbeek metro istasyonunda düzenlenen saldırılarında toplam 32 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı.

AB ve NATO'ya ev sahipliği yapan Brüksel'in en önemli havalimanı olan Zaventem’den, 77  havayolu şirketi, 226 farklı noktaya uçuş gerçekleştiriyordu. Havalimanının, haziran sonu veya temmuz başında tam kapasiteyle çalışması bekleniyor. (Sputnik)





Brüksel'de yolculardan 'sıra' tepkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Güvenlik ~ 8 yıl önce
Kapıda güvenlik için bu kadar kişiyi biriktirirsen bu sefer orayı vururlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
belçika kadar aptal bir ülke olamaz. bugün pkk destekçisi olursun yarın belayı bulursun. kan ile beslenen hiç bir örgütü barındırmamalılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
q ~ 8 yıl önce
şu sıraya 3 büyük boy bavulla git patlat sırada kimse kalmaz, amaç kalabalık yaratmamak olmalı bi taraf çok güvenli bi taraf gel bana bomba at der gibi bağırıyor ,haber yapmaya devam etsinler de karpuz kabuğu düşürsünler teröristlerin akıllarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
dışarıda daha toplu bir şekilde ölsünler içeriyi batırmasınlar diye bu şekilde herkesi sıkış tepiş sıraya sokuyorlar tebrikler medeniyet başkenti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha Brüksel ha B kapısı! ~ 8 yıl önce
Güvenlik elbette önemlidir. Bu konuda bir itirazımız olamaz. Ancak habere konu olan sırada uzun süre bekleme durumunu aylardır B kapısında vardiya girişlerinde yaşıyoruz. X-Ray tedbirlerini artıralım derken aşırı kalabalık sıralara sebebiyet verildi. Bu durum sırada bekleyen çalışanları, olası bir terör saldırısına karşı açık hedef haline getirmektedir. Kaş yaparken göz çıkarılmamalı. İllaki istenmeyen bir felaket mi yaşanması lazım düzeltme yapılması için? Her gün kelle koltukta sıra beklemekten sıkıldık. Rica ediyoruz gerekli düzenleme yapılsın. Güvenlik güçlerimize kolaylıklar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
benelux kraliçesi ~ 8 yıl önce
belçika cihan devleti olsaydı böyle şeyler yaşanmazdı!! eyy belçika azıcık türkiye'yi örnek al!!! lukaku, courtois, kompany, hazard yetiştirmekle olmuyor bu işler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hehe ~ 8 yıl önce
:P

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000