23 Haziran 2009, Salı 16:04:55

British-Virgin arasında soğuk savaş!

İngiltere'nin önde gelen iki havayolu şirketi arasındaki gerilim, British Airways hisselerinin Londra borsasında dün yüzde sekiz değer kaybetmesine neden oldu...
  • ingilizler derken hepsini kastetmedim ama öyle gibi görünmüş.. ingilizlerin "pek çoğunun" başka milletleri aşağılaması ve kendileri çok matah milletmiş gibi artislik yapmalarını sevmiyorum.. şu anda ingiliz gençliği alkol ve uyuşturucunun pençesinde kıvranıyor ve çok yakın bir gelecekte de... neyse boşverin...
  • Asil acinacak durumda olan sizsiniz..... Gecmisini bilmeyen gelecegini goremezz....Savundugunuz 80 veya kac milyonun sizi(bizi ve kan kardeslerimizi) kac kez duduklediginin hesabini bile ekenomi uzmanlari cozemezler...... Asker.....
  • Nefret yazan bay veya bayan. Aslinda size acimak gerekiyor. 80 milyon tanimadiginiz insanlardan nefret etmeniz aslinda sizin icinizin ne kadar curudugunun bir kanitidir. Siz en buyuk nefreti aslinda kendinize duyuyorsunuz cunku insanliktan hic nasip almamissiniz. Yazik size.
  • ingilizlerden ve ingiliz sisteminden nefret ediyorum..
  • Kuzey Amerikadan Londra aktarmali ucan Hintli, Pakistanli, Ortadogulular asiri guvenlik konrolleri, mecburi transit vize gibi uygulamalardan bikmis durumda TOR-IST ucuslari ile Istanbulu kullananlarin sayisindaki artisa simdiden dikkat cekerim.
  • COK SEVINDIM. BETER OLSUNLAR. T.C.BASBAKANININ SEFERINDE ILACLAMA YAPAN BURNU BUYUK INGILIZER INSALLAH DAHA DA KOTU OLUR. THY YE BIRKEZ DAHA YUREKTEN ALKIS BU ARADA

Hisselerdeki düşüşe Virgin Atlantic Havayolları'nın sahibi Richard Branson'un British Airways'in zor durumda olduğu ve batmasını beklediği yolundaki açıklamaları neden oldu.

British Airways, geçen hafta çalışanlarına, şirketin krizden çıkmasına yardımcı olmak amacıyla bir ay süreyle maaş almadan çalışmaları çağrısında bulunmuştu.

Richard Branson, Virgin Atlantic Havayolları'nın kuruluşunun 25'inci yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, İngiltere hükümetine, British Airways'in kurtarması çağrılarını dikkate almaması uyarısında bulundu.

Böyle bir açıklama da, British Airways'in mali açıdan çaresiz durumda olduğuna ilişkin bir ipucu.

British Airways ise hükümetle herhangi bir müzakeresinin olmadığını, devlet yardımına da karşı olduğunu açıkladı.

Ancak şirket riskli yatırım kararları alarak emeklilik fonlarını tehlikeye attığı eleştirilerine de hedef oluyor.

Bu fonların beş milyar dolar açık verdiği de iddialar arasında.

Şirketin en üst düzey yetkilisi Willie Walsh, British Airways'in sorunlar yaşadığını kabul ediyor ve küresel havacılık sektörünün daha zorlu günler yaşayacağı uyarısında da bulunuyor.

Walsh, geçen hafta şirketin yaşadığı sorunları aşmasında yardımcı olmak üzere, çalışanlardan bir hafta ile bir ay arasında değişen sürelerde maaş almadan çalışmaları çağrısında bulunmuştu.

Havacılık sektörü uzmanları, şirketin kredi sıkışıklığını atlatabilecek nakit rezervleri bulunduğunu söylüyor ve aslında Virgin Atlantic'in de benzer sorunlarla karşı karşıya kaldığına dikkat çekiyor.

Ama British Airways, geçen yıl 650 milyon dolar zarar açıkladığında, Virgin'in karlılığı 110 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

British-Virgin arasında soğuk savaş!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
ingilizler derken hepsini kastetmedim ama öyle gibi görünmüş.. ingilizlerin "pek çoğunun" başka milletleri aşağılaması ve kendileri çok matah milletmiş gibi artislik yapmalarını sevmiyorum.. şu anda ingiliz gençliği alkol ve uyuşturucunun pençesinde kıvranıyor ve çok yakın bir gelecekte de... neyse boşverin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Asil acinacak durumda olan sizsiniz..... Gecmisini bilmeyen gelecegini goremezz....Savundugunuz 80 veya kac milyonun sizi(bizi ve kan kardeslerimizi) kac kez duduklediginin hesabini bile ekenomi uzmanlari cozemezler...... Asker.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nefret yazan bay veya bayan. Aslinda size acimak gerekiyor. 80 milyon tanimadiginiz insanlardan nefret etmeniz aslinda sizin icinizin ne kadar curudugunun bir kanitidir. Siz en buyuk nefreti aslinda kendinize duyuyorsunuz cunku insanliktan hic nasip almamissiniz. Yazik size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ingilizlerden ve ingiliz sisteminden nefret ediyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kuzey Amerikadan Londra aktarmali ucan Hintli, Pakistanli, Ortadogulular asiri guvenlik konrolleri, mecburi transit vize gibi uygulamalardan bikmis durumda TOR-IST ucuslari ile Istanbulu kullananlarin sayisindaki artisa simdiden dikkat cekerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
COK SEVINDIM. BETER OLSUNLAR. T.C.BASBAKANININ SEFERINDE ILACLAMA YAPAN BURNU BUYUK INGILIZER INSALLAH DAHA DA KOTU OLUR. THY YE BIRKEZ DAHA YUREKTEN ALKIS BU ARADA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000