15 Aralık 2009, Salı 09:04:21

BRITISH'DE GREV KRİZİ

İngiltere’nin milli havayolu şirketi British Airways’in geçtiğimiz ay 1.200 personelini işten çıkaracağını duyurmasıyla ayaklanan havayolu çalışanları greve gitmeye hazırlanıyor.
  • belki de sen lale olduğun içindir, kimbilir???
  • Allah Allah! BA'nın yöneticilerinde -bırakın bademi, cevizi- bıyığın esamisi bile olmaz, hepsi kıravatlarını takar, çoğu makosen giyer, viskisini içip gece hayatına "akan"ı çoktur ama, bırakın camininkini, kilisenin yolunu bilen fazla değildir. Nasıl oldu da krize girdiler acaba? Belki de iyi yönetimle insanların bıyığı, hayat görüşü, yediği, içtiği, giydiği ile alakası olmadığı içindir, kim bilir? ;)

Önceki hafta yapılan ön görüşmelerde herhangi bir sonuç alınamadığını belirten Unite İşçi Sendikası, büyük ihtimalle noel haftasında grev yapılacağını açıkladı.
 
Şirket geçtiğimiz ayın başlarında 1.200 kişinin işten çıkarılması ve kabin görevlileri için standart maaşın 2 yıl süreyle durdurulması kararını almış ve büyük tepki toplamıştı.

Unite Sendikasının Genel Sekreteri Derek Simpson’ın açıklamasına göre havayolu şirketiyle tekrar görüşmeye çok sıcak bakılmadığı, kabin görevlerinin oylarına göre harekete geçileceği belirtildi. Oylama 21 Aralık tarihine kadar sürecek.

2008 yılının noel döneminde 1 milyon 600 bin yolcuyu taşıyan British Airways, yapılacak olası bir grevde mali açıdan büyük zarar görecek. Hâlihazırda zor bir ekonomik süreçten geçtiklerini belirten British Airways CEO’su Willie Walsh, iş bırakma eylemi yapılması halinde durumun daha da kötüleşeceğini ifade etti.

Şirketin 3 milyar 700 milyon sterlinlik mali açığı bulunuyor.

BRITISH'DE GREV KRİZİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
belki de sen lale olduğun içindir, kimbilir???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah Allah! BA'nın yöneticilerinde -bırakın bademi, cevizi- bıyığın esamisi bile olmaz, hepsi kıravatlarını takar, çoğu makosen giyer, viskisini içip gece hayatına "akan"ı çoktur ama, bırakın camininkini, kilisenin yolunu bilen fazla değildir. Nasıl oldu da krize girdiler acaba? Belki de iyi yönetimle insanların bıyığı, hayat görüşü, yediği, içtiği, giydiği ile alakası olmadığı içindir, kim bilir? ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000