22 Ekim 2017, Pazar 13:32:01

British Airways'ten yolcularına uyarı

Saatte yaklaşık 130 km hıza ulaşan Brian fırtınası, Ophelia’dan birkaç gün sonra Büyük Britanya, Galler ve İrlanda’yı vurdu. British Airways yolcularını uyardı.

Saatte yaklaşık 130 km hıza ulaşan Brian fırtınası, Ophelia’dan birkaç gün sonra Büyük Britanya, Galler ve İrlanda’yı vurdu. Yetkililer, ulaşımda aksaklıklar yaşanabileceğini ve 40 ayrı bölgede sel baskınları olabileceğini açıkladı. İngiltere ve Galler’de Brian fırtınası için ‘sarı’ ve ‘turuncu’ uyarı yapıldı. Buna göre, ulaşımda gecikmeler ve güçlü rüzgarlar nedeniyle ağaçların düşmesi gibi olaylara hazırlıklı olunması istendi. İskoçya’nın güney batısı Port Logan’da akşam yağan sağanak yağıştan sonra İngiltere’nin kuzey batısında da şiddetli yağış bekleniyor.

Ayrıca fırtınanın tren seferlerinin de aksamasına neden olacağı belirtilirken, sürücülerin de şiddetli rüzgarlara karşı dikkatli olması istendi. Brian fırtınasının, Atlantik Okyanusu’nda ortaya çıkan bir ‘hava bombası( nedeniyle oluştuğu belirtiliyor.

İngiliz havayolu şirketi British Airways, yolcularına hava koşulları nedeniyle aksaklıklar yaşanabileceğini hatırlatarak, az sayıda yolcunun alternatif uçuşlara alınabileceğini söyledi. İngiltere’nin en büyük havaalanı Heathrow’da 20 seferin iptal olması bekleniyor.

Yetkililer, insanları fırtınanın ulaştığı deniz kıyılarında oluşabilecek büyük dalgalarla öz çekim yapmamaları için uyardı.

British Airways'ten yolcularına uyarı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000