30 Temmuz 2008, Çarşamba 11:21:14

British Airways'ten müthiş yardım

British Airways ile seyahat eden yolcuların bozuk para bağışları sayesinde toplanan para, 50'yi aşkın ülkedeki binlerce çocuğun yaşantısında büyük değişiklikler yarattı.

British Airways, Unicef ile yaptığı 'Change for Good 'adlı Sosyal Sorumluluk Projesi ile 25 Milyon Euro topladı.Yeni logoyu taşıyacak olan British Airways'in A319 tipli uçağı, geçen hafta sonu Münih'e gitmek için havalandı.

British AirwaysEski bir komedyen ve gezgin olan Michael Palin, yolcular tarafından UNICEF için toplanan 25 milyon euroluk miktarı simgeleyen özel bir logo taşıyan British Airways uçağını tanıttı.UNICEF'in bu çalışmasını doğrudan görme şansı yakalayan Michael Palin 'Change for Good' projesinin 25 milyon euro gibi bir rakama ulaştığını duyurmaktan sonsuz mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:

Son 14 yılda toplanan bu para dünya üzerindeki binlerce çocuğun yaşamının değişmesine yardımcı oldu ve bu projeye bağışta bulunmuş olan herkes de haklı gurur sahibidir. Ayrıca, insanları bağışta bulunmaya teşvik eden British Airways personeline de teşekkürlerimi sunmalıyım. Uçaklar, logolar sayesinde bu projeyi dünyaya tanıtacak ve umuyorum ki bu uçaklarda seyahat eden yolcular da projenin devamlılığını sağlayacaklardır.'diye konuştu.

Proje sayesinde toplanan paradan yararlanan ilk ülke, şiddetli kuraklıkla savaştığı sıralarda su ve sağlıkla ilgili proje fonlarına bağış yapılan Tanzanya oldu.

Gerçekleştirilen çalışmalardan biri, 7.500'ün üzerinde köylüye, 170 gönüllü yerel personele ve Mubondo ortaokulundaki 400 öğrenciye yarar sağlayacak olan yeni bir su pompasının kurulmasıydı.

Son yıllarda UNICEF'in çalışmaları, Gana çevresindeki okullarda HIV ile AIDS virüsünü önlemeyi ve Kahire'deki sokak çocuklarına düzenli beslenme imkanı, temel eğitim ve oyun alanları sunan sosyal yardım projelerini de içermektedir.
 
'Change for Good' projesinden sağlanan para, UNICEF'in acil durum çalışmaları için de çok büyük bir öneme sahip. Bu yılın başlarında Myanmar'daki doğal afetten sonra , UNICEF'e kimsesiz çocuklara yönelik olarak yaptığı yardım çalışmaları için 300 bin euro bağışta bulunuldu.

British Airways Genel Danışmanı Robert Webb şöyle konuştu:

'Yolcularımızın cömert davranışları, kabin mürettebatımızın sorumluluk duygusu ve tabiki British Airways'in UNICEF destekçileri olmadan bunların hiç birini başaramazdık.Bu da gösteriyor ki yapılan az miktardaki bir bağış bile birikerek, dünya üzerindeki birçok mağdur çocuğun hayatını kurtarabilecek büyük miktarlara dönüşebiliyor.' dedi.

British Airways'ten müthiş yardım

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000