22 Mayıs 2010, Cumartesi 09:51:41

BRITISH AIRWAYS'İN ZARARI BÜYÜK!

İngiliz havayolu şirketi British Airways (BA), son bir yılda 531 milyon sterlin zarar açıkladı.
  • biz devlet niye özel şirketlere ve thy'ye aynı şekilde davranmıyor derken, tam da ihtiyaç olan konuya değinmişsiniz:)) sanki thy nin tum personeli sendikalıymış gibi, birde özel havayollarında çalışanlar sendika istese, thy nin karı 50% daha artar herhalde, şirketlerde çalışabilecek adam kalmayacağı için. (Patronlar sendikayı çok severler malum!) thy kuruluşları olan, tgs, thy technic ve sun express' te sendika var mı? yoksa ben mi yanlış biliyorum? yazmış olmak için yazmayalım, hayır illede yazacaksak neden özel havayollarına ist-esb, ist-bjv, ist-dlm uçuşlarına slot verilmiyor onları yazalımda eşitlik olsun. tk da ki sendika zaten güçlü olsa, yabancı pilot alımına engel olur, ancak yeni anlaşma döneminde sendikayı farkediyoruz
  • Binlerce personeli olan özel havayollarında neden bir sendika yok bundan daha iyi bir avantaj olabilirmi kesinlikle haksız rekabet.Eger bu yazıları yazan özel hava yolu patronu değilse patron yalakalığını bırakıp biraz haklarınıza sahip olun uyanın hangi devirde yaşıyoruz.
  • thy nin slot sıkıntısı ahl de ki pist yapım çalışmalarından kaynaklanmaktadır. bunun dışında alamadığı herhangi bir slot sınırlaması yoktur, kaldıki bahsettiğim konu thy nin değil, özel havayollarının alamadığı slotlardır. ist-esb yada yaz aylarında ist-bjv, ist-dlm uçmak isteyen özel havayollarının taleplerine ben-sen yada dhmi-shgm'mi cevaplamakta da bu şirketler istedikleri karlı uçuşları yapamamaktalar acaba? kaldı ki şuralara uçuş koy denen karsız hatlardan thy çıkmıştır (ısparta-ist mesela) ya da çok düşük frekanslı uçuş yapmaktadır, ki bu da dev cirosu içinde çok çok düşük bir orandır. tk, rekabetçisi olmayan bir coğrafyada, (türkiye) çok sıkı bir şekilde korunmaktadır. ahl den uçmak isteyipte uçamayan şirketlerde ispatıdır.
  • birakin batsinlar.
  • bu saydığın üçlü tabi havacılığın gelişmesi karlı olaması için elinden geleni yapmalı.Ancak BA bu konuda THY den kat kat daha avantajlıdır.BA in LHR de veya ingilterenin valisinin bulunduğu tüm ülkelerde isteyipte alamadığı slot ve uçuş izni yoktur. THY istanbulda istediği slotların %30 unu alamamakta ve tarifesini kısıtlı uygulamaktadır.HUB olarak kullandığı meydan Avrupadaki benzerlerinin yarısına yakın trafik kapasitesi ile çalışmaktadır.İngiliz devleti zarar edeceği kesin hatlara sefer aç diye BA e direktif verdiği görülmemiştir.
  • brıtısh airways kul bulultları ve ekonomık durgunluk nedeniyle bayagı zarar etmiştir muhtemelen,hele bir de grev olursa mali durumu daha da kotulesebilir
  • thy kar ediyor çünkü sivil havacılık + dhmi + devlet kar etmesi için elinden gelen her turlu kolaylığı yapıyor. rakiplerine her zorluğu, slot sınırlamasını vs. çıkarıyor. BA napıyor; dünyanın en buyuk 2 low cost carrier'ı ile her hatta, her koşulda rekabet ediyor. türkiye'de de bıraksınlar özel havayollarına problem çıkarmayı ve de herkes eşit şartlarda rekabet etsinde, görelim tk nın karını o zaman. o zaman görelim bakalım yönetimin başarısı neymiş. koruma duvarlarının arkasından meydan okumak kolay tabii, önemli olan doğru hamlelerle korumasız olarak yapabilmek bunları...
  • Gayet normal sonuç defalarca yapılan grevler artan operasyonel giderler ve kül bulutundan dolayı zarar.. Sendika ağaları kraliçenin havayolu da zarar etti bilginiz olsun. Ama THY 2009 yılında 500 milyon dolar kar elde etti avrupa kar eden tek havayolu şirketidir..

BA, azalan yolcu sayısı, artan uçak yakıtı fiyatları ve grevler yüzünden, Mart 2009 - Mart 2010 döneminde, özelleştirildiği 1987 yılından bu yana en büyük zararını açıkladı.
 
BA Yönetim Kurulu Başkanı Willie Walsh, büyük kayıplara karşın maliyetlerin azalacağını, dolayısıyla yine de iyimser olduklarını ifade etti. Walsh, havayolunun yapısal bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu da söyledi.

Bu arada, BA çalışanları, gelecek haftadan itibaren yine greve gidiyor. Çalışanların, toplam 15 gün iş bırakacağı grevin zararının 140 milyon sterlini bulacağı ifade ediliyor.

BRITISH AIRWAYS'İN ZARARI BÜYÜK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
biz devlet niye özel şirketlere ve thy'ye aynı şekilde davranmıyor derken, tam da ihtiyaç olan konuya değinmişsiniz:)) sanki thy nin tum personeli sendikalıymış gibi, birde özel havayollarında çalışanlar sendika istese, thy nin karı 50% daha artar herhalde, şirketlerde çalışabilecek adam kalmayacağı için. (Patronlar sendikayı çok severler malum!) thy kuruluşları olan, tgs, thy technic ve sun express' te sendika var mı? yoksa ben mi yanlış biliyorum? yazmış olmak için yazmayalım, hayır illede yazacaksak neden özel havayollarına ist-esb, ist-bjv, ist-dlm uçuşlarına slot verilmiyor onları yazalımda eşitlik olsun. tk da ki sendika zaten güçlü olsa, yabancı pilot alımına engel olur, ancak yeni anlaşma döneminde sendikayı farkediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Binlerce personeli olan özel havayollarında neden bir sendika yok bundan daha iyi bir avantaj olabilirmi kesinlikle haksız rekabet.Eger bu yazıları yazan özel hava yolu patronu değilse patron yalakalığını bırakıp biraz haklarınıza sahip olun uyanın hangi devirde yaşıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin slot sıkıntısı ahl de ki pist yapım çalışmalarından kaynaklanmaktadır. bunun dışında alamadığı herhangi bir slot sınırlaması yoktur, kaldıki bahsettiğim konu thy nin değil, özel havayollarının alamadığı slotlardır. ist-esb yada yaz aylarında ist-bjv, ist-dlm uçmak isteyen özel havayollarının taleplerine ben-sen yada dhmi-shgm'mi cevaplamakta da bu şirketler istedikleri karlı uçuşları yapamamaktalar acaba? kaldı ki şuralara uçuş koy denen karsız hatlardan thy çıkmıştır (ısparta-ist mesela) ya da çok düşük frekanslı uçuş yapmaktadır, ki bu da dev cirosu içinde çok çok düşük bir orandır. tk, rekabetçisi olmayan bir coğrafyada, (türkiye) çok sıkı bir şekilde korunmaktadır. ahl den uçmak isteyipte uçamayan şirketlerde ispatıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birakin batsinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu saydığın üçlü tabi havacılığın gelişmesi karlı olaması için elinden geleni yapmalı.Ancak BA bu konuda THY den kat kat daha avantajlıdır.BA in LHR de veya ingilterenin valisinin bulunduğu tüm ülkelerde isteyipte alamadığı slot ve uçuş izni yoktur. THY istanbulda istediği slotların %30 unu alamamakta ve tarifesini kısıtlı uygulamaktadır.HUB olarak kullandığı meydan Avrupadaki benzerlerinin yarısına yakın trafik kapasitesi ile çalışmaktadır.İngiliz devleti zarar edeceği kesin hatlara sefer aç diye BA e direktif verdiği görülmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
brıtısh airways kul bulultları ve ekonomık durgunluk nedeniyle bayagı zarar etmiştir muhtemelen,hele bir de grev olursa mali durumu daha da kotulesebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy kar ediyor çünkü sivil havacılık + dhmi + devlet kar etmesi için elinden gelen her turlu kolaylığı yapıyor. rakiplerine her zorluğu, slot sınırlamasını vs. çıkarıyor. BA napıyor; dünyanın en buyuk 2 low cost carrier'ı ile her hatta, her koşulda rekabet ediyor. türkiye'de de bıraksınlar özel havayollarına problem çıkarmayı ve de herkes eşit şartlarda rekabet etsinde, görelim tk nın karını o zaman. o zaman görelim bakalım yönetimin başarısı neymiş. koruma duvarlarının arkasından meydan okumak kolay tabii, önemli olan doğru hamlelerle korumasız olarak yapabilmek bunları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gayet normal sonuç defalarca yapılan grevler artan operasyonel giderler ve kül bulutundan dolayı zarar.. Sendika ağaları kraliçenin havayolu da zarar etti bilginiz olsun. Ama THY 2009 yılında 500 milyon dolar kar elde etti avrupa kar eden tek havayolu şirketidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000