14 Ekim 2008, Salı 15:00:09

British Airways'in Türkiye atağı!

British Airways, küçük ve orta büyüklükte işletmelere özel On Business programını Türkiye'de de başlattı.

On Business, seyahat eden eleman sayısı en az 3 olan firmaların, seyahat bütçelerini daha iyi kullanabilmeleri için, puan kazabilmelerini sağlamak üzere tasarlanmış bir program. Firmaların kazandığı puanlar, ilave uçuşlar almak veya kabin sınıfını yükseltmek amacı ile kullanılabiliyor.

Avrupa Birliği'ndeki tahmini 19.3 milyon kuruluşun yüzde 99'unu temsil eden küçük ve orta büyüklükte işletmeler, ekonomik açıdan önem taşımakta ve tipik olarak iş sahibi tarafından yönetilen işletmelerin birçoğu için seyahat masrafları, maaşlardan sonra gelen en yüksek ikinci genel gider kalemi olarak yer almakta.

On Business'a kaydolmak suretiyle, küçük işletmeler, seyahat bütçelerini genişletme imkânı buluyor. Örneğin, İstanbul ile Londra arasında yapılan 8 business class gidiş dönüş uçuş, yine İstanbul'dan Londra'ya 1 ücretsiz ekonomi bileti için yeterli puan toplamaktadır. Uzak Doğu'ya 5 kez business class uçuş yapıldığında, altıncı Uzak Doğu gidiş uçuşunda, businessden First'e kabin değiştirmek üzere puan kazanmak mümkün.

On Business üye firmaları, kayıtlı olan ve seyahat eden tüm çalışanları tarafindan yapılan uçuşlardan puan kazanabilecek. Puanlar, özel bir On Business hesabında tutulacak ve bunlar, şirketin tespit ettiği On Business görevlisi tarafından ba.com adresinden yönetilebilecek. Seyahat eden tüm çalışanlar tarafından kazanılan puanlar, daha sonra işin gerektirdiği şekilde, bilet satın almak ya da sınıf yükseltmek üzere kullanılabilecek.

Programın hedefi, kurumsal programlardan istifade edemeyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin seyahat gereksinimlerine destek olmak. Havayolunun Executive Club programı ile paralel olarak hareket etmek sureti ile, British Airways uçuşlarında, hem yönetim hem de seyahat eden yöneticiler BA Millerini ve kart seviye puanları kazanmaya devam edebilecekler.

Türkiye Ticaret Müdürü Ayşim Arda, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: "On Business, bütçe konusunda dikkatli hareket eden küçük işletmeler ve bu işletmelerdeki sık seyahat eden çalışanlar için ideal bir programdır. Şirketler de çalışanlarını daha fazla göreve gönderebilmek sureti ile istifade edebilecekler; örneğin, müşteriyi bir kez daha ziyaret etme fırsatı olabilir veya daha uzun seyahatlerde çalışanlar bir üst sınıfta uçabilir.

Öte yandan, seyahat eden çalışan da BA millerini kazanmaya devam eder. Executive Club kart seviyesini muhafaza eder, bekleme salonları ve diğer münferit seyahat avantajlarından da yararlanır."

 

British Airways'in Türkiye atağı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000