03 Ocak 2018, Çarşamba 08:15:32

British Airways'in Dubai uçağı AHL'ye indi

İngiliz British Airways'in Londra-Dubai seferini yapan uçağı bir yolcunun rahatsızlanması üzerine Atatürk Havalimanı'na indi.
  • Ben olsam inmelerine izin vermezdim. Vize alsınlar öyle insinler. Onlar bizi vizesiz alıyorlar mı ülkelerine?
  • Bilmediğim için soruyorum, bilen birisi açıklarsa sevinirim. Uçak divert kararını aldığı sırada Zonguldak civarındaymış. Teknik olarak ESB daha yakın. Altyapı imkanları aynı. Yakın olmasının dışında yolunun üzerinde dahi sayılır. IST'e inmek için hem kısmen geri dönmek zorunda kaldı, hem de görece daha yoğun bir havaalanına indi. Doğaldır ki mesafe uzadığı için BA'ya maliyeti de arttı. Sormak istediğim şu. Pilot nereye divert edeceğine kendi mi karar veriyor, yoksa başka bir otorite mi var "sen şuraya inecen hemşerim" diyen? Kendi veya otorite neden böyle bir durumda ESB varken uçağı IST'e çevirir?
  • i have british passport
  • Böyle durumlarda yolcu sonradan nasıl gönderiliyor bilgisi olan varmı

İngiliz British Airways'e ait BA105 sefer sayılı Londra-Dubai seferinde bir yolcu rahatsızlandı. Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı olduğu belirtilen yolcunun rahatsızlanması üzerine uçağın pilotu rotasını İstanbul'a çevirdi.

Boeing 777-200ER tipi uçak bu sabaha karşı Atatürk Havalimanı'na indi.

Uçağın arka bölümüne alınan ve kalp rahatsızlandığı belirtilen yolcu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Uçak daha sonra seferine devam etti.

AirportHaber.com

British Airways'in Dubai uçağı AHL'ye indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kevser ~ 6 yıl önce
Ben olsam inmelerine izin vermezdim. Vize alsınlar öyle insinler. Onlar bizi vizesiz alıyorlar mı ülkelerine?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil Yolcu ~ 6 yıl önce
Bilmediğim için soruyorum, bilen birisi açıklarsa sevinirim. Uçak divert kararını aldığı sırada Zonguldak civarındaymış. Teknik olarak ESB daha yakın. Altyapı imkanları aynı. Yakın olmasının dışında yolunun üzerinde dahi sayılır. IST'e inmek için hem kısmen geri dönmek zorunda kaldı, hem de görece daha yoğun bir havaalanına indi. Doğaldır ki mesafe uzadığı için BA'ya maliyeti de arttı. Sormak istediğim şu. Pilot nereye divert edeceğine kendi mi karar veriyor, yoksa başka bir otorite mi var "sen şuraya inecen hemşerim" diyen? Kendi veya otorite neden böyle bir durumda ESB varken uçağı IST'e çevirir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain ~ 6 yıl önce
Sayin cahil yolcu rumuzlu arkadas. Tebrik ederim dogru bir noktaya parmak bastiniz. Benim dusuncem kaptan olarak BA ekibi istanbul ahl de yer hizmetleri anlasmasi oldugu icin ve havaalani bilindigi icin orayi secmis olabilirler. Sonucta ESB yakin ama unutmamak lazim ucak cok yuksekte seyrediyordu. Hizli alcalma ile yakina inmemtense normal bir alcalma ile AHL inmek daha mantikli bence. Sonucta cok fark yapmaz.
passs ~ 6 yıl önce
i have british passport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaile alınan ~ 6 yıl önce
Böyle durumlarda yolcu sonradan nasıl gönderiliyor bilgisi olan varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hkn. ~ 6 yıl önce
Hasta iyileştiyse kabinde,öldüyse kargo bölümünde gidiyor...bu kadar basit

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000