04 Ekim 2010, Pazartesi 08:38:55

BRITISH AIRWAYS UÇAĞI FACİADAN DÖNDÜ!

Londra’dan New York’a gitmek üzere havalanan British Airways uçağındaki yolcuların büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı.
  • Allahtan THY de olmamis yorumlari dinlerdik o zaman
  • bu uçak o kadar yakıtla nasıl inmiş peki? 11 dakikada yakıt yükünü hafifletmesi imkansız.
  • Hemen söyleyeyim böyle bir olay THY de olmuş olsaydı millet başlardı vır vırı konuşmaya. Aman görüldüğü gibi Dünyanın en önemli havaalanında Heatrow da Londra da British Airways 747 uçağında meydana geldi.. Sonuçta son derece ciddi bir hata yüzlerce yolcu ölebilirdi, uçak düşebilirdi. Ama şunu unutmamak lazım insan malesef hata yapıyor ne kadarda eğitim alsa görüldüğü gibi insan çalıştırmak, eğitmek devamlı sıfır hatasız iş yapmak nerdeyse imkansız malesef..
  • xl teşekkürler bu hep kafamı kurcalıyordu:)
  • Yaklaşma sırasında motoru da yanmaya başlamış.
  • 1500 ft irtifada kabin irtifası deniz seviyesi bile olsa basınç farkı fazla olmadığı için kimse dışarı fırlamaz. Boeing FCTM deki yeni değişikliğe göre kalkış sonrası acil iniş gerektiğinde yakıt atımı yerine max iniş ağırlığının üstünde iniş tercih edilmeli deniyor . bu yapılmış .Yüksek sürat ağırlık fazla durmak zor motorlar düşük sürate kadar max reverse te bırakılmış ve eng surge meydana gelmiş
  • A British Airways Boeing 747-400, registration G-CIVX performing flight BA-117 from London Heathrow,EN (UK) to New York JFK,NY (USA) with 296 people on board, departed Heathrow's runway 27R but stopped climb at 1500 feet, joined a left hand downwind for runway 27L and returned to Heathrow for a safe landing on runway 27L 9 minutes after departure.British Airways said, the crew received a door open indication and returned to Heathrow, the passengers disembarked normally British Airways said, the crew received a door open indication and returned to Heathrow, the passengers disembarked normally.
  • bu kadar eğitim, bu kadar kurs masrafına ne gerek var o zaman, demek ki, sizde de problem olabiliyor, sonrası hep zarar işte

Uçak havalandıktan birkaç dakika sonra pilot, uçağın arka kapısının tam olarak kapanmadığını fark edince büyük bir panik yaşandı. Uçakta bulunan 296 yolcudan bazıları ve kabin görevlileri, Londra’nın 450 metre üstünde seyreden uçağın kapı kilidini kapatabilmek için savaş vermeye başladı. Pilot da bu sırada havalandıkları Londra Heathrow Havaalanı’na geri dönüp acil iniş yapmaya karar verdi.

‘Yolcular fırlayabilirdi’

Havalandıktan 11 dakika sonra acil iniş yapan uçağın motorlarından alevler çıktı. Uçak yavaşladıkça alevler söndü ve böylece yolcular ile uçuş ekibi zarar görmeden yere ayak bastı. İsmini vermek istemyen bir İngiliz yetkili, “Eğer kapı havada açılsaydı yolcular basınçla uçaktan dışarı fırlayabilirdi” dedi. Yolcular daha sonra başka bir uçakla New York’a gitti.

 

Heathrow Havaalanı'nda yaşananlar İngiliz medyasında geniş yer buldu. Şimdi yetkililer ve medya hatanın nereden kaynaklandığını bulmaya çalışıyor.

BRITISH AIRWAYS UÇAĞI FACİADAN DÖNDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Allahtan THY de olmamis yorumlari dinlerdik o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uçak o kadar yakıtla nasıl inmiş peki? 11 dakikada yakıt yükünü hafifletmesi imkansız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hemen söyleyeyim böyle bir olay THY de olmuş olsaydı millet başlardı vır vırı konuşmaya. Aman görüldüğü gibi Dünyanın en önemli havaalanında Heatrow da Londra da British Airways 747 uçağında meydana geldi.. Sonuçta son derece ciddi bir hata yüzlerce yolcu ölebilirdi, uçak düşebilirdi. Ama şunu unutmamak lazım insan malesef hata yapıyor ne kadarda eğitim alsa görüldüğü gibi insan çalıştırmak, eğitmek devamlı sıfır hatasız iş yapmak nerdeyse imkansız malesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
xl teşekkürler bu hep kafamı kurcalıyordu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaklaşma sırasında motoru da yanmaya başlamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1500 ft irtifada kabin irtifası deniz seviyesi bile olsa basınç farkı fazla olmadığı için kimse dışarı fırlamaz. Boeing FCTM deki yeni değişikliğe göre kalkış sonrası acil iniş gerektiğinde yakıt atımı yerine max iniş ağırlığının üstünde iniş tercih edilmeli deniyor . bu yapılmış .Yüksek sürat ağırlık fazla durmak zor motorlar düşük sürate kadar max reverse te bırakılmış ve eng surge meydana gelmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
A British Airways Boeing 747-400, registration G-CIVX performing flight BA-117 from London Heathrow,EN (UK) to New York JFK,NY (USA) with 296 people on board, departed Heathrow's runway 27R but stopped climb at 1500 feet, joined a left hand downwind for runway 27L and returned to Heathrow for a safe landing on runway 27L 9 minutes after departure.British Airways said, the crew received a door open indication and returned to Heathrow, the passengers disembarked normally British Airways said, the crew received a door open indication and returned to Heathrow, the passengers disembarked normally.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar eğitim, bu kadar kurs masrafına ne gerek var o zaman, demek ki, sizde de problem olabiliyor, sonrası hep zarar işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000