07 Ekim 2009, Çarşamba 08:09:55

British Airways çalışanları diken üstünde!

İngilizlerin bayrak taşıyıcısı British Airways'i zor günler bekliyor. Şirket yönetimince alınan yeni bir karara göre çalışanlara zam yapılmayacak.
  • BA her ne kadar zor günler gecirsede yine dünyanin en iyi havayolu sirketidir, gerek filosuyla gerekse deneyimi tecrubesiyle. TK filosundaki ucak sayisini daha yeni 100'u gecti ki bu ucaklarin cogu kiralik kendisinin degil...
  • "Hizli Kus" 1700 kabin gorevlisinin kontratlarini fes edicegini duyurdu. Bu sirket batacak... Biz satin alalim BA'i. Air Bosna + BA..... Yolumuz acik olsun. TurkAir
  • Britanya zaten ulke olarak zor durumda. Havayolu zorlanmis neki?
  • Bize yillardir zam yapilmiyor, ne olmus yani...

Avrupa’nın önemli havayolu şirketlerinden British Airways, dün yaptığı açıklamada İngiltere’deki 1700 çalışanın çıkarılacağını ve kabin ekibinin maaşlarını 2 sene süreyle dondurma kararı aldıklarını belirtti.

Zarar etmekte olan İngiliz havayolu şirketi, bu değişikliklerin Kasım ayının sonundan itibare uygulamaya konulacağını söyledi. Bu açıklamalardan sonra 1000 kabin ekibi personelini gönüllü olarak maaşlarında azaltma yapabileceklerini ve 3000 adet çalışan da part time çalışma programına geçebileceğini açıkladı.
Şirket, bu değişikliklerin yapılırken çalışanlara da danışıldığını ve çalışanlarla müzakere gerektirecek bir değişiklik yapmayacaklarını belirtti.

Ayrıca, çalışanların sözleşme şartları ve koşullarının bireysel olarak değiştirilmeyeceğini ve uçakta çalışan kabin ekiplerinin sayısının azaltılmayacağını belirtildi.

British Airways, değişiklik yapmadan geçirdikleri her ay daha fazla zarara uğradıklarını ve uzun vadeli kurtuluş planı için daha efektiv bir şekilde çalışmaları gerektiğini belirtti.

 

British Airways çalışanları diken üstünde!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
BA her ne kadar zor günler gecirsede yine dünyanin en iyi havayolu sirketidir, gerek filosuyla gerekse deneyimi tecrubesiyle. TK filosundaki ucak sayisini daha yeni 100'u gecti ki bu ucaklarin cogu kiralik kendisinin degil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Hizli Kus" 1700 kabin gorevlisinin kontratlarini fes edicegini duyurdu. Bu sirket batacak... Biz satin alalim BA'i. Air Bosna + BA..... Yolumuz acik olsun. TurkAir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Britanya zaten ulke olarak zor durumda. Havayolu zorlanmis neki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bize yillardir zam yapilmiyor, ne olmus yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000