02 Eylül 2016, Cuma 09:36:28

British Airways 4 yıl sonra yeniden başladı

İngiliz havayolu şirketi British Airways (BA), 2012'de askıya aldığı Tahran uçuşlarını yeniden başlattığını duyurdu.
  • Türk birlrşik kıralılık

İngiliz havayolu şirketi British Airways (BA), 2012'de askıya aldığı Tahran uçuşlarını yeniden başlattığını duyurdu.

Konuya ilişkin BA'dan yapılan açıklamada, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havalimanı'ndan İran'ın başkenti Tahran'a haftada 6 sefer düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, doğrudan yapılacak uçuşların bu akşam başlayacağı belirtildi.

BA'nin 4 yıl aradan sonra Tahran uçuşlarını yeniden başlatması ülkede, İngiltere-İran ilişkilerinin iyileştirilmesine yardımcı olabileceği yönünde değerlendiriliyor. Londra-Tahran arası uçuşlara 1946 yılında başlayan BA, 2012'de yılında, İngiltere-İran ilişkilerinin kötüleşmesi sebebiyle, Tahran'a yaptığı uçuşların askıya almasını kararlaştırmıştı.

Başkent Tahran'da bir grup göstericinin düzenlediği saldırının ardından İngiltere, 2011 yılında Tahran Büyükelçiliğini kapatmıştı. İran'ın Londra Büyükelçiliği de kapatılarak, İranlı diplomatlar ülkede istenmeyen kişi ilan edilmişti.

Saldırıların ardından kapatılan İngiltere'nin Tahran'daki büyükelçiliğinin açılacağını ilk olarak 2014 yılında dönemin Dışişleri Bakanı William Hague duyurmuştu. Bu duyuru, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin iyiye doğru yol katettiğine dair önemli bir işaret olmuştu. Tahran'ın nükleer müzakerelerinin mutabakatla sonuçlanmasının ardından ise iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden canlanmasıyla, Ağustos 2015'te bu ülkelerin büyükelçilikleri eş zamanlı olarak tekrar açılmıştı.

British Airways 4 yıl sonra yeniden başladı

Yorumlar

iPhone ~ 8 yıl önce
Türk birlrşik kıralılık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000