30 Ocak 2010, Cumartesi 08:03:13

Branson, denizin altında da uçacak!

360’dan fazla şirketi olan İngiliz Virgin markasının yaratıcısı ve 2.5 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 261. en zengin insanı konumundaki Sir Richard Branson en derin okyanuslara dalabilecek yeni “denizaltı uçağı”nı tanıttı.
  • virgin grubunda sadece 150 firma var
  • oda bir seymi cin ali agbim yakinda bir ucak modeli tanitacak yer yerinden oynayacak. denizin degil daglarin icini delerek gidecek ucak yaptiriyor cin ali agbim haberiniz olsun.

Karbon fiberden yapılan 1 milyon lira değerindeki kanatlı denizaltı prototipi şimdiden 40 metreye dalabiliyor, ancak hedef dünyanın en derin noktası olan Pasifik Okyanusu’ndaki 11 bin metrelik Mariana Çukuru’nun dibine ulaşmak. Necker Nymph (Necker Perisi) isimli denizaltı aracının geniş görüş açısı sağlayan 3 kokpiti bulunuyor ve jet uçakları gibi bir kumandayla yönetiliyor. Protip, Branson’ın Karayipler’deki özel adası Necker’da demirleyecek. İngiliz The Sun gazetesine konuşan Branson, yeni oyuncağı için “Aynı denizin altında uçan bir uçak gibi, gerçek anlamda taklalar bile atabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Maceracı kişiliğiyle tanınan Branson, birçok rekoru da elinde bulunduruyor. “Virgin Atlantic Challenger II” teknesiyle 1986’da Atlantik’i en hızlı geçen insan olduktan bir yıl sonra Atlantik’i sıcak hava balonuyla geçen ilk kişi olmuştu.

Aynı zamanda Manş Denizi’ni amfibik bir araçla en hızlı kat eden insan olan Branson’ın 2008 yılında Atlantik’i yelkenle en hızlı geçme girişimi ise dev bir dalgayla teknenin parçalanması sonucu yarıda kaldı. Branson, geçen ay da Virgin galaktik uzay uçağının tanıtımını yapmıştı. Atmosferin üstüne çıkabilen uçağın deneme süreci tamamlanınca, 200 bin dolar ödeyen yolculara 2 saatlik bir deneyim yaşatması öngörülüyor.

Necker Nymph

(Milliyet)

Branson, denizin altında da uçacak!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
virgin grubunda sadece 150 firma var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oda bir seymi cin ali agbim yakinda bir ucak modeli tanitacak yer yerinden oynayacak. denizin degil daglarin icini delerek gidecek ucak yaptiriyor cin ali agbim haberiniz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000