12 Kasım 2009, Perşembe 07:30:57

Branson artık denizin altında uçacak!

'Super Aviator'' ismi verilen denizaltı, kanatları ve yüksek manevra kabiliyetiyle bir denizaltıdan çok uçağa benziyor.
  • ali sabancımı bu proje üzerinde çalışmış!!! vaay helal olsun
  • ARADA BİR BU SİTEYE GİRER YORUMLARA BAKARIM.GENELDE GÖRDÜĞÜM ŞU;BAHSEDİLEN ALİ SABANCI GERÇEKTEN BÜYÜK ADAMMIŞ.HEMEN HERGÜN HERKES ONDAN BAHSEDİYOR.BU HABERDE BİLE ONDAN BAHSETMİŞSİNİZ.NE İLGİSİ VAR ANLAYAMADIM AMA;ANLADIĞIM TEK ŞEY ŞU,BİLMEM BİR YERİNİZDE ÇIBAN ÇIKSA ONU BİLE ONDAN BİLECEKSİNİZ.O YÜZDEN HELAL OLSUN CİN ALİ YE DİYORUM..
  • 2006 yılında hürriyet bursa gazetesi ekinde yalovada bulunan bir gencin gerçektende denizaltında giden havaaracı modeli üzerinde çalışıdığını görmüştüm..muhtemelen desteğin olmaması nedeniyle henüz bu proje hayata geçememiş.ülkemizde böyle projeler üzerinde kafa yoran genç havacılar varken ve bunlara değer vermezken,gelmişiz şimdi elin yabancısının yaptığı araçları konuşuyoruz..tüm havacılar hadi bu konu hakkında münakaşa edlim.
  • Birisi acil olarak Cin Ali' ye haber versin.

Reklamlarında ''suyun altında uçmak için'' sloganı kullanılan Super Aviator, suyun 305 metre altına kadar inebiliyor ve hızı saatte 15 kilometreye kadar çıkabiliyor. Fiyatı 2.5 milyon dolar olarak belirlenen denizaltının kokpitinde, tıpkı bir uçaktaki gibi, kontrol çubuğu, yükseklik göstergesi, dümen pedalları ve pusula bulunuyor.

Super Aviator'ın üreticisi ''Sub Aviator Systems''in ortaklarından Alfred McLaren, bunun su altı dünyası için bir dönüm noktası olduğunu söylüyor ve ''Standart denizaltılar suyun altında sadece aşağı ve yukarı yönünde hareket edebilir, manevra yapmanız imkansızdır. Super Aviator ise size hareket özgürlüğü sağlıyor. Ayrıca tasarımından dolayı da görüş alanı oldukça geniş'' diyor. Super Aviator'ı kullanmak için maliyeti 8 bin dolar olan 3 günlük bir eğitimden de geçmek gerekiyor. Rus milyarder Roman Abramoviç ve Virgin Hava Yolları'nın sahibi Richard Branson gibi dünya zenginleri denizaltı uçağı için şimdiden sipariş verdi.

Branson artık denizin altında uçacak!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ali sabancımı bu proje üzerinde çalışmış!!! vaay helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARADA BİR BU SİTEYE GİRER YORUMLARA BAKARIM.GENELDE GÖRDÜĞÜM ŞU;BAHSEDİLEN ALİ SABANCI GERÇEKTEN BÜYÜK ADAMMIŞ.HEMEN HERGÜN HERKES ONDAN BAHSEDİYOR.BU HABERDE BİLE ONDAN BAHSETMİŞSİNİZ.NE İLGİSİ VAR ANLAYAMADIM AMA;ANLADIĞIM TEK ŞEY ŞU,BİLMEM BİR YERİNİZDE ÇIBAN ÇIKSA ONU BİLE ONDAN BİLECEKSİNİZ.O YÜZDEN HELAL OLSUN CİN ALİ YE DİYORUM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2006 yılında hürriyet bursa gazetesi ekinde yalovada bulunan bir gencin gerçektende denizaltında giden havaaracı modeli üzerinde çalışıdığını görmüştüm..muhtemelen desteğin olmaması nedeniyle henüz bu proje hayata geçememiş.ülkemizde böyle projeler üzerinde kafa yoran genç havacılar varken ve bunlara değer vermezken,gelmişiz şimdi elin yabancısının yaptığı araçları konuşuyoruz..tüm havacılar hadi bu konu hakkında münakaşa edlim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birisi acil olarak Cin Ali' ye haber versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000