29 Ağustos 2011, Pazartesi 17:10:47

BOZULAN UÇAĞI GERİ GÖNDERDİ

Almanya’da yayımlanan haftalık dergi ‘Der Spiegel’in haberine göre başbakan Angela Merkel, defalarca problem yaşadığı makam uçağı A340’ı kısa bir süre önce modernleştirildiği halde, yeniden düzeltmeler yapılması için Federal Savunma bakanlığına gönderdi.
  • Merkel'e 340 aldılarsa bizimkilerde 380 veya 747 almalılardı. Nasıl oldu da bizimikiler böyle tevazu gösterebildiler?
  • tamam devlet başkanları falan ama bu kadar da abartı değilmi allah aşkına , lafım milletin parası işle alınan araçları bu tip kullananlaradır.
  • kursun larinda istikametini degistirecek sistemle donatilmismi?
Kısa bir süre önce Fransa’ya inişte tekerlekleri patlayan dev makam jetinin birçok ülkedeki havaalanı pistlerinin yeterince uzun olmaması nedeniyle iniş yapamadığı da ortaya çıktı. Spiegel’in Savunma bakanlığına dayanarak verdiği haberde ‘Konrad Adenauer’ isimli modern başbakanlık jetinin yeniden gözden geçirilmesi için zamana ihtiyaç olduğundan, eski doğu Almanya devleti DDR’de Honecker’in kullandığı 1990’dan kalma jet hizmete devam edecek.

Başbakanlığın hizmetindeki uçak filosunun modernleştirilmesine 2010 yılı Mart ayında başlanmıştı. Önce A319 tipi iki jet temin edildi. Bu ikisi doğrudan Washington ve Pekin’e kadar uçabiliyor, ancak sadece 44 yolcu alabildikleri için büyük heyetlerin taşınmasında yeterli olmuyor. Alman başbakanın uzun yolculuklarında hükümet ve güvenlik üyeleriyle birlikte yaklaşık 30 kadar da medya temsilcisi, işadamı ve sivil kuruluş temsilcileri refakat ediyor.

Kontrollerin yapılmasından sonra yeni hizmete girecek olan A340 tipi dev jet ise Merkel’le birlikte 141 kişi daha alabiliyor. Alman Ordusu uçak hakkında ayrıntılı bilgi vermiyor, ancak her makam jetinde olduğu gibi bu uçakta da bir yatak odası ve bir toplantı odası bulunduğu tahmin ediliyor. Ayrıca yeni jet yerden havaya ve havadan havaya atılan roketlere karşı da savunma sistemleri ile donatılmış.

BOZULAN UÇAĞI GERİ GÖNDERDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Merkel'e 340 aldılarsa bizimkilerde 380 veya 747 almalılardı. Nasıl oldu da bizimikiler böyle tevazu gösterebildiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tamam devlet başkanları falan ama bu kadar da abartı değilmi allah aşkına , lafım milletin parası işle alınan araçları bu tip kullananlaradır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kursun larinda istikametini degistirecek sistemle donatilmismi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000