14 Mayıs 2017, Pazar 10:02:29

Bosna Hersek'te uçak kazası

Bosna Hersek'te bir eğitim uçağının düşmesi sonucu uçakta bulunan bir eğitmen ve üç öğrenci hayatını kaybetti.
  • Uçak arnavutlukta osar diye şirkete kayıtlı piper tipi tek motor uçak ve içindekiler dönüşümlü PIC uçak PPL sahibi öğrencilerdi.
  • Karadzic sevinmistir.
  • Günaydın hazımsızlar Uçak kazasında ormana düşmeye hayır diyoruz tepki veriyoruz kahvaltıdan sonra. Kahvaltıda Pınar ürünleri,arka fonda tabiisi Uğur Işılay Kadıköy'e gelin saat 14 te Ağaçlara yazık
  • Bir eğitmen ve 3 öğrenci. Bu iş bire bir öğretilen bir iştir ve dikkat dağıtıcı olabilecek girdilerden kaçınılmalıdır. Muhtemelen idari intikal dediğimiz, bir yerden diğer bir yere gidiyorlardı. Bunu fırsat eğitimi olarak kullanabilirler elbette, ancak riskli hareketleri (stall, yüksek performans manevraları vb.) hele ki uçak ağırken yapmamaları gerekirdi. Kazanın nedenini şu anda bilemiyoruz, ancak bu yazdığım bakış açısı da önemli. Genelde, havacılıktan anlamayan patronların bakış açısı, pratik çözümleri ve zorlamaları ile bu tür kazaların olma ihtimali her gün artıyor. "Üçgen işaretleme" denilen yöntem de uygulanmış olabilir. Dikkat edilmeli. Allah rahmet eylesin, daha önceden olanlar gibi. Yeni kaza yoktur, aynı kazayı yapan yeni insanlar vardır. (Sloganları sevmem ama, çoğu doğru çıkıyor.)

Bosna Hersek'in güneyinde bulunan Mostar şehri yakınlarındaki Radoc kasabasında eğitim uçağının düşmesi sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi.

Yetkililer, uçağın düştükten sonra tamamen yandığını belirtti.

Uçağın düşme sebebinin henüz belirlenemediğini ifade eden yetkililer, bir eğitmen ve üç öğrencinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bosna Hersek'te uçak kazası

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

PIC uçan pilotlar ~ 7 yıl önce
Uçak arnavutlukta osar diye şirkete kayıtlı piper tipi tek motor uçak ve içindekiler dönüşümlü PIC uçak PPL sahibi öğrencilerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
Karadzic sevinmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KeMal Bökebatanoğlu ~ 7 yıl önce
Günaydın hazımsızlar Uçak kazasında ormana düşmeye hayır diyoruz tepki veriyoruz kahvaltıdan sonra. Kahvaltıda Pınar ürünleri,arka fonda tabiisi Uğur Işılay Kadıköy'e gelin saat 14 te Ağaçlara yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FW ~ 7 yıl önce
Bir eğitmen ve 3 öğrenci. Bu iş bire bir öğretilen bir iştir ve dikkat dağıtıcı olabilecek girdilerden kaçınılmalıdır. Muhtemelen idari intikal dediğimiz, bir yerden diğer bir yere gidiyorlardı. Bunu fırsat eğitimi olarak kullanabilirler elbette, ancak riskli hareketleri (stall, yüksek performans manevraları vb.) hele ki uçak ağırken yapmamaları gerekirdi. Kazanın nedenini şu anda bilemiyoruz, ancak bu yazdığım bakış açısı da önemli. Genelde, havacılıktan anlamayan patronların bakış açısı, pratik çözümleri ve zorlamaları ile bu tür kazaların olma ihtimali her gün artıyor. "Üçgen işaretleme" denilen yöntem de uygulanmış olabilir. Dikkat edilmeli. Allah rahmet eylesin, daha önceden olanlar gibi. Yeni kaza yoktur, aynı kazayı yapan yeni insanlar vardır. (Sloganları sevmem ama, çoğu doğru çıkıyor.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan Ç ~ 7 yıl önce
Ne çok biliyorsun ya. Ne olduğu belli değil aklın sıra yorumlamışsın. Tek motor mu o bile belli değil. Ayrıca bir akıllı sen değilsin tek motorda 4 kişi stall çalışmayacak. Azcık Mantıklı Konuş
FW ~ 7 yıl önce
41 yıllık pilotluk, 35 yıllık F.Safety uzmanlığı, 37 yıllık uçuş öğretmenliğim ve diğer yetkinliklerime rağmen bu işleri bilemediğimi anlamanız beni hayrete düşürdü. Bunların yanında, 10 yıllık CRMI öğretmenliğime dayanarak, iletişim, daha doğrusu, okuduğunu anlama konusunda sorununuz olacağını değerlendiriyorum. Yorumda, tek motorlu uçak tabiri hiç geçmemiş olduğu halde, çok motorlu uçaklarda da yukarıda bahsedilen hava hareketleri de yapılabildiğine göre; yüksek akıl, mantığınızla ve gerçeklerle olaya yaklaşıp bu yoruma nasıl ulaştığınızı bize anlatırsanız sevinir, kendimizi daha da geliştiririz. Şehitlikler, mezarlıklar sizin gibi çok bilen, atarlı, zeki, pratik zekalı, mantıklı gençlerle dolu. Tek uçuşta uçağın içindeki 20 kişiye flight time kadar uçuş yazdırıldığını, 16 kişiye 1 saatlik uçuşta line check yaptırıldığını, aynı gün 64 saat yer dersi gösterildiği, pilotlar ile uçakların uçuş saatlerinin tutmadığı vb. bir ortamda havacılık yapmaya çalışıyoruz. Mantık işte burada.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000