01 Nisan 2014, Salı 12:58:05

BORAJET EL SIKIŞTI, UÇAKLAR NE ZAMAN GELİYOR?

Bölgesel havayolu şirketi Borajet, Embraer 190 tipi iki uçak için anlaşma imzaladı. Uçaklar ne zaman geliyor?
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayan bayağı insan yorum yapmış. Bu uçak kısa pistlerden de kalkar, uzun pistlerden 5 saat yol da gider. Son derece ikisine de uygun bi uçak. a318 demiş biri, bilmeden konuşmadan. 318 in frontier Airlines ile olan mazisine bir bakın bakalım. 318/319 bu uçaktan çok daha pahalı ve masrafı daha fazla. Bence uçak doğru kullanılırsa güzel bir seçim.
  • Süper bir haber. Atlasjet'ten sonraki en görgülü ve vizyoner havayolu şirketimiz. Hayırlı olsun.
  • Keşke Airbus A318 alsalardı en azından 1400 mt kalkış imkanına sahip bir uçak. Tokat Havaalanının pisti 1900 mt Bu yüzden bu alana her firmanın uçağı iniş kalkış yapamıyor.. Eğer ATR leri satıp Emrarer 19 alırlarsa tokatlılara ayıp etmiş olacaklar çünkü Tokata yaptıkları ilk seferde Borajet i kurarlarken Tokatlılardan çok destek aldıklarını söylemişlerdi..
  • Parçaları ebayden ucuza getirirlerse kar ederler, yoksa zor bu iş, yazık olur harcanan paraya..
  • TEKNIK OZELLIKLERI: 1- Fly By Wire. 2- EICAS (Engine Indicating Crew Alerting System) Sistemli. 3- CF34-E10 (GE ENGINE=20.000 LB Max. T/O Thrust) x 2 High Bypass Turbofan Engines. 4- 5 Display Unite sahip. 5- Menuler 2 adet CCD (Curser Control Divice) ile selekte edilir. 6- Bir cok sistem Elektronik Kart Seklinde Rucklara takilir. Cok az sayida Box kullanilmistir. 7- T.C.'deki her turlu meydana inip kalkar. 8- T/R sistemi Hidroliki calisir. 9- Bazen Flap/Slat arizasi verebilir. Cunki Slat/ Flap sistemi Electriki calisir. No hidrolik. Biraz problemli ve sessiz calisir, 10- Tek sinifta 110 civari yolcu tasiyabilen sevimli bir ucaktir.
  • A318 veya A319 daha mantikli olurdu sanki.
  • ERJ 170 ve 190 Teknik Tip egitimlerine sahibim. Ucak Airbus ayarinda fakat daha karmasik. Ozel sirketin bu ucagi ucurabilmesi icin yedek parca sagliyici (Or. THY gibi) bir sirketin olmasi sart. Buda Turkiye'de mumkun degil cunku ucaran yok. Bu da cok buyuk risk. Elektronik oldugu icin cok kolay AOG oluyor. Fakat ERJ 190 ve 195'in motor tipi harika Tipik Turbofan motor teknolojisi. Locationlar farkli sadece. Dusunun Brezilya gibi bir ulke Airbus ayarinda ucak imal edebiliyor. Takdir etmemek elde degil. Kanada yapimi CRJ'lerden cok daha iyidir. Pilot egitmekle is bitmiyor yedek parca stogun veya online tedarikcin olmaz ise ucurulmasi zor bir ucak. Bizde airport haberden aliriz AOG haberlerinizi...Bilginize..
  • Bu uçaklar tokat ve siirt meydanlarına inebilecekmi???
  • LÜTFEN BİRİ BENİ AYDINLATSIN. BU UÇAKLAR 2000X30 METRE HAVAALANINA SEFER YAPABİLİRMİ?
  • Pilotlarin egitimlerine bile baslandi,yaza dogru bitiyor.Dolayisiyla yazin ucuslar basliyor hayirli ugurlu olsun.

Bölgesel havayolu şirketi Borajet, Embraer 190 tipi iki uçak için anlaşma imzaladı. Uçaklar ne zaman geliyor?

Borajet Havayolları, iki adet Embraer 190 tipi uçak için anlaşma sağladı. İngiltere merkezli bir havayolu şirketinden kiralanan uçaklar Mayıs ayı sonunda filoya katılacak.

Filosunda halen 5 adet kendine ait ATR 500 tipi uçak bulunan ve bölgesel havayolu taşımacılığı yapan Borajet, bu uçakların tamamını süreç içerisinde elinden çıkaracak. Filosunu tamamen Brezilya üretimi Embraer tipi uçaklardan oluşturacak olan Borajet, farklı bir iş modeliyle sektördeki yerini alacak.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, ATR 500 tipi uçakların müşterisi bulunduğu takdirde satılarak elden çıkarılacağı kaydedildi.

©AirportHaber

BORAJET EL SIKIŞTI, UÇAKLAR NE ZAMAN GELİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayan bayağı insan yorum yapmış. Bu uçak kısa pistlerden de kalkar, uzun pistlerden 5 saat yol da gider. Son derece ikisine de uygun bi uçak. a318 demiş biri, bilmeden konuşmadan. 318 in frontier Airlines ile olan mazisine bir bakın bakalım. 318/319 bu uçaktan çok daha pahalı ve masrafı daha fazla. Bence uçak doğru kullanılırsa güzel bir seçim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyoner ~ 10 yıl önce
Süper bir haber. Atlasjet'ten sonraki en görgülü ve vizyoner havayolu şirketimiz. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fsx pilotu ~ 10 yıl önce
Keşke Airbus A318 alsalardı en azından 1400 mt kalkış imkanına sahip bir uçak. Tokat Havaalanının pisti 1900 mt Bu yüzden bu alana her firmanın uçağı iniş kalkış yapamıyor.. Eğer ATR leri satıp Emrarer 19 alırlarsa tokatlılara ayıp etmiş olacaklar çünkü Tokata yaptıkları ilk seferde Borajet i kurarlarken Tokatlılardan çok destek aldıklarını söylemişlerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ısrarcı ~ 10 yıl önce
iktidar partili tokat milletcekileri tokata sahip çıksalar dı feribot bile gelirdi ama gerek görüp hava alanını ziyarete bile gelmiyorlar
Yazik ~ 10 yıl önce
Parçaları ebayden ucuza getirirlerse kar ederler, yoksa zor bu iş, yazık olur harcanan paraya..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ERJ 190 ~ 10 yıl önce
TEKNIK OZELLIKLERI: 1- Fly By Wire. 2- EICAS (Engine Indicating Crew Alerting System) Sistemli. 3- CF34-E10 (GE ENGINE=20.000 LB Max. T/O Thrust) x 2 High Bypass Turbofan Engines. 4- 5 Display Unite sahip. 5- Menuler 2 adet CCD (Curser Control Divice) ile selekte edilir. 6- Bir cok sistem Elektronik Kart Seklinde Rucklara takilir. Cok az sayida Box kullanilmistir. 7- T.C.'deki her turlu meydana inip kalkar. 8- T/R sistemi Hidroliki calisir. 9- Bazen Flap/Slat arizasi verebilir. Cunki Slat/ Flap sistemi Electriki calisir. No hidrolik. Biraz problemli ve sessiz calisir, 10- Tek sinifta 110 civari yolcu tasiyabilen sevimli bir ucaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 10 yıl önce
A318 veya A319 daha mantikli olurdu sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MANTIKLI ~ 10 yıl önce
1 ADET 319=2 ADET EMBRAER
ERJ 190 ~ 10 yıl önce
ERJ 170 ve 190 Teknik Tip egitimlerine sahibim. Ucak Airbus ayarinda fakat daha karmasik. Ozel sirketin bu ucagi ucurabilmesi icin yedek parca sagliyici (Or. THY gibi) bir sirketin olmasi sart. Buda Turkiye'de mumkun degil cunku ucaran yok. Bu da cok buyuk risk. Elektronik oldugu icin cok kolay AOG oluyor. Fakat ERJ 190 ve 195'in motor tipi harika Tipik Turbofan motor teknolojisi. Locationlar farkli sadece. Dusunun Brezilya gibi bir ulke Airbus ayarinda ucak imal edebiliyor. Takdir etmemek elde degil. Kanada yapimi CRJ'lerden cok daha iyidir. Pilot egitmekle is bitmiyor yedek parca stogun veya online tedarikcin olmaz ise ucurulmasi zor bir ucak. Bizde airport haberden aliriz AOG haberlerinizi...Bilginize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Ground bakimlarinin TR sinirlari icinde yapilmasi sart degil mesela avrupada bu tayyareyi sayili olarak ucuranlar mevcut, onlarla bakim anlasmasi yapilabilir.Ayrica AOG "aircraft on ground" yani tamirat ya da parca icin yerde bekletilen ucak manasina geliyor.(bilmeyenlere)
Tjk ~ 10 yıl önce
Bu uçaklar tokat ve siirt meydanlarına inebilecekmi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY emekli pilotu ~ 10 yıl önce
Bu uçaklar küçük havaalanına inemez
ısrarcı ~ 10 yıl önce
edinen bilgilere göre tokat havalimanına iniş ve kalkışda bir sorun olmadıgını ögrendim tokat borajetin ilk uçuş yaptıgı meydan o yüzden tokata bir başka bakıyor
DAVUT VELEY ~ 10 yıl önce
LÜTFEN BİRİ BENİ AYDINLATSIN. BU UÇAKLAR 2000X30 METRE HAVAALANINA SEFER YAPABİLİRMİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 10 yıl önce
Takeoff Mtow 2,056 m
LTBQ ~ 10 yıl önce
E-190 tam yüklü ağırlıkta(yakıt-yolcu-kargo) 2.000 m.lik deniz seviyesindeki pistten havalanabilir.Meydan rakımı yükseldikçe her uçak için pist boyu da uzamalıdır.Lakin iç hat uçuşlarının kısalığından dolayı depoyu doldurmak gerekmediğinden,kargosu da tam dolu olmayabilir,1600-1800m.den havalanabilir.30 m. en önemli değil.A-319 ve 320 ler;B-737 VE 738 ler 30 m. enindeki piste inebiliyor.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pilotlarin egitimlerine bile baslandi,yaza dogru bitiyor.Dolayisiyla yazin ucuslar basliyor hayirli ugurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000