01 Mart 2010, Pazartesi 08:23:38

Bombardier'e 40 uçaklık dev sipariş

Merkezi Kanada'nın Montreal şehrinde olan Bombardier Aerospace şirketi, Amerikan Republic Havayolları'ndan 3,1 milyar dolarlık (4,8 milyar TL) 40 adet uçak siparişi aldı.
  • 40 ucak icin 3.1 milyon dolar, ucak basina 78 milyon dolar eder. bugun airbus a320 nin liste fiyati bile 50 milyon dolar civarinda, siparis edilen bu ucaklarin degeri ise cok cok daha ucuz. yanlis hesap yapilmis, cok cok abartilmis bu amerikanyali :) firmasi...
  • Keske Turkiye'de de bu tip yerel ve bolgesel ucalar daha cok kullanilsa, daha fazla yolcu tasinsa, havacilik ve bagli sektorler tek bir tasiyiciya bagimli kalmasa. Yakittan da tasarrufluymus. Ama su da var, ulkemizde herkes herseyi cok iyi bilir, "Bombardier mi? 737 veya A320 yok muymus, alamamislar mi?" diyenleri simdiden duyar gibiyim :)

Republic Airways Yönetim Kurulu Başkanı Bryan Bedford, alımına karar verdikleri CS300 tipi jetlerin, son derece ekonomik yakıt tüketimiyle dikkatlerini çektiğini söyledi. Holding bünyesinde 6 adet havayolu şirketinin bulunduğunu anlatan Bedford, ''Toplam 283 uçakla günlük ortalama 1600 uçuş gerçekleştiriyoruz. CS300'ler, ciddi olarak yakıt tüketimimizi ve aynı zamanda çevreye olan olumsuz etkileri azaltacak'' dedi.

Bryan Bedford, ilk 40 jetin teslimi ve kullanımının ardından, 40 adet jet daha almayı planladıklarını belirterek, ''toplam siparişimizin 6,3 milyar doları bulması muhtemeldir'' diye konuştu.

Republic Airways Holding'in bünyesinde Chautauqua Airlines, Frontier Airlines, Lynx Aviation, Midwest Airlines, Republic Airlines ve Shuttle America şirketleri faaliyet gösteriyor.

Haberin hafta sonu duyulmasının ardından Bombardier Aerospace'in Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören B grubu hisseleri tavan yaptı. Şirket hisseleri, yüzde 39 artışla, son 1 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bombardier'deki gelişmenin Kanada ekonomisine olumlu etki edeceği belirtiliyor. 

(Hürriyet)

Bombardier'e 40 uçaklık dev sipariş

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
40 ucak icin 3.1 milyon dolar, ucak basina 78 milyon dolar eder. bugun airbus a320 nin liste fiyati bile 50 milyon dolar civarinda, siparis edilen bu ucaklarin degeri ise cok cok daha ucuz. yanlis hesap yapilmis, cok cok abartilmis bu amerikanyali :) firmasi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Keske Turkiye'de de bu tip yerel ve bolgesel ucalar daha cok kullanilsa, daha fazla yolcu tasinsa, havacilik ve bagli sektorler tek bir tasiyiciya bagimli kalmasa. Yakittan da tasarrufluymus. Ama su da var, ulkemizde herkes herseyi cok iyi bilir, "Bombardier mi? 737 veya A320 yok muymus, alamamislar mi?" diyenleri simdiden duyar gibiyim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000