07 Kasım 2014, Cuma 08:22:08

BOMBARDIER'DAN ŞOK KARAR!

Kanadalı uçak üreticisi Bombardier, Rosteh Rusya Devlet şirketi ile ortak uçak üretim projesini durdurmaya karar verdi.
  • Ya biz niye uçak yapalım. Cumhurbaşkanı için yeni saraylar inşa ederiz. Sn. RTE ne demiş, o saray halkımızınmış. Uyumaya devam Türkiye.
  • Uçak üreteceğiz diyoruz ama biz maalesef bu yarışta geri kaldık.Ama bu fırsatta kaçmaz bence.
  • İşte size fırsat, THY bölgesel havacılık şirketi kursun, 50-60 tane Q400 alma garantisi versin, bu uçaklar TAI'de yapılsın. Belki tesisler büyütülerek C Series üretimi bile yapılabilir. Bombardier finansal olarak zor durumda, biz de paramızla hava atacak yer arıyoruz. Bundan daha elverişli şartlar bir daha gelmez.

Kanadalı uçak üreticisi Bombardier, Rosteh Rusya Devlet şirketi ile ortak uçak üretim projesini durdurmaya karar verdi.

Bombardier yetkilileri, “Rusya’daki siyasi durum ve ekonomik şartları dikkate alarak projeyi durdurma kararını aldık” açıklaması yaptı.

Temmuz ayına Bombardier Başkanı Pierre Beaudoin, Ukrayna’daki durumun ve Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların Rosteh ile görüşmeleri etkilemeyeceğini söylerken, şimdi Bombardier şirketi ortak projeyi durdurdu.

2013 yılının Aralık ayında ilgili Kanadalı ve Rusyalı şirketler, Q 400 turbоprоp uçakların ortak üretimi konusunda anlaşmıştı. Rusya’nın Ulyanovsk şehrinde inşa edilmesi planlanan söz konusu uçak üretim fabrikasında, 15 yıl içerisinde 300’e yakın Q 400 uçağının üretilmesi planlanıyordu. Kanada, Ukrayna’daki durum nedeniyle Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamıştı. İlk yaptırımları Kırım ilhakı için uygulayan Kanada, Ukrayna’nın doğu bölgelerine de Rusya’nın saldırmasıyla yaptırım listesini genişletti.

BOMBARDIER'DAN ŞOK KARAR!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya biz niye uçak yapalım. Cumhurbaşkanı için yeni saraylar inşa ederiz. Sn. RTE ne demiş, o saray halkımızınmış. Uyumaya devam Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 9 yıl önce
Uçak üreteceğiz diyoruz ama biz maalesef bu yarışta geri kaldık.Ama bu fırsatta kaçmaz bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fırsat ~ 9 yıl önce
İşte size fırsat, THY bölgesel havacılık şirketi kursun, 50-60 tane Q400 alma garantisi versin, bu uçaklar TAI'de yapılsın. Belki tesisler büyütülerek C Series üretimi bile yapılabilir. Bombardier finansal olarak zor durumda, biz de paramızla hava atacak yer arıyoruz. Bundan daha elverişli şartlar bir daha gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000