28 Ocak 2011, Cuma 08:44:47

BOMBALI EYLEMİ O MU GERÇEKLEŞTİRDİ?

35 kişinin öldüğü havaalanı saldırısının ardından polis, 10 kişinin zanlı olarak arandığını açıkladı. Gözler, Dağıstan’daki radikal İslamcı gruplarda.
  • Bana soru soranın bir yakını/sevdiği katledilen masum Müslümanların arasında olsaydı, aynı soruyu sorar mıydı?
  • teröre lanet olsun
  • O havalimanında ölenler arasında annen, baban, akraban ya da yakınlardan biri olsaydı. öyle konuşur muydun?
  • Çeçen ve Afgan Mücahidler'in kanını yerde bırakmayan her kimse, Allah kendilerinden razı olsun, Muhsin başkanın intikamını almayı da nasip etsin inşallah...

Vitali Razdobudko adlı Rus’un, “eylemi yapan ve kendini havaya uçuran isim” olabileceği iddia ediliyor ama kanıt yok... İslamı seçen ve radikal Vahhabist gruplara katılarak militan olan Razdobudko, aylar önce eşiyle birlikte ortadan kaybolmuş:

Medyaya fotoğrafı yansıyan 32 yaşındaki şahsın “Nogay Cemaati” ya da “Nogay Taburu” adlı Vahabist grubun üyesi olduğu, Dağıstatan’da son dönemde pek çok terör eylemi gerçekleştiren küçük militan grubun diğer üyeleriyle beraber arandığı açıklandı. Hatta bazı gazeteler, bu şahsın bombayı patlatmadan önce havaalanında 15 dakika dolaştığını yazıyor. Ancak her terör olayının ardından yaşanan senaryo tekrarlanıyor ve herhangi bir kanıta dayanmayan çok sayıda önemli iddia Rus basınına yansımaya devam ediyor.

Stavropol’lü olan Vitali Razdobudko’nun aynı anda ortadan kaybolduğu aile dostu Zeynep adlı Müslüman bir kadının, Moskova’da eylem hazırlığında olduğu sırada FAB tarafından yakalandığı ve şu an sorguda olduğu iddia edildi.

Kommersant, Razdobudko’nun, Domodedovo’da kopmuş kafası bulunan intihar eylemciye benzediğini, ama henüz kesin bir sonuç alınamadığını yazdı.

Suudi Arabistan desteki olduğu söylenen radikal Vahhabist gruplar sadece Kafkasya'da değil, Afganistan ve Pakistan'da da aktif olarak görülüyor. Adını 18. yüzyılda yaşamış bir din adamı olan Muhammed bin Abdülvahhap’dan alan bir mezhep olan Vahhabilik bugün, Suudi Arabstan’ın resmi mezhebi olarak, radikal yaklaşımları ile biliniyor. (TürkRus)

BOMBALI EYLEMİ O MU GERÇEKLEŞTİRDİ?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bana soru soranın bir yakını/sevdiği katledilen masum Müslümanların arasında olsaydı, aynı soruyu sorar mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
teröre lanet olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O havalimanında ölenler arasında annen, baban, akraban ya da yakınlardan biri olsaydı. öyle konuşur muydun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çeçen ve Afgan Mücahidler'in kanını yerde bırakmayan her kimse, Allah kendilerinden razı olsun, Muhsin başkanın intikamını almayı da nasip etsin inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000