22 Eylül 2012, Cumartesi 14:18:58

BOMBA YÜKLÜ UÇAK KIBRIS'TA

Norveç’e ait patlayıcı yüklü askeri bir uçağın, Baf Havaalanı’na iniş yaptığı haber verildi.
  • bu sefer pkklilara birakamamislar , gelecek sefere haberli giderler, birakirlar.lanet herifler

Fileleftheros “Bomba-Uçak İçin Alarm... Baf Havaalanında Patlayıcı Yüklü Olduğunu Gizledi” başlığıyla yansıttığı haberinde rotası Orta Doğu’da bir ülke olduğu belirtilen Norveç askeri uçağının, mürettebatını dinlendirmek gerekçesiyle geçen hafta Baf Havaalanı’na iniş izni istediğini, Rum makamlarının da belirli bir süreliğine izin verdiğini yazdı.

Gazete uçak sorumlularının Rum makamlarına verdiği yüküyle ilgili belgede az miktarda patlayıcı (el bombası) taşıdığı belirtildiğinden havaalanında güvenli bir yere park ettirilen uçak için Rum polisinin (günde) 24 saat esasıyla nöbetçi görevlendirdiğini yazdı.

Habere göre uçağın başında nöbet tutan polislerin önceki gün yoğun bir patlayıcı kokusu olduğu şikâyetinde bulunmaları üzerine RMMO’nun Deniz Üssü’nde yaşanan patlama hatırlandı ve alarm verildi. Bomba uzmanları çağrıldı, uçağın belgeleri yeniden talep edildi. Askeri uçağın sorumluları Rum bomba uzmanlarının uçağa binişine izin vermedi. Uçağın taşıdığı yükle ilgili daha önce verilen belge tek sayfa iken ikinci kez talep edildiğinde sayfa sayısının 5’ten fazla olduğu görüldü.

Norveç uçağının çok miktarda el bombası ve mermi taşıdığının saptandığını belirten gazete bunun üzerine diplomatik düzeyde sondajlara başlandığını, Baf Havaalanı güvenlik makamlarının uçağın derhal gitmesi için baskı yaptığını yazdı.

Gazete uçağın komşu havaalanlarına gitmesi için çaba harcanmasına karşın bu talebin reddedildiğini, sonunda önceki gün bir Orta Doğu ülkesine gitmek üzere Baf Havaalanı’ndan havalandığını yazdı ve “böylece tehlike ortadan kalktı” ifadesini ekledi. (Kıbrıs Postası)

BOMBA YÜKLÜ UÇAK KIBRIS'TA

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu sefer pkklilara birakamamislar , gelecek sefere haberli giderler, birakirlar.lanet herifler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000