17 Nisan 2015, Cuma 17:23:48

BOMBA NOTUNDA PARMAK İZİ BULUNDU

Son 1 ay içinde THY uçaklarına yapılan 4’ü kağıtlara "bomba var" şeklinde yazılmış ve bir de sahipsiz cisim şeklindeki asılsız çıkan 5 ayrı bomba ihbarı nedeniyle 100 binlerce Euro zarara uğradığı belirtildi. Asılsız çıkan bu ihbarları yapanların kimliklerinin tespiti için bomba uzmanlarının çalışmalarını sürdürdüğü, bugünkü ihbardaki yazılı kağıtta ise ilk kez parmak izlerine rastlandığı öğrenildi.
  • Parmak izi bulundu da ne oldu? Sorumlusunu buldular mı? THY bunun için bir prosedür geliştirdi mi? Teknik donanıma bir girdi yapıldı mı? 1-2 ..5 derken, birisi mevcut usulleri uygulamayacak, Allah muhafaza, hakikaten bomba çıkacak. Sonra, yatırım, yeni prosedürler, "tuvalet bekçiliği " gibi uygulamalar falan... Emniyet'in bu olayları çözebilecek kriminal laboratuvarları var. Yazı karakterinden bile bulabilir. Sonuç alıcı eylem lazım, bu olaylar çözülmez ise, devam eder.
  • kazığa oturtulsun. ciddiyim
  • Passport sahibi herkesin parmak izi kaydı var bu ülkede, apronda çalışanlarin parmak izi kaydi da varmı acaba merak ettim
  • Muhtemelen uniforman olmadigi icin sunnetliklerinle taksim de hava atmaya cikmissindir !
  • Olayın çözülüp çözülmemesi bir yana, haberleri bile güvenlik açığı algısı yaratmaya yetiyor. Kimbilir kimlerin ekmeğine yağ sürüyordur. Umarım tez zamanda yakalanıp uygulanan cezanın ağırlığıyla da gündeme oturur.
  • mit ne iş yapar?
  • Dün Gaziantep'te de bir uçağı güvenli bölgeye çekiyorlardı. Ondan birşey çıkmadı herhalde.
  • Ucakta kokpitte her yapilan konusulan kayit altina aliniyor, wc lerin girisinede kamera koysunlar en azindan caydirici olur boyle nankör saka yapanlar icin. Bir ucagin bos yere geri dönmesi sirkete cok buyuk kayip maliyet verir yazik günah.
  • Vecihi rumuzlu arkadaşım bir bakıma haklısın ama bir bakıma haksızsın, neden diyeceksin benim babam emekli bomba ihma uzmanı, bu tür konularda genellikle hatta sıkça rastlanan durumlardan birisinin bu olayı gerçekleştirecek kişilerin ilk etapta güvenliğe işte bu intibayı yani " amannnnn kağıt parçası yine birşey çıkmayacak" dedirtmektir. Daha sonradan artık bu yazılardan sıkılan ekip ve kişiler böyle bir yazı görseler daha salla ya birşey çıkmaz diyecektir işte bu yüzden yapılan ve yazılan her türlü evrak ciddiye alınmalıdır. Diğer olaya gelirsek bu yazıyı yazan şahsın veya şahısların tabiki burada kimseyi zan altında bırakmak istemem sadece tahmin olarak diyorum, uçak yer hizmet ekibinden birilerine yaptırılıyor olması, bu benim görüşümdür. Bence pilot host hostes atc yerhizmet dahil havaalanı polisi tarafından parmak izin taraması yapılması gerekli diye düşünüyorum. Ağır bir iş yükü gibi gözüksede bir uçağın düşürülüp yüzlerce ailenin acı çekmesinden iyidir ve kolaydır diye düşünüyorum. Teşekkürler AEC
  • bu ülkede adam gibi hukuk mu var ki.. ver bakalım caydırıcı bir ceza o zaman görelim. ya da uçıştan dönüş masraflarını bu ihbarı yapan adama ödetin.

THY uçakları, 'bomba’ nedeniyle son 30 gün içinde tam 4 kez havadan dönerken biri de yerde 4 saat bekledi. İlk olay 18 Mart’ta Adana-İstanbul seferini yapan THY uçağı hareket etmeden önce yapılan bir telefon ihbarı sonucu uçak 4 saat gecikmeyle kalkabildi. Asılsız ihbarı telefonla yapan E.E yakalanarak gözaltına alındı. E.E ifadesinde uçağa geç kaldığı için bunu yaptığını söyledi.

İkinci olay ise 29 Mart 2015’te İstanbul-Narita seferini yapan uçağının tuvaletinde " C-4 Cargo" yazan bir yazı bulundu. C-4 bomba imalatında kullanılan bir madde olduğu için ihbar olarak kabul edildi ve uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Soruşturması devam ediyor.

Üçüncü olay ise bir gün sonra THY’nin İstanbul’dan Sao Paulo seferini yapan uçağının tuvaletinde "bomba" yazılı bir kağıt bulundu. Bu kez Afrika’da Fas üzerinde bulunan THY uçağı, Kazablanka Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Soruşturma devam ediyor.

1 Nisan 2015 günü İstanbul- Lizbon seferini yapan THY uçağı Atatürk Havalimanı’nda kalktıktan bir süre sonra hostesler servis yaparken tepsi içinde pingpon topu büyüklüğünde yabancı bir cisim buldu. Bunun üzerine uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Cismin daha sonra hoparlör olduğu anlaşıldı. Soruşturma devam ediyor.

Son olarak da bugün İstanbul-Basel seferini yapan THY uçağının tuvaletinde, " Kargo da bomba var" yazılı bir dosya kağıdı buldu. Bunun üzerine THY’nin "Serik" adlı uçağı Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Ancak bu kez uzmanlar kağıt üzerinde parmak izine rastladılar. (Milliyet)

BOMBA NOTUNDA PARMAK İZİ BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Merak ~ 9 yıl önce
Parmak izi bulundu da ne oldu? Sorumlusunu buldular mı? THY bunun için bir prosedür geliştirdi mi? Teknik donanıma bir girdi yapıldı mı? 1-2 ..5 derken, birisi mevcut usulleri uygulamayacak, Allah muhafaza, hakikaten bomba çıkacak. Sonra, yatırım, yeni prosedürler, "tuvalet bekçiliği " gibi uygulamalar falan... Emniyet'in bu olayları çözebilecek kriminal laboratuvarları var. Yazı karakterinden bile bulabilir. Sonuç alıcı eylem lazım, bu olaylar çözülmez ise, devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
kazığa oturtulsun. ciddiyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucucu ~ 9 yıl önce
Passport sahibi herkesin parmak izi kaydı var bu ülkede, apronda çalışanlarin parmak izi kaydi da varmı acaba merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan rumuzlu ya ~ 9 yıl önce
Muhtemelen uniforman olmadigi icin sunnetliklerinle taksim de hava atmaya cikmissindir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ally ~ 9 yıl önce
Olayın çözülüp çözülmemesi bir yana, haberleri bile güvenlik açığı algısı yaratmaya yetiyor. Kimbilir kimlerin ekmeğine yağ sürüyordur. Umarım tez zamanda yakalanıp uygulanan cezanın ağırlığıyla da gündeme oturur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mit ~ 9 yıl önce
mit ne iş yapar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dün Gaziantep'te de bir uçağı güvenli bölgeye çekiyorlardı. Ondan birşey çıkmadı herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucakta kokpitte her yapilan konusulan kayit altina aliniyor, wc lerin girisinede kamera koysunlar en azindan caydirici olur boyle nankör saka yapanlar icin. Bir ucagin bos yere geri dönmesi sirkete cok buyuk kayip maliyet verir yazik günah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vecihi rumuzlu arkadaşım bir bakıma haklısın ama bir bakıma haksızsın, neden diyeceksin benim babam emekli bomba ihma uzmanı, bu tür konularda genellikle hatta sıkça rastlanan durumlardan birisinin bu olayı gerçekleştirecek kişilerin ilk etapta güvenliğe işte bu intibayı yani " amannnnn kağıt parçası yine birşey çıkmayacak" dedirtmektir. Daha sonradan artık bu yazılardan sıkılan ekip ve kişiler böyle bir yazı görseler daha salla ya birşey çıkmaz diyecektir işte bu yüzden yapılan ve yazılan her türlü evrak ciddiye alınmalıdır. Diğer olaya gelirsek bu yazıyı yazan şahsın veya şahısların tabiki burada kimseyi zan altında bırakmak istemem sadece tahmin olarak diyorum, uçak yer hizmet ekibinden birilerine yaptırılıyor olması, bu benim görüşümdür. Bence pilot host hostes atc yerhizmet dahil havaalanı polisi tarafından parmak izin taraması yapılması gerekli diye düşünüyorum. Ağır bir iş yükü gibi gözüksede bir uçağın düşürülüp yüzlerce ailenin acı çekmesinden iyidir ve kolaydır diye düşünüyorum. Teşekkürler AEC

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hukuk ~ 9 yıl önce
bu ülkede adam gibi hukuk mu var ki.. ver bakalım caydırıcı bir ceza o zaman görelim. ya da uçıştan dönüş masraflarını bu ihbarı yapan adama ödetin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000