31 Ekim 2010, Pazar 08:32:51

BOMBA HAVADA PATLAYACAKTI

İki kargo uçağında patlayıcı bulunması ardından alarma geçen İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri paketlerin kökenini soruşturuyor. İstihbarat yetkililerine göre saldırı girişimi el Kaide'nin izlerini taşıyor.
  • kendin pisir kendin ye sofrasina, aynen yazilanlara katiliyorum
  • arkadasim once adolf hitleri ogren sonra hristiyanlari sucla ve dunyada kac ulke gezdin bilmem ama ben 5-10 ulke haric hepsini gezdim bir musluman ulkeye gittiginde yeter be sizin gibi musluman olmaz olsun diyorsun....
  • Hemen atın El Kaide nin üstüne. Ne de olsa size göre El Kaide müslümanların terör örgütüdür !!! Zihniyet hiç değişmedi ! ! ! Bende derimki Hitlerde 55 milyon insanın ölümünden sorumludur. Bu durumda tüm hiristiyanlarda teröristdir... Aynı mantık aynı felsefe...
  • Korkuyla insanlari yonetmeye calisiyorsunuz. O teroru de kendileri yaratti ...kukla gibi kullaniyorlar..neymis bombaymis peeeh...kendileri koymadiysa ben de ne oliyim ...yoksa nasil saldiricaklar saga sola..elkaide var..teror var diye..
Saldırı girişiminin el Kaide bağlantılı olduğu düşünülüyor. İngiltere ve Dubai'de ABD'ye gönderilmek üzere kargoya verilen iki pakette patlayıcı madde bulunmasına ilişkin soruşturma sürüyor.

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, uzmanların İngiltere'de bulunan paketteki düzeneğin patlama yaratacak cinsten olduğunu belirlediğini söyledi.

İngiliz bakana göre, East Midlands havaalanında bulunan düzenek patlamaya yol açabilecek türden. Bakan, patlayıcı madde içeren paketin uçak havadayken patlayabileceğini belirtti.

Dubai polisi de, ABD'ye gönderilmekte olan bir pakette patlayıcı madde bulunduğunu ve girişimin El Kaide'nin izlerini taşıdığını açıkladı. Bir kargo uçağına verilmek istenen pakette, PETN kısa adlı patlayıcı madde bulundu.

Patlayıcı madde ve ateşleme düzeneği bir bilgisayar kartujunun içine yerleştirilmiş. Aynı patlayıcı madde, 2009 yılı Aralık ayında ABD'nin Detroit kentine gitmekte olan bir uçağı havaya uçurma girişiminde de bulunmuştu,

İki kargo uçağında Yemen kaynaklı paketlerde patlayıcı bulunması nedeniyle alarma geçen, İngiltere Amerika Birleşik Devletleri olayın boyutunu araştırıyor. Washington paketlerin, bir el Kaide saldırısının parçası olduğunu düşünüyor.

Biri İngiltere'de diğeri Dubai'de bulunan iki paket, ABD'nin Chicago kenti bölgesindeki Yahudi sinagoglarına gönderilmek üzere uçağa verilmiş. ABD Başkanı Barack Obama, 'güçlü bir terörist tehdidin' ortaya çıkarıldığını söyledi.

İstihbarat teşkilatları olayın arkasında, El Kaide'nin Yemen merkezli Arap Yarımadası kanadının olduğundan şüpheleniyor. Obama grubun yeni saldırılar planlamaya devam ettiğini, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in, olayla ilgili soruşturmada işbirliği yapma sözü verdiğini kaydetti.


UPS ve FedEx uçaklarında patlayıcı bulundu. Söz konusu paketler UPS ve FedEx kargo uçaklarında bulundu. Olay üzerine ABD, İngiltere ve Orta Doğu'da havaalanları alarma geçirildi.

ABD havaalanlarında Yemen kaynaklı başka paketlerin de bulunduğu düşünülen havaalanlarında aramalar yapıldı. Beyaz Saray'dan yapılan bir açıklamaya göre paketler Suudi Arabistan'dan elde edilen istihbarat üzerine bulundu.

Beyaz Saray İç Güvenlik Danışmanı John Brennan, ABD'ye gönderilmek istenen ve içinde patlayıcı madde bulunan iki paketin ortaya çıkarılması konusunda ulusal güvenlik sisteminin iyi işlediğini söyledi.

Gerek ABD'de gerekse yurtdışındaki ulusal güvenlik yetkililerinin hızlı bir tepki verdiğini ve paketleri etkisiz hale getirdiğini belirten Brennan, ABD'deki bazı kentlerde şüpheli paketlere yönelik aramaların sadece tedbir amaçlı olduğunu ifade etti.

Amerikalı yetkililer, olayın Yemen'deki El Kaide'den kaynaklandığı öngörülerini ortaya koysalar da, Brennan, bu konuda bir yorum yapmadı, ancak grupla bağlantılı herkesin şüpheli konumunda olduğunu kaydetti.
BOMBA HAVADA PATLAYACAKTI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
kendin pisir kendin ye sofrasina, aynen yazilanlara katiliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasim once adolf hitleri ogren sonra hristiyanlari sucla ve dunyada kac ulke gezdin bilmem ama ben 5-10 ulke haric hepsini gezdim bir musluman ulkeye gittiginde yeter be sizin gibi musluman olmaz olsun diyorsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hemen atın El Kaide nin üstüne. Ne de olsa size göre El Kaide müslümanların terör örgütüdür !!! Zihniyet hiç değişmedi ! ! ! Bende derimki Hitlerde 55 milyon insanın ölümünden sorumludur. Bu durumda tüm hiristiyanlarda teröristdir... Aynı mantık aynı felsefe...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Korkuyla insanlari yonetmeye calisiyorsunuz. O teroru de kendileri yaratti ...kukla gibi kullaniyorlar..neymis bombaymis peeeh...kendileri koymadiysa ben de ne oliyim ...yoksa nasil saldiricaklar saga sola..elkaide var..teror var diye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000