18 Eylül 2008, Perşembe 12:35:21

Bolukçu'dan Sabancı'ya cevap!

Ali Sabancı’nın, ‘Türkiye’de üç buçuk havayolu şirketi kalacak’ açıklaması sektörde soğuk duş etkisine neden olurken, Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu'dan Sabancı'ya cevap geldi...
  • Agzi olan konusuyor,birlik olup Türk Havacilik sektörüne fayda saglayacak girisimlerde bulunacaklarina ona buna laf atiyorlar üstelik boylarina poslarina bakmadan....Onur Air kendisini ispatlamis ve saygin bir Havayolu sirketidir,3 ler ile 5 ler ile ugrasacak bir sirket degildir keske hepsi OnurAir kadar olabilse..
  • BU SOZLERE INAT PERSONELE TEŞVİK VE MAASLARA ZAM MADEM TURKIYEDE 71 GORELIM O ZAMAN??????
  • onur air madem bu kadar buyuk ayakta ve guclu ekiplerinin maaslarinda bunu yansitsa ya yazik surunuyo insanlar
  • ALi beyde cok olmaya başladı her seyi ben yapıcam her sey benım olacak bu nasıl bır mantıktır yakında Tk yıda gecicem der :D
  • Bu açıklama ve basit matemetik hesabıda Cinaliye kapak olur.
  • hep cironun yuksek oldugundan turkıyenın 71 inci sirketi oldugundan söz eder ancak personeline kök söktürüp çok iş az para verir.ekonominizi %100 tecrübeli elemanlarınıza borçlusunuz az maas vererek buyuk balıkları kaçırıyorsunuz.eger bır gun tum tecrubelı elemanlar giderse o zaman onur air de olmaz önlem alıp dua alıp ilerlemenizi tavsiye ederim..
  • Merak ediyorum acaba personeline karsi ,Sn Bollukcu kadar hayırrr kelimesi kullanan baska bir gn md varmi ? sadece merak;Saygılarımla....
  • Sayın Bolukçu sonuna kadar arkanızdayız yılmak durmak yok Onur Air sizinle ve değer verdiğiniz tüm personeliyle dahada iyiye doğru gidiyor her ne kadar bazı kendini bilmezler bunu kendilerine yediremeselerde...
  • demek el bagajı yanına alınmayınca kötü uçak oluyor :))))
  • AMACIM SAYIN BOLLUKCU'YU SAVUNMAK DEGİL AMA SÖYLE DÜSÜNMEK DAHA DOĞRU OLUR KIMIN HESABI DOGRUDUR KIMIN HESABI YANLISTIR BUNU KESTIRMEK ZORDUR BENCE UÇAĞA BİNMEK ZAMANDAN KAZANC SAGLAMAKTIR NETICEDE İST - AYT UÇUSU İKRAM MENÜSÜ İYİ OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR AYRICA PARALI İKRAM SADECE ONUR AİR^DE YOK ARAŞTIRIP YORUMLAMAK COK DAHA İYİ OLUR VE ŞUNUDA EKLEMEKTE YARAR VAR MD İYİ UCAKTIR.EL BAGAJINIZI YANINIZA ALMA ŞANSINIZ VAR BUNU UNUTMAYINIZ!..

Ali Sabancı’nın, ‘Türkiye’de üç buçuk havayolu şirketi kalacak’ açıklaması sektörde soğuk duş etkisi yarattı. Sabancı’ya tepkiler sürerken Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, “Kaç şirket kalır bilmem ama Onur Havayoları bu işte kalır" dedi.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın açıklamalarına Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu’dan cevap geldi. Sabancı’nın açıklamalarını doğru bulmadığını söyleyen Bolukçu, “Ali bey bunu nasıl hesapladı bilmiyorum. Ona sormak lazım. Bizim, Türkiye’de hiç kimsede olmayan 12 tane kendi malı uçağımız var. Bu sıfır kira bedeli demek. Biz kira ödemiyoruz, kendi malımız uçaklarla uçuyoruz. Kışın 6 aylığına 12 uçağımızı hac uçuşlarına kiralıyoruz. Dolayısıyla yakıt kriziyle de baş edebiliyoruz. Bunlar da bize artı getirir. Yani herkes batsa biz batmayız. Benim şahsı kanaatim,  3 mü, 5 mi, 15  mi kalır bilmem ama Onur Havayolları bu işte kalır. Diğerlerini bilmem. Krizlerden tedbir alırsak ve dikkat  edersek birbirimize yardım edersek Türkiye kazanır. Eğer birbirimizin ayağına taş koyarsak bu iş olmaz. Doğru yaparsak birçok oyuncuya bir şey olmaz” dedi.

3 buçuk, 5 buçuk ilgilenmiyoruz

Onur Havayolları’nın 2003 yılından beri iç hatlarda 10 milyon yolcu taşıdığını, Türkiye’nin 71’inci şirketi olduğunu hatırlatan Şahabettin Bolukçu, 680 milyon dolar cirosu ve bin 500 çalışanlı bir şirket olduklarını hatırlatarak, “dimdik ayaktayız. Söylemeye gerek yok. Gelecek bunu gösterecek” diye konuştu.

Sektörde bir şirketin batması halinde bütün sektörün bundan olumsuz etkileneceğini ifade eden Bolukçu, “Suudi Arabitan’da uçan üç tane büyük gövdeli uçağımızı var. Onlar yakıttan etkilenmedi. 2009 yılında da 6 tane uçağımız orda olacak. En önemlisi 9 ekim’de yeni Airbus 300- 600 uçağımız istanbul’da olacak. Bu Onur Air’in dimdik ayakta durduğunun göstergesidir. Biz ayaktayız. Biz 3 buçuk, 5 buçuk ilgilenmiyoruz. Sektörün hepsinin yaşamasını istiyoruz. Çünkü bir havayoluna bir şey olduğu zaman sektörün tamamı etkilenir. Sigorta, kira ve teminatlar artar. Havayollarının hepsinin yaşaması lazım. Bunun için hükümetin ve ilgili kuruluşlarını önlemler alması lazım” dedi..
 
Türk şirketlerin yapısı sağlam

Sabancı’nın açıklamalarını IATA Başkanı Giovanni Bisignani’nin açıklamalarına dayandırarak yapmış olabileceğini hatırlatan Bolukçu şöyle konuştu: “IATA başkanı dedi ki, havayolları yakıta 5.5 milyar dolar daha fazla para ödeyecek. Herhalde sayın Sabancı da bundan yola çakarak havayollarının dünyada var olduğu durumu değerlendirdi. 15 gün önce Futura havayolları’nın batması, XL’in işi bırakması sonrası bunların yansıması Türkiye’ye gelir hesabı yaptı. Ama türkiye’de havayollarını bir çoğunun yapısı çok sağlam.”

onur

onur

onur

Bolukçu'dan Sabancı'ya cevap!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Rumuz ~ 15 yıl önce
Agzi olan konusuyor,birlik olup Türk Havacilik sektörüne fayda saglayacak girisimlerde bulunacaklarina ona buna laf atiyorlar üstelik boylarina poslarina bakmadan....Onur Air kendisini ispatlamis ve saygin bir Havayolu sirketidir,3 ler ile 5 ler ile ugrasacak bir sirket degildir keske hepsi OnurAir kadar olabilse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DURMA ~ 16 yıl önce
BU SOZLERE INAT PERSONELE TEŞVİK VE MAASLARA ZAM MADEM TURKIYEDE 71 GORELIM O ZAMAN??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efsane ~ 16 yıl önce
onur air madem bu kadar buyuk ayakta ve guclu ekiplerinin maaslarinda bunu yansitsa ya yazik surunuyo insanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ALi beyde cok olmaya başladı her seyi ben yapıcam her sey benım olacak bu nasıl bır mantıktır yakında Tk yıda gecicem der :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cinalici ~ 16 yıl önce
Bu açıklama ve basit matemetik hesabıda Cinaliye kapak olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok konusup az iş ~ 16 yıl önce
hep cironun yuksek oldugundan turkıyenın 71 inci sirketi oldugundan söz eder ancak personeline kök söktürüp çok iş az para verir.ekonominizi %100 tecrübeli elemanlarınıza borçlusunuz az maas vererek buyuk balıkları kaçırıyorsunuz.eger bır gun tum tecrubelı elemanlar giderse o zaman onur air de olmaz önlem alıp dua alıp ilerlemenizi tavsiye ederim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ohy ~ 16 yıl önce
Merak ediyorum acaba personeline karsi ,Sn Bollukcu kadar hayırrr kelimesi kullanan baska bir gn md varmi ? sadece merak;Saygılarımla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OHY_AYT_BS ~ 16 yıl önce
Sayın Bolukçu sonuna kadar arkanızdayız yılmak durmak yok Onur Air sizinle ve değer verdiğiniz tüm personeliyle dahada iyiye doğru gidiyor her ne kadar bazı kendini bilmezler bunu kendilerine yediremeselerde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
demek el bagajı yanına alınmayınca kötü uçak oluyor :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FLY MENU ~ 16 yıl önce
AMACIM SAYIN BOLLUKCU'YU SAVUNMAK DEGİL AMA SÖYLE DÜSÜNMEK DAHA DOĞRU OLUR KIMIN HESABI DOGRUDUR KIMIN HESABI YANLISTIR BUNU KESTIRMEK ZORDUR BENCE UÇAĞA BİNMEK ZAMANDAN KAZANC SAGLAMAKTIR NETICEDE İST - AYT UÇUSU İKRAM MENÜSÜ İYİ OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR AYRICA PARALI İKRAM SADECE ONUR AİR^DE YOK ARAŞTIRIP YORUMLAMAK COK DAHA İYİ OLUR VE ŞUNUDA EKLEMEKTE YARAR VAR MD İYİ UCAKTIR.EL BAGAJINIZI YANINIZA ALMA ŞANSINIZ VAR BUNU UNUTMAYINIZ!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000