28 Ekim 2011, Cuma 08:42:37

BOLUKÇU: YOLCU TAŞINACAK AMA PARA KAZANILMAYACAK

Geçtiğimiz gün Facebook sayfasından yaptığı PR çalışmasıyla tepkileri üzerine çeken Onur Air'in Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, kampanyalarının yanlış anlaşıldığını ifade etti.
  • % 20 Artis oldugundan bahsediyorsunuz. Neden DUSSELDORF fiyasasindan cekildiniz...??? HATA nerde...??? Sayin GENEL MÜDÜRLER DUSSELDORF
  • onur air icin en mühim personel zaten önce pilotlar sonra mühendis sonra teknisyienler. ama düsünsenize ucak yolcu dolu olupta kabin ekibi olmasa sanirim kabin harabeye döner!her isine kosturan ve isine gönül vermis,cenazen, hasta yatan olsada yinede gülümsemek zorunda oldugun bir meslek.onlara göre kabin ekibi otobüs duragindan bile toplayabilecegi "iskur" vatandaslari. 3000 €´luk sözlesme yapip 3 yil boyunca calisma zorunlulugu tutan her tür ek primi tazminat olarak nitelendiren velasil asla maasa zam yapmayan "kar otoritesi"(ama harcirah zamdir).kanundaki bosluklardan faydalanip tek kurus bile tazminat vermeyen "kar politikasi" bu issizlik döneminde "kimse seni zorla tutmuyor" diyip cok gereksiz sebeplerden bezirme politika
  • bu adam bu havayolunun başında kaldığı sürece bu havayolundan hiçbir cacık olmaz.çünkü yönetici değil maalesef "inşaatta çavuş".
  • 50 milyon yeterli.
  • Umarım söylediklerinde samimidir ve şirketi komple satar. Yoksa kendisinin başında olduğu bir yönetimle Onur ne kadar büyürse büyüsün (ki büyümenin ne kadar sağlıklı ilerlediği de ayrı bir konu) çalışanlarının sorunları aynen devam eder. Herkes için iyi olur bence... iyi olan zaten kalır devam eder, yetersizler elenir.
  • açıklama yapan Türk, yazıyı yayınlayan Türk olduktan sonra ve dilimizde Mühendis ve Teknisyen kelimelerinin anlamı açıkken kavram kargaşası olmaz. Açıklama ingilizce yapılsa ve "engineer" dense anlarım da bu şekliyle olmamış...
  • 2011 İ 700 MİLYON $ CİRO VE KARLA KAPAMAYI HEDEFLEYİP KAR EDECEKLERİNİ SÖYLEYEN ŞAHABETTİN BEY YUKARIDA DA 2011 İN ZARAR YAZACAĞINI BELİRTMİŞ...HANGİSİNE İNANALIM ? AYRICA SANAL MEDYADA İLGİ ÇEKME YÖNTEMİNİZİDE ANLAYAMADIK ZATEN.
  • Uluslararası havacılık dilinde lisanslı teknisyenler için de " engineer" ifadesi kullanılır . Bu nedenle kavram karmaşası olabilir.
  • Onur teknik bölümünün bir kaç ay önce yerleştiği hangar, Istanbul Havayolları tarafından yapılmıştı, daha sonra MNG tarafından alınıp, MNG Teknik kurulmuştu. Onur, bu hangarı MNG grubundan satın aldı, kendisi inşa etmedi. Diğer taraftan Onur'da 450 mühendis sayısı abartılı gibi geliyor. Mühendislikte 20-30 kişi, Planlamada 10-15 kişi dense, sayı 50'yi geçmez. 50 nerede, 450 nerede...
  • Bütün Hv. yollarından yardım haberlerini duymak , biz havacılara gurur verecek.
Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, “Bu konu yanlış anlamaya neden olduğu için biz şirket olarak 55.ooo TL Mehmetçik Vakfı, 55.000 TL’de Van depremi için Kızılay’a bağış yaptık. Buraki amaç sanal medyada bu konuya ilgi çekmekti yeni gelecek üyeden bir beklentimiz olmadan insanların duyarlılığını bizimle paylaşmasını sağlamaktı. Bu kampanyayı durdurduk. Kendi bağışımızı yaptık ve kendi sitemizde yanlış anlamaya karşı yazılı özür diledik” dedi. 

Yolcuda rekor kağıtta zarar

Şirketin operasyonu ve 2011 yılını değerlendiren Şahabettin Bolukçu, kur artışı ve TL’nin değer kaybetmesi sonucu bu yıl havacılık sektöründeki özel şirketlerin zarar yazacağını söyledi.

Bolukçu, “Özellikle uçak alan şirketler kur artışından çok etkilenecek. 1.50’lerde anlaşmaları imzaladılar kur 1.80’lerde. 2011 yılı Türk havacılığı için ilginç bir yıl olacak. En yüksek uçuş saati, en fazla yolcuyu taşıyıp para kazanamadığı bir yıl olarak tarihe geçecek” dedi.

“Temmuz’da döviz zıplamasaydı, para koyacak yer bulmakta zorlanacaktık” diyen Bolukçu şunları söyledi: "2011 yılını özel havacılık sektörü 4 milyar dolara yakın ciroyla kapayacak.Geçen yıl bu rakam 2.5 milyar dolardı.”

12 Nisan 2012’de 20. yıllarını dolduracaklarını belirten Bolukçu, “Türkiye’nin ikinci özel havayolu şirketiyiz. Devamlılığı olan, yolcusuna kaliteli yüksek standartlarda güvenlikten ödün vermeden hizmet veren bir firmayız. Havacılıkta 20 yıl demek 24 saat bir iş olduğu için 80 yıl demek aslında” dedi.

İki şirket ile görüşüyor

33 uçağa sahip olduklarını ifade eden Bolukçu, “1850 çalışanımız var. 300’ün üzerinde pilotumuz. Bu yılı yüzde 20’ye yakın artışla 700 milyon dolar ciroyla kapamayı hedefliyoruz. Kâr edeceğiz. İç hat yolcu sayımız yüzde 30 arttı” dedi.

Özellikle Ortadoğulu fon şirketlerinden ortaklık ve satın alma teklifleri aldıklarını belirten Bolukçu, “Teklifler bizi mutlu edecek seviyeye geldiği zaman değerlendireceğiz. Ortaklık da olabilir komple satış da olabilir. Şu anda iki tane ciddi teklif var görüşmeler sürüyor” şeklinde konuştu.

Hangara 50 milyon dolar

50 milyon dolar yatırımla Atatürk Havalimanı’na 4.900 metrekarelik 4 uçağın girebildiği hangar yaptıklarını belirten Bolukçu, “En iyi kalitede güvenliği sağlamak için hangarımızı yaptık. 450 kişilik mühendis ekibimiz var. Öncelikle kendi uçaklarımız olmak üzere diğer şirketlerin uçaklarına da bakım yapacağız” dedi.Global kriz nedeniyle uçak kiralama ve satın almanın maliyetinin düştüğünü anlatan Bolukçu “Uygun fiyata bulursak 3-4 tane almayı düşünüyoruz” diye konuştu. 

(Milliyet)
BOLUKÇU: YOLCU TAŞINACAK AMA PARA KAZANILMAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
% 20 Artis oldugundan bahsediyorsunuz. Neden DUSSELDORF fiyasasindan cekildiniz...??? HATA nerde...??? Sayin GENEL MÜDÜRLER DUSSELDORF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
onur air icin en mühim personel zaten önce pilotlar sonra mühendis sonra teknisyienler. ama düsünsenize ucak yolcu dolu olupta kabin ekibi olmasa sanirim kabin harabeye döner!her isine kosturan ve isine gönül vermis,cenazen, hasta yatan olsada yinede gülümsemek zorunda oldugun bir meslek.onlara göre kabin ekibi otobüs duragindan bile toplayabilecegi "iskur" vatandaslari. 3000 €´luk sözlesme yapip 3 yil boyunca calisma zorunlulugu tutan her tür ek primi tazminat olarak nitelendiren velasil asla maasa zam yapmayan "kar otoritesi"(ama harcirah zamdir).kanundaki bosluklardan faydalanip tek kurus bile tazminat vermeyen "kar politikasi" bu issizlik döneminde "kimse seni zorla tutmuyor" diyip cok gereksiz sebeplerden bezirme politika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu adam bu havayolunun başında kaldığı sürece bu havayolundan hiçbir cacık olmaz.çünkü yönetici değil maalesef "inşaatta çavuş".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
50 milyon yeterli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Umarım söylediklerinde samimidir ve şirketi komple satar. Yoksa kendisinin başında olduğu bir yönetimle Onur ne kadar büyürse büyüsün (ki büyümenin ne kadar sağlıklı ilerlediği de ayrı bir konu) çalışanlarının sorunları aynen devam eder. Herkes için iyi olur bence... iyi olan zaten kalır devam eder, yetersizler elenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
açıklama yapan Türk, yazıyı yayınlayan Türk olduktan sonra ve dilimizde Mühendis ve Teknisyen kelimelerinin anlamı açıkken kavram kargaşası olmaz. Açıklama ingilizce yapılsa ve "engineer" dense anlarım da bu şekliyle olmamış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2011 İ 700 MİLYON $ CİRO VE KARLA KAPAMAYI HEDEFLEYİP KAR EDECEKLERİNİ SÖYLEYEN ŞAHABETTİN BEY YUKARIDA DA 2011 İN ZARAR YAZACAĞINI BELİRTMİŞ...HANGİSİNE İNANALIM ? AYRICA SANAL MEDYADA İLGİ ÇEKME YÖNTEMİNİZİDE ANLAYAMADIK ZATEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uluslararası havacılık dilinde lisanslı teknisyenler için de " engineer" ifadesi kullanılır . Bu nedenle kavram karmaşası olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Onur teknik bölümünün bir kaç ay önce yerleştiği hangar, Istanbul Havayolları tarafından yapılmıştı, daha sonra MNG tarafından alınıp, MNG Teknik kurulmuştu. Onur, bu hangarı MNG grubundan satın aldı, kendisi inşa etmedi. Diğer taraftan Onur'da 450 mühendis sayısı abartılı gibi geliyor. Mühendislikte 20-30 kişi, Planlamada 10-15 kişi dense, sayı 50'yi geçmez. 50 nerede, 450 nerede...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bütün Hv. yollarından yardım haberlerini duymak , biz havacılara gurur verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000