03 Kasım 2011, Perşembe 07:30:14

BOLU'DA GÜNDEM HAVAALANI

Geleceğini Turizm gelirlerine bağlayan Bolu’da havaalanı konusunda somut hiçbir adım atılmazken, benzer bir süreci yaşayan İzmit’te Cengiz Topel Havaalanının açılışının gerçekleşmesi akıllarda soru işareti bıraktı.
  • Sizin havaalanı sanki Heatrow. AHL uçuşunuz bile yok. Sadece Abant'a ne kadar Arap turist geliyor haberin yok.
  • Burası Bolu,olsada oluu,olmasada oluu...
  • Tugay Komutanlığı içinde askeri nakliye uçaklarının indiği 1500 m civarı bir pist var. Sivil yolcu uçaklarının inebilmesi için genişletme ve uzatılmaya ihtiyacı var. 03 yönünde olan pistin başı ve sonunda uzatılmaya müsait kamulaştırılabilecek uygun araziler var. Neden olmasın?
  • bi siz eksiktiniz..afedersiniz ama istanbul ve ankaraya mı sefer koyucaksınız ne komik adamlarsınız ya :)
  • önemli bir ihtiyaç
  • her mahalleye bir havaalanı istiyoruz..
  • Bolu'da zaten bi havaalani var. Askeri bile olsa istifade edilemezmi?
Abant, Kartalkaya, Gölcük gibi değerleriyle küresel anlamda marka olmaya çalışan Bolu’nun en büyük eksikliklerinden biri sivil havaalanı konusu.

Dün İzmit’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cengiz Topel Havaalanı'ndan ilk kez sivil uçuşları başlattıklarını vurgulayarak, bunun Kocaeli için değil, Sakarya, Bolu, Düzce ve Bilecik için de önemli bir olay olduğunu söyledi.

İzmit'te yaklaşık 20 yıl önce askeri amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'nın yanında yaptırılan, ekonomik olmadığı için kullanılamayan, depremde de pist ve binaları hasar alan Cengiz Topel Sivil Havaalanı, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla Çarşamba günü hizmete açıldı. Havaalanı'ndan Anadolu Jet'e ait Boing 737700 tipi 149 kişilik uçak, içinde kent protokolüyle birlikte saat 14.45'de ilk uçuşunu Trabzon'a gerçekleştirdi. İşletmeciliğini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiği Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nın açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca gibi isimler katıldı. Açılışta konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bu havaalanından ilerde birçok kente uçuşlar yapılacağını söyledi. Vali Ercan Topaca ise Cengiz Topel Sivil Havaalanı'nın bölgenin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını, bu havaalanının Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'nun da havalimanı olduğunu söyledi.
 
Peki, Bolu’da durum ne?
 
Eski Bolu milletvekili Fatih Metin 12 Haziran genel seçimleri öncesinde yaptığı seçim konuşmalarında Bolu’ya mutlaka sivil bir havaalanı yapılması gerektiğini vurgulayarak bunu projeleri arasında saymıştı. Bolu Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz ise geçtiğimiz Eylül ayında Bolu’da bir havaalanının yapılması için gerekli olan tüm şartların oluştuğunu söyleyerek; “Belediye olarak havaalanı için gerekli alt yapıyı kurmak durumundayız” demişti.

İki ay önce Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havaalanları Standartları Müdürlüğü ve Demir Yolları, Limanlar Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nden gelen uzman ekiplerinin belediyeyi ziyareti sırasında konuşan Başkan Yılmaz, “Bolu’da bir havaalanı meydanının yapılabilmesiyle ilgili çalışmaların bakanlıklarla ilgili bölümünü belirli bir aşamaya getirdik. Sağ olsun uzman arkadaşlar şuanda son şeklini vermek için geldiler. Onlardan aldığımız bilgiler ışığında Bolu’da bir havaalanının yapılmasına mani olacak herhangi bir engelin olmadığını gördük. Bolu’ya havaalanı yapılabilecek alt yapıyı kurmak durumundayız. Uzman ekipteki arkadaşlarımız imar planları açısından da belediyenin çalışmalarını ne şekilde yapması gerektiği konusunda da bizi yönlendirecekler. Belki bugün, belki yarın, belki 10 sene sonra burada böyle bir ihtiyaç hissedildiğinde de hiçbir engel olmadan havaalanının yeri ayarlanmış, yapılacak hale gelmiş halde bırakmaya çalışıyoruz” demişti.
BOLU'DA GÜNDEM HAVAALANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sizin havaalanı sanki Heatrow. AHL uçuşunuz bile yok. Sadece Abant'a ne kadar Arap turist geliyor haberin yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burası Bolu,olsada oluu,olmasada oluu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tugay Komutanlığı içinde askeri nakliye uçaklarının indiği 1500 m civarı bir pist var. Sivil yolcu uçaklarının inebilmesi için genişletme ve uzatılmaya ihtiyacı var. 03 yönünde olan pistin başı ve sonunda uzatılmaya müsait kamulaştırılabilecek uygun araziler var. Neden olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bi siz eksiktiniz..afedersiniz ama istanbul ve ankaraya mı sefer koyucaksınız ne komik adamlarsınız ya :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
önemli bir ihtiyaç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her mahalleye bir havaalanı istiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bolu'da zaten bi havaalani var. Askeri bile olsa istifade edilemezmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000